עבור לתוכן

רוצה לעלות מעבר ל250 באס אבל מפחד להרוס...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אז ככה כרגע אני בבאס 250 עם תזמונים לזכרונות של 6-3-3-2.5 (עברתי בדיקות מאמץ)

והבנתי שזה לא כזה משהו אז חשבתי לנסות ולעלות עוד אבל אני עובד על משהו די חשוב עכשיו

וקצת מפחד שאיזה משהו פתאום ישרף לי במחשב :P

אני יודע שאתם שונאים ששואלים אותכם "עד לאן אני יכול להגיע בOC" אבל השאלה שלי

היא קצת שונה אני רוצה לדעת עד איזה גבול זה כבר מסוכן למעבד/זיכרונות?

(אני לא רוצה בעוד שנה שנתיים פתאום המעבד יחליט להתפגר לי :o)

עד כמה בערך אתם חושבים שאני יכול לעלות עם הקירור שברשותי?

תודה

פורסם

מה הטמפ' שלו כרגע?

פורסם

אין גבולות מוגדרים לרכיבים בOC, בודקים יציבות עם תוכנת מאמץ ורואים שהכל יציב

הרכיבים נשחקים מהר יותר כאשר מעלים למתחים גבוהים ו/גם טמפ' לא אופטימליות.

פורסם
  • מחבר

אין גבולות מוגדרים לרכיבים בOC, בודקים יציבות עם תוכנת מאמץ ורואים שהכל יציב

הרכיבים נשחקים מהר יותר כאשר מעלים למתחים גבוהים ו/גם טמפ' לא אופטימליות.

טוב, אז נראה לי שבינתיים אני אסתפק בזה ואשאר עם מה שיש לי.

תודה בכל מקרה

דרך-אגב מתח של 2.7 לזכרונות זה סביר ? ;)

פורסם

אני מנחש שאתה במצב 5:4 כי לא סביר שזכרונות רגילים של סמסונג יעבדו ב 2.5-3-3-7 ב500 מגה-הרץ (הסתכלתי על הSIG). אני לא הייתי דואג בקשר להמשיך באוברקלוק עם המעבד. לא ראיתי תיעוד על מישהו שדפק את המעבד באוברקלוק בלי תוספת מתח, זה פשוט נדיר בטירוף, אם קרה אי פעם. מה שהייתי עושה במקומך זה עובר למצב 3:2 וממשיך באוברקלוק למעבד עד שאני מגיע לשלב שPrime נכשל וצריך להעלות מתח בשביל יציבות. אז הייתי מעלה ל 1.6 וממשיך לראות עד איפה זה יציב ב1.6. הייתי נשאר על המהירות המקסימלית היציבה של 1.6 ואז הייתי מנסה לחזור למצב 5:4 בשביל שיפור בביצועים. הבעייה בזה זה שאם נגיד הזיכרונות שלך יציבים רק עד 410 מגה-הרץ, לא תוכל לעבור באס של 256 מגה-הרץ ב5:4 (205 כפול 5/4 זה 256). השלב האחרון כבר תלוי באיזה באס הגעת אליו. ברור שאם הגעת לבאס מאוד גבוה כמו 280, אין שום דרך שתוכל לרדת ל5:4, אלא אם כן, כמובן טעיתי והזיכרונות שלך באמת עובדים ב1:1 ב2.5-3-3-7 ב500 מגה-הרץ (במקרה הזה תשכח מכל מה שאני כותב).

1.6 זאת העלאה מאוד קטנה של מתח ואני הייתי בטוח ב100% לעשות משהו כזה במחשב שלי/חברים שלי. מה שכתבתי לך כאן זה אוברקלוק כמעט בלי סיכון בכלל. אם אתה רוצה אפילו עם פחות סיכון, תוכל לוותר על ההעלאה של המתח ורק למצוא את המהירות המקסימלית שהמעבד שלך עומד בה במצב 3:2 ואז לנסות לעבור למצב 5:4.

אל תשכח לעבוד עם מחשב ולחשב את המהירות העתידית של הזיכרון ולשקול אם הוא יכול לעבוד בה. תכפיל את הבאס ב4/5 או ב 2/3 כדי לגלות מה תהיה המהירות שהזיכרון יעבוד בה. להעלות מתח לזיכרון יכול להיות קצת יותר מסוכן, זה שונה בין צ'יפ לצ'יפ. אני הייתי מחפש מידע על הסטיקים שלך ועל הצ'יפים שעל הסטיקים בגוגל או ב www.ocforums.com. תשאל שם כמה מתח הם יקחו ותזכיר שאתה רוצה בטחון ושהם יחזיקו מעמד הרבה זמן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל - אחלה תגובה ... תודה

עכשיו נכון אני במצב 5:4 אבל אני כבר במתח של 1.6 למעבד.

אני אנסה באמת לעשות מה שאמרת עם הזכרונות ואני מקווה שהם יהיו יציבים מעל 410 מגה-הרץ.

אם אני זוכר נכון ניסיתי בעבר ברוב פזיזותי את הOC הראשון שלי והשארתי את היחסים במצב של 1:1

והעלתי את הבאס ל240 זה אומר שהזכרונות היו ב480MHZ המחשב עלה הכל היה טוב ויפה אבל

פתאום שמתי לב מה עשיתי ונורא נלחצתי אז החזרתי הכל חזרה-

אני לא יודע כמה זמן הם היו יכולים להמשיך לעמוד בזה.

פורסם

שכחתי לכתוב שתהיה מוכן לאובדן מידע ושתהיה צריך לעשות התקנה מחדש של וינדוז. אני לא יודע אם זה בגלל שבטעות שכחתי לשנות את ה AGP:PCI Ratio (אני באמת חושב שכן שיניתי אותו) או שזה בגלל שלא היה מספיק מתח למעבד (כנראה מה שקרה, המעבד לא היה יציב בכלל).

פורסם

תקשיב, תפסיק לפחד.

תקשיב לי, אני מתעסק עם OC שנתיים כבר ו5 פעמים ביום אני מנסה להעלות MHZים לרכיבים אצלי במחשב עם הרבה וולטים והרבה ניסויים כושלים.

הדבר הכי גרוע שקרה לי איי פעם: העלתי את המחשב ל 2.6@3.4וקצת עם זכרונות 333 MHZ ביחס של 5:4 המחשב פשוט לא עבה תווינדווס, העלתי תזמונים העלתי מתחים, העלה תווינדווס ונכבה המחשב, הוא לא נידלק, ואיזה פלא אחרי 5 דקות של הנשמה מפה למולקס 4pin פיתאום הוא חזר לחיים.

אף פעם לא נשרף לי משהו במחשב, אני פשוט מספיק פחדן ואידיוט בשביל ללחוץ חזק על המעבד שלי כדי שיכנס לסוקט, אז המחשב לא עולה ואין לי מחשב חודשיים ואני לא מוצא תבעיה. אני מפחד רק על מגע פיזי ביני לבין המחשב, כי שישרף לי המחשב בגלל הלחות על היד שלי זה הדבר הכי גדול והכי מתאים לי שייכול לקרות אי פעם.

אף פעם לא שרפתי כלום!! ואני אומר לך שחבל"ז לך על הזמ"ז כמה שאני מתעסק איתו בOC, אז אל תדאג (גם אל אל תדאג יותר מדי ותזרוק אותו מהחלון בשביל ליראות אם זה משפר אותו בOC).

ואל תדאג תעלה תמתחים שלך, מקסימיום למרות שאין מצב ממשי וגדול שמשהו יקרה, המחשב ישרף ויחליפו לך אותו (במסגרת האחריות, אם היא שם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים