פורסם 2004 ביולי 2421 שנים שלום רב,יש לי מחשב (ראו מפרט) שנשאר דלוק 24/7 אתמול בלילה התעוררתי על ריח של שריפה חריף,ואז מיהרתי לכיוון המחשב וכיביתי אותו ישר.ניסיתי לאתר את מקור השריפה במחשב אך ללא הצלחה.היום בבוקר נסיתי להדליק אותו מחדש,אך המחשב לא נדלק בכלל,פתחתי את המארז וראיתי שהנורית של הלוח דלוקה, אבל המחשב מסרב להידלק.והבעייה השנייה שהמסך גם לא נדלק כשחיברתי אותו למחשב השני. וריח השריפה נדף ממנו.מה יכול להיות הגורם לכך? תודה.המפרט:לוחA7MDשני מעבדים 2000MPRADEON9700PROספק כח ENERMAX465דיסק קשיח WD120GBדיסק קשיח WD40GB2X512MB ECC REGISTERD
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים כנראה הספק הלך אבל לא בטוחנסה ספק אחריכול להיות גם שאם הספק הלך הוא לקח איתו עוד חלקים
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים מחבר טוב אם הספק הלך,מה עם המסך? הרי המסך מחובר ישר לשקע החשמל ולא מחובר לספק.
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים יכול להיות קפיצת מתח ששרפה את המסך והספק, בתקופות האלה של השנה זה דווקא דבר חריג...אם הספק היה נשרף רוב הסיכויים שלא היית רואה נורה על הלוח אם, תנסה לנתק את כל החוטים במחשב ולחבר חזרהלנתק גם את כל הכבלים מאחורה, ולחבר רק כבל חשמל בחדר אחר, תנסה להדליק משםנכון ששום דבר לא יעלה בלי מקלדת\עכבר אבל לפחות תראה אם נדלקות הנורות והמחשב עולה....
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים קפיצה/נפילה של מתח הכחידה לך את ספקי הכוח, עכשיו תקווה שספק הכוח במארז המחשב שלך לא לקח איתו ביחד את שאר הרכיבים (לוח אם, כונן קשיח, כוננים אופטיים, כרטיסי הרחבה וכו').מסך, במידה והוא במסגרת האחריות, יתוקן בלי שום בעיה. בדוק במהירות האפשרית נזק אפשרי לרכיבי המחשב ששבק.
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים יש לו ספק איכותי של אנרמקס לא סביר להניח ששרף עוד דברים חוץ מעצמו נראה לי שאם היה לך ספק אם מייצב מתח זה לא היה קורה אבל לא בטוח :
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים מיצב מתח לא היה מציל אותו, רק פיוז, בגלל זה אני אומר לכל בעלי המחשבים לשים את המחשב רק אחרי חיבור מגןאם זה מוצרי "אדוויס" או סתם מפצלי שקטע עם מגן קפיצות מתח שפשוט נשרפים וצריך לקנות חדש (פתרון זול מאוד)
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים למייצבי מתח יש אחוזי בודדים בלבד בייצוב המתח.אם הנפילה/קפיצה במתח חורגת מהתקן, המייצב פשוט לא יהיה יעיל. הפתרון, כפי שכבר נאמר כאן, הוא פיוז. בספקי איכות, כדוגמת אנטק ואנרמקס, ישנם פיוזים שניתצים במקרים כאלה. תוצאה - ספק לא פעיל. בד"כ ניתן להחליף את הפיוז ולחזור לעבודה תקינה.
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים מחבר טוב, פירקתי את הכבלים והרכבתי אותם מחדש ללא תועלת. רק שהנורית הירוקה שעל הלוח דלוקה,ואין ריח של שריפה נודף מהספק.
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים המעבד שלך לפי דעתי מת ....ריח של שרוף ....יש נורות דולקות על לוח האם ...זאת אומרת שהספק עובד ולוח האם מקבל את המתח אבל המחשב לא עושה פוסט .....זה אומר מעבד ....
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים מחבר טוב, פתחתי את הספק והוצאתי את הפיוז ובדקתי אותו,אבל הוא תקין,וגם הלוח של הספק והקבלים נראים תקינים.ולא נראה דבר חריג.
פורסם 2004 ביולי 2421 שנים אני אוהב את הכותרות האלו של האשכולות..."מכונית תופת התפוצצה לי ליד המחשב ועכשיו הוא לא נדלק יותר""מטאוריט פוצץ לי את הבית ועכשיו המחשב לא נדלק" ;D
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.