עבור לתוכן

חיבור הרדיסקים ללוח אם

Featured Replies

פורסם

בבעלותי שתי הרדיסקים SATA, לוח IS7 עם חיבור SATAX2 עם RAID וכרטיס PCI של PROMISE שגם תומך בSATA ו RAID.

אני עוסק הרבה בקבצים גדולים של 4 גיגה ויותר.

כרגע הדיסקים מחוברים דרך כרטיס ה PCI)PROMISE).

מצאתי שקריאה של קובץ בגודל הזה וכתיבה שלו במביל לדיסק אחר SATA או IDE (תוך כדי עיבוד הקובץ) מאיטה מאוד את פעילות המחשב ללא קשר לPRIORITY של פעילות העיבוד. - ןלכן כנראה נובעת מעצם הכתיבה וקריאה של הקבצים הגדולים.

א. שאלתי - מאחר ואני צריך קריאה של קובץ גדול תוך כדי עיבוד וכתיבה במקביל לדיסק אחר, מה תהיה התצורה העדיפה לחיבור ההרדיסקים ללוח האם?

האפשרויות:

1. חיבור דיסק רגיל לIDE ו 2 דיסקים SATA ישירות ללוח האם?

2. חיבור דיסק רגיל לIDE ו 2 דיסקים SATA לכרטיס PROMISE?

ב. כיצד עדיף לבצע את הפעולה שתארתי על מנת שהקריאה וכתיבה בו זמנית לא תאיט את המחשב כל כך?

1. קריאה מSATA אחד וכתיבה לSATA שני במידה ולא משתמשים ב RAID?

2. קריאה מ IDE וכתיבה ל SATA?

לציין ה IDE הוא 7200RPM 120 GB ושתי ה SATA הם MAXTOR 120GB.

פורסם

כל הדיסקים הם בNTFS, נכון? FAT32 לא מאפשר קבצים של יותר מ4 ג'יגה, אני לא יודע מה הוא עושה אם יש כזה קובץ, אבל אולי הוא מאט לאללה. שים לב גם שרוחב הפס של הPCI הוא 133 מגה-בייט לשנייה, וזה משותף לכל הכרטיסים שמשתמשים בPCI באותו זמן וגם לאת'רנט ג'יגה-ביט שיש לך (אני לא זוכר אם האת'רנט בIS7 מחובר לNB או לSB, אם הוא מחובר לNB זה לא בעייה).

לא הבנתי, הדיסקים עכשיו כן בRAID או לא בRAID? בכל מקרה, אני יכול להבין איך אתה תתקרב לגבול של הPCI בגלל שה133MB/S הוא גם למהירות יורדת וגם למהירות עולה.

מה הניצול של המעבד בזמן קריאה/כתיבה של כזה קובץ?

פורסם

אין הבדל בין באפשרויות הנ"ל אבל לא הבנתי למה אתה עובד בצורה הזו?

אתה מעתיק בשביל ליצור גיבוי? אם כן אז בישבילך המציאו את ה- raid

אם לא אז תעבוד יותר מסודר...או שלא הבנתי אותך

פורסם
  • מחבר

כרגע אני לא ב RAID.....כן כמובן הדיסקים ב NFTS.

זה לא העתקה או גיבוי, אלה יצירת קובץ חדש מועבד מקובץ 4 גיגה לקובץ אחר של 4 גיגה.

ה SATA כרגע מוחבר על ה PCI דרך כרטיס PROMISE ולא דרך ה SOUTHBRIDGE.

השאלה בעצם היא מה יאט את המחשב פחות בהעתקה ועיבוד של קובץ יותר? IDE---> SATA או SATA--->SATA כאשר האפשרויות הם לחבר את הSATA דרך PCI או דרך SOUTHBRIDGE....(קצת מסובך) ::)

לגבי ניצול המעבד - אז מדובר ב 100%, אבל כדאי לוודא שזאת לא היתה הבעיה הורדתי את ה PRIORITY של התהליך

פורסם

אתה קצת מבולבל בקטע של SB וNB אז הנה תרשים, נכון שזה של 875P ולא של 865PE כמו שלך יש, אבל זה דומה מאוד בכל מקרה:

875_scheme.gif

כמו שאתה רואה, גם כל כרטיסי הPCI וגם הSATA ו PATA (האיי די אי הרגיל) מחוברים לצ'יפ ה Southbrisge. אצלך בלוח האת'רנט מחובר לSB ולא לNB (אני חושב).

מי שדיבר מקודם על RAID רצה לשאול אם אתה עושה RAID0 או RAID1. אם אתה רוצה עותק של הדיסק הראשון - RAID1, אם אתה רוצה דיסק מוגדל עם מהירות מוגברת אבל יציבות נמוכה - RAID0. אם אתה רוצה לעבור לRAID 1 תצטרך לוותר על כונן אחד, אם תרצה RAID0 תצטרך לפרמט את שני הכוננים.

מה שאני הייתי עושה זה מחבר את שני הדיסקים לSATA שעל הלוח ובודק את הניצול של המעבד אז. הניחוש שלי שזה יהיה קטן מ10% ויפתור לך את הבעייה. חוץ מזה הייתי עושה דיפרג בגלל שקבצים של 4 ג'יגה עושה לך פרגמנטציה אדירה על הדיסק.

פורסם
  • מחבר

תודה...

האם חיבורי ה SATA בלוח עובדים במהירות גבוה יותר מ ה PCI?

האם לדעתך ניתן להעביר את הדיסקים פשוט מחיבור לכרטיס ישירות לחיבור ללוח אם? או שתהיה בעיית COMPATIBILTY?

לגבי דהפרגמנטציה אני לא דואג - הקבצים הללו זמניים מאוד בדרך כלל עד שהם מגיעים ל DVD.... 8)

פורסם

הSATA יותר מהיר מחריץ PCI בגלל 2 סיבות:

הSATA הוא 150 מגה-בייט בשנייה, כל אחד

הSATA לא צריך לחלוק את הרוחב פס שלו עם דברים אחרים (בסוף כן, אם יש לך הרבה דברים על הSB).

אם הדיסקים לא נמצאים בRAID לא אמורה להיות בעייה להעביר אותם.

תגיד, אתה בטוח שהניצול של המעבד ב100% זה בגלל הכתיבה לדיסק או שאולי זה בגלל משהו אחר (נגיד קידוד וידיו).

עוד משהו, תבדוק את הניצול של המעבד בהעברה של קבצים קטנים יותר של נגיד 100-500 מגה. אולי ההאטה היא לא רק ב4 ג'יגה ומעלה, אלא שרק שם זה מורגש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים