עבור לתוכן

אני רוצה להתקין לינוקס, אבל אני לא יודע כלום על מערכת ההפעלה הזאת. צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

כבר נמאס לי מווינדאוס XP. כל יום ווירוס, כל יום פריצה, כל שבוע קריסה מוחלטת של המערכת וממש כבר מתחיל להימאס לי מזה.

שמעתי שמערכת ההפעלה לינוקס היא חינמית ואין בה הרבה בעיות אבטחה כמו שיש בווינדאוס. אז החלטתי לנסות אותה. קראתי מדריכים באנגלית ומהאתר של פינגווין ועוד כמה אתרים, על התקנת לינוקס ועל המערכת (איך היא עובדת וכו') ואני חייב לציין שממש לא הבנתי כלום.

אז בבקשה, קודם כל תמליצו לי איזה גרסה להוריד. אני לא מעוניין לשלם כסף על לינוקס, אני משתמש במחשב למשחקים, לראות סרטים ולשמוע מוזיקה וזהו (שימוש בתוכנות מסרים-ICQ...). המחשב הוא מחשב ביתי ולא שרת.

אני לא רוצה את הגרסה הזאת מההפעלה רק מהדיסק.

אני רוצה גרסה קלה לשימוש (שתהיה בעצם למשתמש המתחיל) אבל שתהיה מאובטחת וכו'.

וכמובן שתהיה לה תמיכה בעברית.

ואם אפשר, אתם יכולים בבקשה להסביר לי איך להתקין את הגירסה שתמליצו לי להתקין אותה? אני ממש לא הבנתי ממדריכים אחרים איך להתקין את לינוקס, אז בבקשה תסבירו לי פה בקצרה מה אני אמור לעשות בתהליך ההתקנה.

תודה.

עריכה:

שכחתי לשאול אם מרכת ההפעלה לינוקס תתמוך בחומרה שיש לי:

AMD ATHALON XP 2500

ABIT NF7

WD 80GB 7200RPM JB

GIGABYTE ATI RADEON 9200 128MB TV-OUT DVI

LITE-ON 52X32X52

MICROSOFT OPSTICAL PS2/USB MOUSE

AY TACH MLTIMEDIA KEYBOARD

והכי חשוב:

USB ADSL MODEM ALE 070

הכל נתמך ע"י לינוקס?

פורסם

קודם כל: ניסית לעיין קצת בסטיקי(ם) שבראש כל פורום לקבלת מידע אל אתרים שימושיים וכד'?

בקשר לחומרה שלך: אין שום סיבה שמשהו ממה שרשמת לא יתמוך , בנוסף לכך המודם שלך בהחלט תומך בלינוקס.

פורסם
  • מחבר

טוב, משעה 6 בבוקר עד שעה 2 בצהריים אני כבר גולש באתרים של לינוקס ומנסה להבין כמה שאני יכול.

כבר הורדתי את לינוקס מנדרייק 9.2.

התקנתי ויש לי מלא בעיות:

המודם לא מזוהה

הכרטיס מסך לא מזוהה (לפחות כך אני חושב. איך אני בכלל יכול לבדוק בלינוקס אם הוא מזוהה או לא?)

אני בכלל לא ידעתי איך לפתוח את התפריט שיביא אותי לכוננים הקשיחיםץ למחיצות אני מתכוון.

ובנוסף נודע לי שלינוקס לא יכולה בכלל לפתוח קבצי EXE!!!!!!!!! איך אני אמור להתקין את המודם אם לינוקס לא יכולה לפתוח קבצי EXE. ואחי, מאיפה אתה כל כך בטוח שלינוקס כן תומכת במודם שלי? אם היא הייתה תומכת אז הייתי יכול לגלוש בה באינטרנט.

אני כותב כרגע מווינדאוס XP ד"א.

פורסם

תשמע , אי אפשר להתקין לינוקס וישר לצפות שתדע הכל...

תקרא כמה שיותר מדריכים , תלמד קצת.

ובקשר למודם שלך - "הוכחה" שהוא כן תומך , ואם אתה רוצה להוריד דרייברים בשבילו תלחץ שם בפינת האתר על Download Center.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה אחי.

אני הורדתי את הקובץ הזה:

eciadsl-usermode-0.9.tar.gz

זה מה שאני הייתי אמור להוריד?

ועוד משהו: איך אני יכול לקשר בין ווינדאוס לבין לינוקס? זאת אומרת, יש סוג מחיצה ששתי המערכות ביחד יכולות לקרוא אותו? כי אני רוצה לשים קבצים משותפים ביניהם (תמונות וכו'), אבל המחיצות של לינוקס לא יכולות לקרוא את המחיצות של ווינדאוס.

פורסם

כן , אני כמעט בטוח שזה הקובץ שאתה אמור להוריד.

הסוג מחיצה של הלינוקס הוא שונה מזו של הווינדוס במערכת הקבצים שלה , ככה שאני לא יודע אם זה יילך.

אבל תחכה לתשובה ממישהו אחר בנוגע לזה...

פורסם

יש סוג מחיצה כזה קוראים לו FAT32 (בפקודת mount הוא מיוחס כ- vfat).

בלינוקס המחיצות הן בלתי נראות למשתמש, אין לך C,D וכו' כמו שאתה רגיל בוינדוס. לכל מחיצה יש mount point כלומר התיקיה שאליה היא מיוחסת.

לרוב עושים מחיצת / (root) ומחיצת home/ (תיקיית המשתמשים).

שמע, אתה צריך לחפש מדריכים למתחילים בלינוקס, יש הרבה דברים לדעת. אבל קודם כל תזכור שהיא לא כמו חלונות ולא מנסה להיות כמו חלונות.

ולשאלתך: לא, לינוקס לא יכול להריץ קבצי EXE, קובץ exe הוא קובץ ספציפי של מערכת חלונות. בלינוקס אתה יכול להריץ כל קובץ בינארי וסקריפטים. לרוב קבצי ההרצה של לינוקס אין סיומת, סיומות הן אופציה בלינוקס, לא הכרח.

בקיצור תמשיך לקרוא וללמוד, תאמין לי שזה לא סוף העולם להבין את זה.

איך להפעיל משחקים זה כבר משהו אחר... אני רק אציין שיש מספר משחקים פופולריים שתומכים טבעית בלינוקס כגון Enemy Teritorry, UT2004, America's Army ועוד.

פורסם
  • מחבר

אז לינוקס יכולה לקרוא סוג מחיצה FAT32???

ולגביי הקובץ הזה של המודם, זה שהורדתי אותו, איך אני אמור להתקין אותו? הרי אין בו EXE, אז איך אני אמור להתחיל את ההתקנה שלו?

ואיך אני יודע אם לינוקס זיהתה את הכרטיס מסך שלי?

ואני עדיין לא הבנתי איך אני נכנס למחיצות בלינוקס. נגיד יש לי מחיצה FAT32 שהאות שלה היא G. מה אני רושם ב"דפדפן" הזה בלינוקס כדי להיכנס למחיצה הזאת?

ואני ניסיתי לקרוא מלא מדריכים, אבל למען האמת לא הבנתי כלום מהם.

פורסם

אני יסביר לך משהו בנוגע לקבצי ה-EXE ,

בלינוקס יש סוג קובץ שנקרא rpm , קבצים מסוג זה הם דומים מאוד לקבצי EXE(אתה לוחץ עליהם דאבל קליק בעכבר והוא מתקין כמו EXE)

*נ.ב - אם אתה רוצה בסטיקי שפתחתי למעלה יש אתר שהוא מנוע חיפוש לקבצי rpm , זה דבר מאוד שימושי ומומלץ!

פורסם
  • מחבר

עריכה:

טוב, נשאר לי עכשיו להתקין רק את המודם וזה החלק הכי קשה, כי יש לי מודם ALE 070, ומאוד קשה להתקין אותו בלינוקס ממה ששמעתי. אז אם אפשר בבקשה תגידו לי שלב שלב איך להתקין את המודם, ואני ממש מתכוון שלב שלב כי אני נחשב למטומטם סנוגע ללינוקס.

ניסיתי להתקין את המודם ד"א אבל לא עבד לי בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים