עבור לתוכן

צריך מפורט איך לעשות OverClocking?

Featured Replies

פורסם

אני צריך מדריך אוו הסבר איך עושים אוברקלוק מההתחלה !

אני לא ידוע כלום!

למשל מזה FSB מזה BUS SPEED ?

ואיך למשל פותחים את המכפלה?

ומה צריך לעלות בשביל ש-המהירות של המעבד תגדל מ- 2400 MHZ ל 2800

סתם דוגמה ..

תודה לעוזרים!

פורסם
  • מחבר

אבל אפשר הסבר קטן על המכפלה?

ועוד משהו מה הקשר בין האובר קלוק ל- כרטיסי PCI ו מודימים ?

פורסם

מה אתה רוצה לדעת על המכפלה ?

והקשר הוא כשמעלים את הFSB אז גם מהירות הPCI (והAGP) עולים- ולכן בלוחות החדשים יש דבר שנרא נעילת PCI/AGP.

פורסם
  • מחבר

ואיך נועילם את זה?

אבל אם נועילים למשל את ה AGP אז הכרטיס מסך לא יפעל?

פורסם

בביוס.

לא נועלים את הAGP עצמו, אלא נועלים את מהירות האפיק על 66MHZ.

פורסם

אני קראתי מה שיש בפורום ובחיפוש

הבנתי מה זה המושגים גם תיזמונים מכפלה באס FSB והכל..

אני רוצה עכשיו לדעת מה עושים מה מעלים מה מורידים מהירות מתחים וכו..ולא מצאתי מדריך או הסבר נורמלי שאומר איך עושים זאת

כל פעם מישהו חדש שואל תשאלה הזאת ואתם אומרים חפש בפורופ באתר וכו..

אולי מישהו יעשה מדריכים לעניין שיהיה באתר איך עושים זאת עם

AMD

INTEL

לכרטיס מסך

לאן הולכים מה בחורים מה משנים וכו.....

וכו..! ככה האתר יהיה יותר טוב ! :-*

פורסם

אני אנסה להסביר בפשטות.

מתחילים לעלות את המהירות בביוס, עש שמגיעים למצב שהמחשב לא עולה, וכאן נכנסים המתחים- כאשר המחשב לא עושה POST אז נותנים לו קצת מתח, ואז מעלים שוב... (מה שיש בAMD ואין בINTEL- שבAMD לא חייב לעלות רק את הFSB, אלא אפשר לעלות גם את המכפלה).

ולכרטיס מסך- ע"י הדרייברים. (או ע"י תוכנה חיצונית).

פורסם

OC זה הבביטוי שמדבר על הרצת רכיב מסויים של המחשב במהירות גדולה יותר ממה שהיצרן קבע עבורו.

נתחיל מהבסיס. מעבדים ובכלל המערכת.

מהירות המעבד נקבעת על ידי 2 גורמים. מהירות הבאס והמכפלה. אצלי למשל המכפלה של המעבד נעולה (כמו בכל המעבדים של אינטל מאז הP2 וגם במעבדים החדשים של AMD) על 13. הבאס הרגיל של המערכת הוא 200 מגה הרץ מה שנותן מהירות מעבד של 2600 מגה הרץ.

בגלל שהמכפלה נעולה האפשרות לעשות OC היא רק דרך העלאת מהירות הבאס. דבר זה גורר מספר תופאות לוואי. הבאס הוא הערוץ שדרכו המעבד מדבר עם כל שאר הרכיבים של המחשב: הזיכרונות, כל הכרטיסים ואפילו הדיסק הקשיח. העלאת הבאס למעשה גוררת העלאה במהירות שלהם גם.

רצוי להגיד קודם שלכל רכיב יש גבול עליון של מהירות שמעליו הוא יפסיק לתפקד. לרוב הוא יפסיק לתפקד וכשתוריד את המהירות חזרה הוא יחזור לתפקד אבל OC מבטל את האחריות ולמעשה יכול להיגרם נזק עקב עשיית OC. הגבול הזה תלוי בגורמים רבים שהעיקריים הם טמפ הרכיב (כמה שיותר נמוך יותר טוב - זה למה אנשים קונים ומכינים קירור יותר טוב למחשב), כמות המתח שהרכיב מקבל (תוספת מתח תיתן עוד מיץ לרכיב, אבל גם תחמם אותו יותר ועלולה לשרוף אותו - רצוי להתייעץ כאן לפני שעושים את זה) וגם סף עצמי של כל רכיב ורכיב....

בגלל שלכל רכיב יש גבול עליון, מנסים לבודד את הרכיבים שתוספת מהירות אצלהם לא תגרום לתוספת ביצועים אלא רק תפגע ביציבות המערכת. אלו הם הדיסקים הקשיחים והכרטיסים. עושים זאת על ידי נעילת תדר הAGP על 66 מה"צ והPCI על 33 מה"צ (אם הלוח שלך מאפשר...) דרך הביוס של המחשב. (אני מקווה שביוס אתה יודע מה זה :) ) אם לא - תשאל.

מה שנשאר לנו תלוי בבאס הוא מהירות המעבד והזכרון. אנחנו כן רוצים להמהיר את הזיכרון כי זה יתן לנו תוספת ביצועים, אבל, קיימים זכרונות פשוטים שאינם יכולים להגיע למהירויות גבוהות. למשל DDR400 רגיל מחברה פשוטה לא יעבור בדרך כלל באס של מעל 210. ואז יש כמה אופציות:

* קניית של זיכרונות יותר טובים ויותר יקרים (למשל DDR500 שאמורים לעבוד בבאס של 250)

* נתינת עוד מתח לזיכרון

* העלאת תיזמונים ועל ידי כך פגיעה בביצועים שבתקווה ישתפרו על ידי המהירות היותר גבוהה

* שימושי ביחסים - שזה אומר שהמעבד והזיכרון יעבדו בבאסים שונים. נגיד הזיכרון ב200 והמעבד ב250. אני לא אוהב את השיטה הזאת, אבל לפעמים אי אפשר לברוח ממנה...

איך עושים את זה?

ניהיה צריכים טיפה יותר פרטים, מעבד, לוח אם וכו.

אבל בכלליות כבר נתנו לך את זה, לא

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=overclocking_part1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים