עבור לתוכן

למה צורבי DVD איטיים יחסית בצריבת CD ?

Featured Replies

פורסם

סתם שאלה שעלתה לי ואולי מישהו יודע לענות:

רוב הצורבים החדשים היום צורבים CD רגיל במהירות של x52 לפחות ועולים 150-200 שקל - זאת אומרת שהטכנולוגיה לכך קיימת ואפילו לא יקרה.

אז למה צורבי DVD שאמורים להיות אפילו יותר חדשניים מגיעים במקרה הטוב למהירות x40 בצריבת CD רגיל (ויש הרבה שמגיעים רק ל 16 או 32) ?

מה מונע מהם להגיע גם ל x52 ?

אני שוקל להחליף את הצורב שלי בצורב DVD אבל אז ברור לי שאני מוותר על קצת מהירות בצריבת CD, ואני יודע שעדיין רוב הצריבות שלי יהיו CD ורק מעט DVD.

פורסם

X52=דיסק מסתובב במהירות של 10,000 סל"ד=DVD X16.

כיום יש DVD X12= CD X40 

אין כזה הבדל משמעותי X40 או X52. חוץ מזה, לדעתי תשתמש הרבה פחות ב CD-ים אבל זה תלוי במה אתה צורב.

קח את ה 4120B, גם CDX40 גם X12 גם DVD RAM במחיר של 550 באלק ו 600 בוקס מהבואן המקורי כולל באנדל תוכנות נחמד מאוד:

http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=723&catcode=63

איכויות צריבה מצוינות במחיר מצוין. האופציה הכי טובה בשוק היום.

עריכה: אבל אם יש לך צורב CD אז למה להחליף אותו? תשתמש בשניהם ותשמור על חיי ה DVD.

פורסם

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "איכות צריבה מצוינת"?

אה, ואתה יכול גם לתת ביקורת?

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה

אני חושב שאני דווקא אלך על ה NEC 2500a.

לגבי ה LG קראתי שיש לו בעיות עם מדיות זולות או איטיות (והוא גם יותר יקר).

פורסם

קודם כל אל תקנה 2500A. אם כבר תקנה 2510A DL.

ולגבי מדיות זולות זה פשוט לא נכון בתור בעלים של LG4082B ו 4120B. ולגבי מדיות סופר זולות אז בכלל לא הייתי ממליץ לך להשתמש בהן. זה שהצורב שלך מסוגל לצרוב אותן זה לא אומר שיחזיקו מעמד. מדיות סופר זולות = מחיר יקר.

וה LG לא יותר יקר אבל כן יותר טוב.

תסתכל על הלינק שנתתי קודם. אתה מקבל גם באנדל של תוכנות ב 600 שקל. אבל אם אתה רוצה בלי (כמו ה NEC2510A) אז אתה יכול לקנות פה ב 550 שקל:

http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?sec=3∏=66249&saleNo=392211&comp=1

פורסם
  • מחבר

אם לא ללכת בדרך הישר, אז:

1. ל 2500A יש FIRMWARE שמאפשר DUAL LAYER ואז הוא ממש כמו 2510A רק יותר בזול. אין לי בעיה לעדכן FIRMWARE.

2. תוכנות תמיד אפשר "להשיג". יש אנשים שמתנגדים לזה וזכותם לקנות.

הנה לינק לביקורת על הכונן שלך. הפניתי אותך למסך הסיכומים. אם בא לך אז תקרא גם את השאר.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2086&p=7

זה לא שאני כזה חסיד של ה NEC ואפילו לא התנסיתי איתו. פשוט עשיתי קצת סקר שוק לפני קניה והוא נראה לי הכי טוב מבחינת ביצועים ביחס למחיר.

פורסם

תשמע, היינו בסיפור הזה כל כך הרבה פעמים....

קודם כל, תקנה מה שבא לך וה NEC אחלה צורב.... אין לי אחוזים מ LG ואני לא צריך חיזוקים מאף אחד לגבי איכות הכונן שלי...

שנית, אם כבר אתה הולך ל REVIEW הדפוק והחובבני שלהם (שבסוף ד"א נותן קמניה מומלצת ל LG) ואם אתה קונה צורב DVD אז תקרא את הטרד הראשון בפורום עד הסוף כולל ההפניות, ואז תבין למה זה חובבני, ולמה לא לעדכן FW ל DL אם יש לך ברירה ועוד הרבה דברים...

בנוסף, ה NEC 2510 הוא בסה"כ 2500A עם עין מכויילת טוב יותר..

ה LG זו טכנולוגיה חדשה בהכל, בעין, בציפים, ביכולות ובביצועים, אבל באמת תקנה מה שבא לך... ה NEC מצוין ה LG מצוין +.

ולגבי תוכנות, תעשה מה בא לך, מצדי תגנוב גם את הצורב.... אבל אל תכתוב את זה בפורום...

פורסם

ה NEC 2510 הוא בסה"כ 2500A עם עין מכויילת טוב יותר..

זה לא בטוח, זה מה ש NEC טוענים, אם זה אמת או סתם נועד להפחיד מעדכני FW כנראה שלעולם לא נדע...

אבל בכל זאת...:

לא לעדכן FW ל DL אם יש לך ברירה

אם עוד לא קנית אז עדיף לך להוסיף עוד 100 שקל ולדעת על בטוח שיש לך DL על בטוח ועם אחריות.

בקשר ל NEC2510A vs. LG4120B אני לא ייכנס לויכוח....

אני אמנם בעל NEC ומרוצה ממנו, אבל לפי כל מה שהבנתי גם ה LG מצוין(או מצוין+ בלשון אינטגרל חחח)

פורסם

רייזור, יש דווחים בפורומים על אנשים שלא הולך להם... אני לא חושב ש NEC רוצים להפחיד...

תבין כדי לקרוא DL חייבים לקרוא "סליל בין (ומעל) סליל" ולכן חשוב כיול מאוד מדויק של העין.... ואני מאוד מאוד מקווה ששלך יהיה בין ה 70% שזה מצליח להם..... ;)

פורסם

מאוד מאוד מקווה ששלך יהיה בין ה 70% שזה מצליח להם..... ;)

תודה תודה :)

למרות שאני בינתיים עוד לא מעדכן(כרגע אני עם 1.07 מקורי) אני מחכה שמדיות ה DL יתבססו בארץ במחירים שפויים(עד 11-12 שקל לדיסק איכותי נראה לי שפוי).

פורסם

כמה עולים היום מדיות DL?

והמדיות האלה R+ ? לא יודע למה, אבל אני שונא את ה- R+... הרבה כוננים לא תומכים בו ואני לא יודע למה כל הסיפור של ההפרדה הזאת התחיל בכלל. סתם אידיוטי. :\

ושנית, ה-4120B הוא צורב DL נכון?

פורסם

כן

DVD RAM

CD X40

X8-R

X12 +R

DL 2.4 +R

עריכה: וכרגע אין DL בארץ לפי מיטב ידיעתי. אפילו בחנות הכי גדולה בארה"ב יכולתי למצוא DL רק בסט של וורבטים שכולל 8 R+, 1 RW+ ו 1 DL.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים