עבור לתוכן

Barton +2500 חדש - חם מדי?

Featured Replies

פורסם

קניתי היום מעבד Athlon XP +2500.

כשהפעלתי אותו גיליתי שהוא עובד בסביבות 60 C בלי מאמץ ובסביבות 67/66 תחת Stress Testing ב Prime 95.

טמפרטורת מארז נעה בסביבות 40 C.

לפי מה שקראתי בסטיקי של הפורום הזה, זה טמפרטורות מאוד חמות יחסית למה שצריך להיות.

אני משתמש ב ZALMAN CNPS6000-CU (שימו לב, לא ה7000) http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=33&code=005009010

יש לי מאוורר 80 בקידמת המארז שדוחף לכיוון הספק, מאוורר 80 באחורי המארז שמוציא אוויר מתחת לספק, ועוד מאוורר 80 שנמצא מעל הכרטיס מסך ומקרר אותו.

מה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב?

עריכה: לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-7N400 Pro2

פורסם

קודם כך תתחדש ;)

הטמפ' נראות לי ממש גבוהות מדי וזה לא אמור להיות ככה עם קירור כזה.

לדעתי הבעיה נובעת בעיקר מהרכבה לא טובה של הקירור על המעבד, ומריחת משחה בצורה

לא נכונה.

פורסם

תבדוק אם התקינו לך את הזלמן כמו שצריך ושמו גריז תרמי.

אני עובד עם 2500@3200 עם V12 על מהירות בין 0.5 ל 0.75 מהמקסימום ובמנוחה אני בסביבות 45 ובעבודה מאומצת 50 +.

אני לא מכיר את הלוח שלך אבל גם יכול להיות שהוא מזייף.

אם הסיסטם שלך באזור 40 אז כנראה שהמארז מאוורר כמו שצריך כי זה בהחלט תקין.

פורסם
  • מחבר

התקנתי אותו לבד :P

אני משתמש ב Arctic Silver 2 שנשאר לי מהמעבד הקודם. שמתי קצת ופיזרתי בצורה אחידה.

נראה לי שהתקנתי בסדר. ניסיתי ללחוץ על הHSF והטמפרטורה לא ירדה (לחיצה כדי לשפר את המגע).

המעבד הקודם שלי, Athlon T Bird 1400 עמד על 59 IDLE ועל 62 במאמץ, עם אותו קירור בדיוק.

יכול להיות שפשוט הZALMAN לא מספיק טוב בשביל ה BARTON.

חשבתי על ה SP-97, אבל באתר של Thermalright הלוח שלי לא מופיע בתאימות.

איך יתפקד ה Thermalright ALX-800 ?

פורסם

תעדכן את הביוס הרבה לוחות אם היום מזייפים טמפרטורה ויוצאים להם עדכוני ביוס שמסדרים את הבעיה אני חושב שללוח שלך יש עידכון לבעיית טמפרטורה.

פורסם

תבדוק כמה מתח נותן הלוח

ואז תשנה עם צריך

פורסם

לHOLY יש את הלוח הזה וגם אצלו המעלות גבוהות יותר , וכמו שהוא אמר , המעלות בלוח הזה יותר גבוהות כי גיגהבייט המטומטמים שמו PCB עם 4שכבות במקום PCB עם 6שכבות...

פורסם

מה אתם מבלבלים במוח?? איך קשור ה PCB למעלות ואם הוא לא עשה אוברקלוק למה שמתח יהיה לא בסדר??

פורסם

כנראה שאנשים שעושים ביקורות יודעים מה הם אומרים! , ואתה יודע פחות מהם , אז עדיף שתחסוך את הבילבול , כנראה שPCB 4 שכבות פחות טוב מצPCB 6 שכבות וגורם למעבד להתחמם יותר... , ככה זה גם אצל חבר שלי עם SLIENT BOOST ואותו לוח על 60-65מעלות!

פורסם

אתה מוכן להסביר לי את ההגיון שזה קשור לחום של המעבד???

פורסם
  • מחבר

הביוס שלי כבר היה מעודכן.

זה מדידות אחרי העדכון.

הVCORE נע בין 1.712 ל 1.696.

גם אני שמעתי על זיוף קל בלוח הזה של ג'יגהבייט, אבל גם אם יש זיוף, זה עדיין מאוד גבוה בשביל מה שכתוב בסטיקי (55 במאמץ).

אני אשאל שוב: ה - Thermalright ALX-800 יעשה את העבודה?

אם כן, אז עם איזה מאוורר? (אולי המלצה לHSF אחר)

פורסם

קנה SF2 או מאורר מאחד הדגמים של ונטק הם מצויינים.

זיוף טמפרטורה בלוח אם יכול להיום גם מעל 10 מעלות ככה שזה משמעותי אצלי אישית היה בהתחלה זיוף ב קרוב ל 30 מעלות!!!

עכשיו שעידכנתי את הביוס, בקריאה של הטמפ. באחת התוכנות בווינדוס, הוא יושב על 42 במנוחה ובביוס הוא מראה 46 במנוחה.

פורסם

הסיבה שPCB עם 4 שכבות פחות טוב היא שצריך לעגל פינות כאשר משתמשים ב 4 במקום 6 שכבות

ולכן המתח לליבה גבוהה יותר ממה שהוא צריך להיות ומכאן הטמפ' היותר גבוהות.

פורסם
  • מחבר

טוב, נראה לי שאני אקנה את ה ALX-800 (פשוט זול בצורה בלתי רגילה).

יש איזו המלצה למאוורר 80 MM שקט בשביל הALX?

(כרגע אני עובד עם ZALMAN ולא בא לי לעבור למאוורר רועש)

מה עם סתם מאוורר גנרי?

פורסם

הסיבה שPCB עם 4 שכבות פחות טוב היא שצריך לעגל פינות כאשר משתמשים ב 4 במקום 6 שכבות

ולכן המתח לליבה גבוהה יותר ממה שהוא צריך להיות ומכאן הטמפ' היותר גבוהות.

מה אתה מבלבל במוח איך הגעת לזה??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים