עבור לתוכן

מישהוא יכול להגיד לי מה זה PF Usage ומה אני יכול לעשות כדי לעזור לו לרדת ?

Featured Replies

פורסם

...........

תודה.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

במחיצה שמותקנת הוינדוס יש pagefile.sys הוא אמור להיות קצת יותר גדול מהגודל של הזכרון

הוא משמש כזכרון וירטואלי

להפחית אותו זה לא רעיון טוב עלול לגרום לאיטיות

פורסם

זה זיכרון וירטואלי שמוגדר על הדיסק הכשיח בתור ראם מדומה למקרה שייגמר המקום בראם

אי אפשל לבטל אותו בווינדוז אבל אם תעשה פה חיפוש תמצא איך ניתן להקטין אותו

זה מומלץ רק אם יש לי הרבה זיכרון

פורסם

למה אבל זה כזה גדול אצלך?

pf=page file

המחשב משתמש בזה בשביל לתפקד אבל אצלך זה מפוצץ,אתה מפעיל משהו גדול באותו רגע?

פורסם

הגודל של PAGEFILE.SYS קשור בכמות הזכרון ,גדול יותר ב128MB מכמות הזכרון

פורסם

Virtual Memory -

This is system memory that is simulated by the hard drive. When all the RAM is being used (for example if there are many programs open at the same time) the computer will swap data to the hard drive and back to give the impression that there is slightly more memory.

www.crucial.com/library/glossary.asp

Method of using hard disk space to provide extra memory. Simulates additional RAM. In Windows, the amount of virtual memory available equals the amount of free RAM plus the amount of disk space allocated to the swap file. In Macintosh System 7, virtual memory is controlled in the Memory Control Panel. The default setting is twice the amount of RAM in the machine. However, the amount of RAM plus the amount of virtual memory TOGETHER is the amount of disk space you must allocate. For example, if you have 4 MB of RAM and set virtual memory at 8 MB, 12 MB of disk space is allocated.

ccs.uchicago.edu/technotes/misc/Glossary/gloss4.html

(I searched Google for "define:Virtual memory")

To sum it up, PF means paging file which is the the space on the HD which is used as additional memory. The only mistake in the definitions above is that the PF isn't used only when the physical memory is full.

As you can see in the statistics under the graphs, you still have some physical memory free. It is bad when the computer uses a lot of the PF becasue the HD is about 100,000 time slower than the RAM. To reduce PF usage you can either intall more RAM or reduce overall RAM usage by closing programs working in the background.

PS: My hebrew capabilities will be back when I reboot.

פורסם
  • מחבר

כן, זה גדול כי באותו רגע הייתה פתוחה איזו תוכנת גרפיקה.

כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב (אני טוב בזה) התכוונתי לשאול

אם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לייעל את התפקוד שלו?

פורסם

כן תוסיף עוד 512 זכרון RAM

פורסם

מספר תגובות:

אי אפשל לבטל אותו בווינדוז אבל אם תעשה פה חיפוש תמצא איך ניתן להקטין אותו

זה מומלץ רק אם יש לי הרבה זיכרון

Posted on: אתמול בשעה 17:30:54

טעות! לא זוכר כבר איך זה תחת 2000, אבל ב-XP בהחלט ניתן להגדיר לו לעבוד ללא PF בכלל. עשיתי את זה בעבר על מחשב עם 512MB זכרון, אבל זה לא ממש מומלץ אם אין לך לפחות גיגה של זכרון. כרגע, אני עובד על מחשב כזה, ללא PF.

בנוסף, הגודל המומלץ לקובץ Paging הוא 150% מגודל הזכרון הפיזי, כלומר - אם יש לך 512MB של ראם, תגדיר 768MB של PF.

אגב, הוספה של עוד זכרון לא תפחית בהכרח את השימוש ב-PF, אלא אם תבטל אותו לגמרי. Windows אוהב להשתמש בקובץ בכל זאת, למרות שיש עוד מאות מגה-בייטים של זכרון פנוי.

דבר מוזר שקורה אצלי לפחות, זה שהמד שמציג את ה-PF Usage לא מציג בכלל את זה, אלא את ה-Commit Charge...

pf.jpg

פורסם

אפשר לבטל, אבל מבחינת ביצועים לא כדאי אפילו אם יש לך 2 ג'יגה זיכרון או יותר. הניהול של וינדוז מעולה ולא צריך להתעסק, באמת.

פורסם
  • מחבר

אפשר לבטל, אבל מבחינת ביצועים לא כדאי אפילו אם יש לך 2 ג'יגה זיכרון או יותר. הניהול של וינדוז מעולה ולא צריך להתעסק, באמת.

נראה לי שעם הניהול המעולה של הוינדוז כמה יחלקו עליך.

פורסם
אפשר לבטל, אבל מבחינת ביצועים לא כדאי אפילו אם יש לך 2 ג'יגה זיכרון או יותר. הניהול של וינדוז מעולה ולא צריך להתעסק, באמת

זהו בדיוק, שלא.

אפילו אם יש לך 4 גיגה ראם, ווינדוס עדיין ישתמש בקובץ פייגי'נג אם לא תגדיר במפורש שאתה לא רוצה להשתמש בכזה. ולכן ביטול הקובץ לגמרי משפר ביצועים באופן משמעותי ביותר, במיוחד בפעולות כבדות-דיסק. מצד שני, פעולות כמו קידוד סרטים גדולים עלולות לגרום למחשב לקרוס כי הזכרון יגמר פשוט.

פורסם
  • מחבר

זהו בדיוק, שלא.

אפילו אם יש לך 4 גיגה ראם, ווינדוס עדיין ישתמש בקובץ פייגי'נג אם לא תגדיר במפורש שאתה לא רוצה להשתמש בכזה. ולכן ביטול הקובץ לגמרי משפר ביצועים באופן משמעותי ביותר, במיוחד בפעולות כבדות-דיסק. מצד שני, פעולות כמו קידוד סרטים גדולים עלולות לגרום למחשב לקרוס כי הזכרון יגמר פשוט.

אז בעצם מה אתה ממליץ לי לעשות במידה ואני עובד עם תלת-מימד וקידוד סרטים ?

פורסם

זהו בדיוק, שלא.

לא לשכוח את המגבלה של 4 ג'יגה של זיכרון שיש על מעבדי 32 ביט. אם יש לך 4 ג'יגה זיכרון המחשב לא יוכל להשתמש, בנוסף לו, גם בPF בגלל שהוא לא יכול לקרוא לכל כתובת מעבר ל4 ג'יגה בייט. לכל תא בזיכרון יש כתובת בצורה של HEX והכתובת הזאת נעה בין 0 עד ל2^32 (אם מגדירים אותה בDEC). ארבעה ג'יגה בייט זה 2^10^3*4 (זה בטח יוצא הפוך ולא מובן, לנסות לקרוא מימין לשמאל).

עכשיו בקשר למה שניסית להגיד, שאפילו אם יש לך מלא זיכרון וינדוז עדיין ישתמש בPF. כן, נכון, לא כל מה שבזיכרון צריך להיות בזיכרון הפיסי, לא משנה כמה זיכרון יש לך. עוד משהו, אפילו אם תוסיף למחשב זיכרון, השימוש בPF לאו דווקא יקטן בגלל שהצריכת זיכרון הכללית של המחשב תגדל.

פורסם
  • מחבר

לא לשכוח את המגבלה של 4 ג'יגה של זיכרון שיש על מעבדי 32 ביט. אם יש לך 4 ג'יגה זיכרון המחשב לא יוכל להשתמש, בנוסף לו, גם בPF בגלל שהוא לא יכול לקרוא לכל כתובת מעבר ל4 ג'יגה בייט. לכל תא בזיכרון יש כתובת בצורה של HEX והכתובת הזאת נעה בין 0 עד ל2^32 (אם מגדירים אותה בDEC). ארבעה ג'יגה בייט זה 2^10^3*4 (זה בטח יוצא הפוך ולא מובן, לנסות לקרוא מימין לשמאל).

עכשיו בקשר למה שניסית להגיד, שאפילו אם יש לך מלא זיכרון וינדוז עדיין ישתמש בPF. כן, נכון, לא כל מה שבזיכרון צריך להיות בזיכרון הפיסי, לא משנה כמה זיכרון יש לך. עוד משהו, אפילו אם תוסיף למחשב זיכרון, השימוש בPF לאו דווקא יקטן בגלל שהצריכת זיכרון הכללית של המחשב תגדל.

וואלה תודה רבה

עזרת לי מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים