עבור לתוכן

האם ניתן להתחבר לשני ספקים בו זמנית?

Featured Replies

פורסם

יש לי מנוי אצל שני ספקים (אני בכבלים)

נטוויז'ן, וברק.

האם אני יכול באיזה דרך להתחבר לשניהם ביחד? (לשלב את המהירות של שניהם) 750K

פורסם

נראה לי שהרבה יותר משתלם ספק 1 עם פס של 1.5MB

פורסם

העלאה...

פורסם

לא, אתה בפירוש לא יכול!

חברת הכבלים יכולה לנתב אותך רק לספק אחד בלבד! הם חייבים לדעת לאיזה ספק אתה מחובר - זה בעצם הקבצים שהם שהם מקבלים מספק האינטרנט.

זאת הסיבה שאין לך @ בשם משתמש בכבלים אם אתה משתמש בחייגן. פשוט כי חברת הכבלים כבר יודעת לאיזה רדיוס של ISP להפנות את הבקשה, כי כאמור יכול להיות רק אחד כזה והוא רשום אצלהם במערכות.

ב-ADSL לעומת זאת זה אפשרי, פשוט משנים את פרטי שם המשתמש והססמא בחייגן, או יוצרים חייגן יעודי לכל ספק ומשתמשים באיזה שרוצים לסרוגין.

פורסם

ותוספת: אם מה שאתה מחפש זה להכפיל את רוחב הפס, אז תצטרך ראוטר ייעודי כמו שהציעו כאן שיודע לעשות load-balancing וכמובן תצטרך להתחבר ל-ADSL ולייעד את אחד החשבונות (נטויז'ן או ברק) לסוג החיבור הזה. לדעתי זה מתבקש רק אם באמת יש לך צורך בזב ורק אם חבילה גדולה יותר לא מספקת אותך.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה!

לא משנה, אבל זה לא נכון כל כך מה שאמרת.

אני יכול לבחור לאיזה ספק אני מתחבר, בעזרת החייגנים.

פורסם

טוב, תודה!

לא משנה, אבל זה לא נכון כל כך מה שאמרת.

אני יכול לבחור לאיזה ספק אני מתחבר, בעזרת החייגנים.

לא, אתה לא. אתה תקבל באחד מהם שגיאה 691 הנוגעת לשם משתמש וסיסמא.

פורסם

ב-ADSL אמרתם שהוא יכול לעשות את זה בעזרת המכשיר שהביאו אליו לינק פה. אפשר להשיג את המכשיר הזה בארץ?

וכמות ההעלאה גם תוכפל? ואם מחוברים לשני ספקים אז משלמים לחברת התשתית בזק פעמיים או פעם אחת? אם פעם אחת אז באמת שווה לעשות את זה. משלמים פעם אחת לבזק 100 ש"ח, פעם אחת לספק הראשון 50 ש"ח ולספק השני 50 ש"ח (חבילה של 512KB). כך יהיה 1MB DOWN/20KB UP (ה-20KB UP שווה).

פורסם

המכשיר זמין בארץ

http://www.zap.co.il/search.asp?sog=C-Router&keyword=BR%2D6524&gsid=10-2

אתה תצטרך 2 חשבונות, ולדעתי אפשר גם ששניהם יהיו בכבלים. בכל מקרה התשלום על ההולכה יוכפל, אף אחד לא ייתן לך פי 2 רוחב פס באותו המחיר. זה בעיקר משתלם אם לוקחים 2 חבילות של 1.5 כי חבילות של 2.5 או 3 מגה עולות הרבה יותר מ-2 של 1.5.

פורסם
  • מחבר

לא, אתה לא. אתה תקבל באחד מהם שגיאה 691 הנוגעת לשם משתמש וסיסמא.

אני לא אתערב איתך, אם אני כן יכול או לא יכול.

אבל אני יודע שאני כן יכול.

פורסם

אתה צריך להבין שטכנית זה לא אפשרי!

אחרת איך תסביר את המצב שבו הכבלים צריכים לנתב אותך לרדיוס של הספק והם לא יודעים לאיזה? הרי שום פרט בחייגן שלך לא "מסגיר" לאיזה ספק אתה שייך. מול איזה רדיוס יתבצע תהליך האותנטיקציה? חברת הכבלים צריכה לרשום ספק אחד במערכת כדי שבכל חיוג אתה תופנה אל הרדיוס המתאים.

לסיכום: אתה בטח עושה משהו לא בסדר (מחייג בשניהם לאותו שרת VPN אבל לא מודע לזה, יש לך שני מחשבים עם שני מודמים על אותה תשתית וכו'...)

פורסם

אחרת איך תסביר את המצב שבו הכבלים צריכים לנתב אותך לרדיוס של הספק והם לא יודעים לאיזה? הרי שום פרט בחייגן שלך לא "מסגיר" לאיזה ספק אתה שייך. מול איזה רדיוס יתבצע תהליך האותנטיקציה? חברת הכבלים צריכה לרשום ספק אחד במערכת כדי שבכל חיוג אתה תופנה אל הרדיוס המתאים.

אני מחובר דרך הכבלים עם חייגן, ובהגדרות של החייגן אני קובע לאיזה שרת להתחבר - אני מתחבר לשרת ה PPTP של אינטרנט זהב בכתובת pns.inter.net.il. אני דיי בטוח שחברות הכבלים מחוברות לכל השרתים של ספקיות האינטרנט ואתה פשוט מפנה את החייגן לכתובת של השרת הרצוי ומתאמת מולו והוא זה שמוציא אותך לאינטרנט.

למעשה ניתן לפתוח מספר חייגנים בו זמנית ולחייג למספר ספקים בו זמנית. אני כמובן לא יכול לנסות כי יש לי מנוי רק אצל ספק אחד, אבל אני עדיין יכול לחייג לאותו ספק מספר פעמים - זה עובד, אבל לא ראיתי שינוי כלשהו במהירות הגלישה.

פורסם
  • מחבר

זה דיי מסביר את העניין.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אני מחובר דרך הכבלים עם חייגן, ובהגדרות של החייגן אני קובע לאיזה שרת להתחבר - אני מתחבר לשרת ה PPTP של אינטרנט זהב בכתובת pns.inter.net.il. אני דיי בטוח שחברות הכבלים מחוברות לכל השרתים של ספקיות האינטרנט ואתה פשוט מפנה את החייגן לכתובת של השרת הרצוי ומתאמת מולו והוא זה שמוציא אותך לאינטרנט.

למעשה ניתן לפתוח מספר חייגנים בו זמנית ולחייג למספר ספקים בו זמנית. אני כמובן לא יכול לנסות כי יש לי מנוי רק אצל ספק אחד, אבל אני עדיין יכול לחייג לאותו ספק מספר פעמים - זה עובד, אבל לא ראיתי שינוי כלשהו במהירות הגלישה.

ידעתי שמישהו יקפוץ ויגיד את זה - לא, מנסיוני האישי אתה לא יכול לעשות את זה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים