עבור לתוכן

חדש בתחום - שאלה של נוב

Featured Replies

פורסם

טוב בקרוב אני אקנה מחשב חדש...

ואני מתכנן OC. אבל......

לא עשיתי בחיים OC למעבד וללוח אם.. עשיתי רק לכרטיס מסך...

עכשיו יש לי כמה שאלות.. מושגים..

FSB? מזה? מה המשמעות?

מכפלה פתוחה? מה זה אומר?

באס גבוהה או נמוך? מזה?!

ואולי עוד דברים שמישהו חדש בתחום צריך לדעת לפני שהוא עושה את זה...

טיפים וכאלה..

תודה

פורסם

מכפלה - מהירות המעבד מורכבת משתי גורמים המכפלה והבאס או ה-FSB זה אותו דבר. המכפלה X הבאס = מהירות המעבד. שיש מכפלה פתוחה זה אומר שהמכפלה ניתנת לשינוי. OC דרך מכפלה פחות מומלץ, כאשר עושים OC למכפלה רק מהירות המעבד עולה ולא מהירות כל המערכת.

FSB/באס - כפי שהסברתי מקודם הבאס הוא אחד מהגורמים המשפיעים על מהירות המעבד, בניגוד למכפלה OC דרך שינוי הבאס הינו מומלץ ויניב ביצועים טובים יותר מביצועי OC דרך המכפלה. כאשר עושים OC דרך הבאס גם מהירות הזכרונות עולה = עוד ביצועים.

פורסם

אבל בדרך כלל הזכרונות מגבילים את הOC ולכן כדאי בנוסף לבאס להעות גם את המכפלה(אם היא פתוחה)

פורסם
  • מחבר

אז כדאי לקנות מחשב עם באס כמה שיותר גבוהה??

פורסם

זה דיי סטנדרטי

אלא אם אתה מדבר על השוואות בין AMD לאינטל כי במקרה הזה מהירות הבאס לא תמיד קובעת

הבאס של אינטל עומד היום על 800MHZ

פורסם

איך אפשר לדעת אם המכפלה פתוחה?

פורסם

במעבדים של אינטל נדמה לי כל המכפלות נעולות (תקנו אותי אם אני טועה).

במעבדים של AMD, מעבד MOBILE הוא עם מכפלה פתוחה. אז חפש בחנויות (בפנדה) מעבד AMD ATHALON XP MOBILE ותהיה לו מכפלה פתוחה (אם אתה מעוניין ב-AMD).

ד"א: מעבד MOBILE הרבה יותר טוב ממעבד רגיל בשביל OC, הוא מקבל פחות מתח ממעבד רגיל, ומכאן הוא מתחמם פחות ועוד כמה סיבות שונות

פורסם

יש המון דברים שעומדים מאחורי זה, אתה צריך מדריך מפורט בשביל להבין את הכל.

פורסם
  • מחבר

ו.. למי יש מדריך מפורט להביא לי בבקשה? ???

פורסם

לפורום הזה יש מדריך ענק וטוב..שנקרא:

חיפוש

פורסם

במעבדים של אינטל נדמה לי כל המכפלות נעולות (תקנו אותי אם אני טועה).

במעבדים של AMD, מעבד MOBILE הוא עם מכפלה פתוחה. אז חפש בחנויות (בפנדה) מעבד AMD ATHALON XP MOBILE ותהיה לו מכפלה פתוחה (אם אתה מעוניין ב-AMD).

ד"א: מעבד MOBILE הרבה יותר טוב ממעבד רגיל בשביל OC, הוא מקבל פחות מתח ממעבד רגיל, ומכאן הוא מתחמם פחות ועוד כמה סיבות שונות

אתה טועה .. דבר ראשון יש מעבדים של AMD עם מכפלה פתוחה .. זה הלוחות שמגבילים או להפך (מעבד עם מכפלה פתוחה ולוח בלי אופציה לכך או לוח עם פתיחת מכפלה אוטומטית ומעבד שצריך מוד בשביל פתיחת מכפלה)

שנית כל מעבד Mobile הוא מעבד שנועד להשתלב במחשבים נייידים .. קשה מאוד לעשות במחשבים ניידים OC מבלי שמחשב ימס או ישרף או משהו ..

פורסם

אתה טועה .. דבר ראשון יש מעבדים של AMD עם מכפלה פתוחה .. זה הלוחות שמגבילים או להפך (מעבד עם מכפלה פתוחה ולוח בלי אופציה לכך או לוח עם פתיחת מכפלה אוטומטית ומעבד שצריך מוד בשביל פתיחת מכפלה)

שנית כל מעבד Mobile הוא מעבד שנועד להשתלב במחשבים נייידים .. קשה מאוד לעשות במחשבים ניידים OC מבלי שמחשב ימס או ישרף או משהו ..

אחי

, עם כל הכבוד, אבל רואים שההבנה שלך בנושא שואפת ל-0. מעבדי AMD MOBILE הם מעבדים הכי מצויינים ל-

OC משלל מעבדי ה-AMD.

ולא אמרתי שאין מעבדי AMD עם מכפלה פתוחה, אמרתי שכמעט כול מעבדי ה-AMD נעולים, חוץ ממעבדי ה-AMD MOBILE. ואני יודע שאפשר לעשות מוד כדי לפתוח את המעבד (להפוך אותו למעבד לא נעול), אבל זה מאוד מסובך וצריכים להזמין ערכת מוצרים לזה מחוץ לארץ, לא יודע בכלל אם מייבאים את זה לפה.

אז בבקשה אל תגיד לי אני טועה, כשאתה בעצמך לא יודע על מה אתה מדבר.

פורסם

יש עוד דרך לפתוח מעבד סגור... ללכת או לשלוח את המעבד ל-EMP הם יפתחו את זה בתוספת תשלום של 40-50ש"ח לא? :-\

פורסם

EMP ??? WTF תוכל בבקשה לפרט כי בתור בן אדם שעל OC 2500@3000 ומה שמגביל אותי זה ה DDR333 אז אופציה של לפתוח מעבד

יכולה מאוד לעניין אותי ביחוד במחיר כזה אטרקטיבי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים