עבור לתוכן

אני בדרך לOC, וצריך כמה תשובות על מנת להבהיר דברים

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן לעשות OC בקרוב אז רק רציתי להבהיר כמה דברים לפני שאני הורס לעצמי את המערכת, אז אם מישהו יוכל לתקן אותי אם אני טועה אני אשמח.

יש לי לוח של אביט (NF7-S ) עם הביוס פוניקס אוורדביוס.

1. עלי לעדכן את הביוס לפני האוברקלוק? מה זה בכלל יתן לי לעדבן אותו?

2. אני נכנס לסופטמניו3 ודרך שם אני מנהל את כל התהליך, נכון? יש לי מעבד 2500+, אז בCPU operating speed אני מגדיר 3200+ לפני או אחרי שאני מעלה את External Clock ל200?

3. יש לי זיכרונות במהירות 400 מגההרץ, אבל הבנתי שהמעבד פועל ב333, את מה אני צריך לסדר על מנת שאני אנצל את מלוא המהירות של הזכרונות? (ועל איזה יחס לשים את היחס באס זכרונות)?

4. אני חושב שהמכפלה שלי לא נעולה (כי אני יכול לשחק עם ההגדרות שלה בביוס ולשנות את הערך שלה), האם זה תורם לי בOC, כדאי לי לשנות את הערך שלה לגבוה יותר? מה זה אומר?

5. מה הוולטאז'ים איתם צריך להתעסק, והאם אחרי כל פעם שאני משנה איזו הגדרה ולוחץ אנטר היא משתנה או שצריך להתחיל מחדש את המחשב? מתי להעלות וולטאז' ולכמה?

6. באיזה תופעות לוואי אני עלול להיתקל, ומה זה ארטיפאקים (או מה שזה לא יהיה)

אני יודע שזה קצת הרבה, ועלול להציק, אבל אני פשוט לא ממש יודע מאיפה לקחת את המידע הזה..

תודה מראש לכל העונים.

פורסם

1) אין צורך בעידכון ביוס בשביל OC.

2) כן, אתה נכנס לSOFTMENU III, ושם במקום לבחור ב-3200+, אתה בוחר ב-USER DEFINE. אל תבחר ישר ב-3200. זה מה שתעשה: כשאתה בוחר ב-USER DEFIND, באותו דף אתה תוכל לשנות את ה-FSB. עכשיו כל פעם תעלה את ה-FSB ב-4. אחרי כל פעם שאתה מעלה את ה-FSB, תיכנס לווינדאוס, ובדוק שם בעזרת התוכנה PRIME95, יציבות של המערכת למשך 40 דקות. אם אחרי 40 דקות התוכנה ממשיכה לעבוד בלי תקלות (היא תפקיס לעבוד ותודיע לך כשיש תקלה) אז כנס שוב לביוס, תעלה שוב ב-4 את ה-FSB ושוב תחזור על כל התהליך. המשך מוסבר בתשובה 5.

3) איפה שרשום לך CPU/DRAM RATIO תשנה שם את היחס ל-1:1 (6:6/3:3....).

אתה אמרת שאתה רוצה להגיע לFSB 200. אז ברגע שתגיע ל-200, הזיכרון כבר יעבוד לך על 400MHZ.

4) זה שאתה יכול לשנות את המכפלה בביוס, זה לא אומר שהיא פתוחה. תנסה את זה: תוריד את המכפלה ל-10 ותפעיל מחדש את המחשב. עכשיו מהירות המעבד צריכה להיות בערך 1660MHZ במקום 1830MHZ. אם היא באמת נהייתה 1660MHZ אז באמת יש לך מכפלה פתוחה, אם לא אז המכפלה נעולה. וכן, זה תורם קצת כשהמפלה לא נעולה.

5) כל פעם כשאתה מעלה את ה-FSB (הרי אתה מעלה FSB כדי לעשות OC) אז המעבד מתחיל לצרוך יותר ויותר מתח. עכשיו, יגיע שלב שבו המתח שכרגע מקבל המעבד הוא לא מספיק ואז תצטרך להעלות את המתח. זה נמצא גם כן ב-SOFTMENUE III, בסוף העמוד נדמה לי. יש לך שם VCORE, אתה צריך לשנות מ-1.65 עד למקסימום 1.8.

6) אתה עלול להיתקל במסכים כחולים. זה קורה כשהמעבד לא מקבל מספיק מתח. ואז תצטרך להעלות בעוד קצת את המתח. שוב, תזכור תעלה את המתח למקסימום 1.875 (שלי היה על 1.875-אבל ביטלתי OC בגלל החום).

והארטיפקטים אתה יכול להיתקל בהם כשאתה עושה OC לכרטיס מסך לא למעבד.

בוא אני אסכם לך את הכל:

כנס לביוס-->SOFTMENUE III. שם תגדיר את ה-CPU/DRAM RATIO ל-6:6 או 5:5 או 3:3 (כבר הבנת את העיקר). עכשיו , במקום 2500+ תגדיר את זה כך שיהיה רשום USER DEFINE.

עכשיו, תעלה FSB מ-166 ל-170 (כל פעם ב-4). אחרי זה שמור את ההגדרות ותפעיל מחדש את המחשב. תוריד ותתקין את התוכנה PRIME95. תפעיל אותה למשך 40 דקות. אם התוכנה תעבוד כרגיל במשך 40 דקות אז תפעיל מחדש את המחשב, תעלה את ה-FSB ב-4 ותחזור על כל התהליך. עכשיו, יגיע שלב שבו התוכנה תכתוב לך שיש תקלה מסויימת או שבמקום זה יופיע לך מסך כחול שיודיע לך על תקלה רצינית במערכת. במקרה הזה, כנס לביוס---->SOFMENUE III ואז בסוף הדף גם כן תגדיר USER DEFINE נדמה לי, ותעלה את ה-VCORE ל-1.725.

כנס שוב לווינדאוס ושוב תפעיל את התוכנה PRIME95 ותעשה איתה בדיקה למשך 40 דקות. אם כבר אין תקלה אז תמשיך להעלות FSB ותחזור על כל תהליך הבדיקה. עכשיו, ברגע שעוד פעם תקבל תקלה או מסך כחול, אז שוב תעלה את המתח עד למקסימום 1.875. וברגע שתגיע ל-FSB 200 תפעיל את התוכנה PRIME95 למשך 6 שעות. וזה מאוד חשוב להפעיל את התוכנה למך 6 שעות ברגע שתגיע ל-FSB 200.

מקווה שהבנת. אם לא אז תגיד מה לא הבנת ואני אסביר שוב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, ממש ממש ממש תודה (על אף שכבר אמרתי מראש, זה ממש מושקע ויפה, אז תודה!)

אבל יש כמה  דברים שעדיין לא ממש ברורים לי.

1. הורדתי פריים95, כשאני מפעיל את התוכנה יש דיאלוג בוקס בו אני ממלא את שמי ואת האימייל שלי (או שלא) ועושה אוקיי, אחר כך, אחת נוספת בא אני ממלא את סוג המעבד ואת המהירות את השעוד שהתוכנה תעבוד פר יום (שזה כמה זמן היא תעבוד?) הגדרה של כמה זיכרון להשתמש ביום ובלילה והגדרה של זמן היום. (אני משאר שאני משאיר הכל כמו שהוא פרט למהירות המעבד אותה אני מעדכן כל פעם אחרי שאני מעלה 4 FBS בהתאם, נכון?) אחר כך יש עוד דיאלוג בוקס שאני לא בדיוק מבין מה עלי לעשות שם, אז אני פשוט לוחץ אוקי, וכך להריץ את התוכנה? ככה זה אומר שהיא פועלת? (והיא נמצאת בטריי כל הזמן, נכון?)

2. דיברת על מסכים כחולים. הם מופיעים בזמן שאני נמצע בביוס? או אחרי זה שאני כבר העלתי את הוינדוס? ברגע שמופיע לי מסך כחול הוא נעלם בהקשת מקש כלשהו? או שעלי לעשות ריסטרט? (אלה אותם המסכים הכחולים שזכורים היטב בגלל קרנל 32? (יש לי אקס פי).

3. אם משהו לא הולך לי, אני מעלה את המתח למקסימום של 1.8 והמסכים הכחולים ממשיכים והכל לא מסתדר או משהו נדפק, להשתמש ב-CLEAR CMOS או להוריד טיפה את ה-FBS?

נ.ב

זה יהיה בסדר לבדוק טמפ' בזמן הפריים95 וכל זה במשך האובר קלוק עם הABITEQ או שעדיף לי תוכנה אחרת או בביוס כל 40 דק' שאני מעלה FBS?

(שוב ממש ממש תודה!)

עריכה: זה אומר שעד שאני מגיע לFBS 200 לוקח 6 שעות ואחריי זה אני צריך להמתין עוד 6 שעות לראות שהכל יציב?

פורסם

1) אתה לא חייב למלא כלום. פשוט תצא מכל ההודעות האלה שיוצאות לך ואז תלחץ על:

options----->>>>>torture test והבדיקה תתחיל לבד.

2) המסכים הכחולים מופיעים לך לא בביוס, באמצע/בסוף הפעלת ההוינדאוס. זאת אומרת שמרגע שנכנסת לווינדאוס, יכולים להופיע לך המסכים הכחולים. ברגע שיופיע לך מסך כחול הווינדאוב יעשה לבד RESTART אחרי כמה שניות. אחרי זה אתה צריך להיכנס לביוס ולהעלות קצת את המתח.

3) אחי, אם הגעת לנקודה שבה אתה העלאת את המתח למעבד ל-1.875V ועדיין מופיעים לך מסכים כחולים, אז אתה צריך להוריד FSB. אני בקטע הזה נתקעתי על FSB 193 ועד עכשיו לא הצלחתי לעבור אותו ואני כנראה לא אצליח גם. כי כבר נתתי מקסימום מתח למעבד: 1.875V (שזה גם כן די הרבה מתח), ולא יכולתי לתת עוד אז לא הצלחתי לעבור את ה-FSB 193. זה יכול לקרות גם לך, זה משתנה ממעבד למעבד.

4) תדאג שהטמפ' של המעבד לא תעבור את ה-50C. לא יודע לגביי התוכנה שאתה שאלת עליה, אבל אני משתמש בתוכנה everest home edition. היא טובה ולא מזייפת טמפ'. תחפש את ההורדהב שלה בGOOGLE. ואתה רגיל, יכול לבדוק את הטמפ' בזמן שהפריים פועלת, לא יקרה כלום.

וכן אחי, זה יקח לך 12 שעות. יש כאלה שהולכים על בטוח ובכלל לוקח להם יותר מ-24 שעות.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה. אני אנסה את זה בקרוב.

(התוכנה שדיברתי עליה (AbitEQ) זאת התוכנה שמגיע כעזרה לאוברקלוקרים עם הלוח של אביט (כל סדרת NF7) נראה לי שאיתה אפשר לשנות מתחים ומהירויות שעון מהוינדוס, אבל אני לא בטוח, בכל אופן היא מראה טמפ')

(עוד משהו קטן, בביוס יש אופציה בסופטמניו3 CPU Interface שהיא או פועלת או לא, זה קשור איכשהו לOC?, אני צריך להפעיל אותה על מנת לעשות את הOC? היא Disable כברירת מחדל)

שוב תודה.

פורסם

תשאיר אותה על DIABLED אחי.

ואל תשנה שום מתח או משהו כזה מהווינדאוס, כי ברגע שתעשה התקנה מחדש אז כל ההגרות יחזרו להיות לך כמו שהם היו לך בהתחלה. אז אפשר לעשות OC דרך ווינדאוס אבל זה ממש ממש ממש לא מומלץ, עדיף דרך הביוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים