עבור לתוכן

עזרה ב- OC

Featured Replies

פורסם

זהו המפרט שברשותי:

AMD Barton 2600

R9700 PRO

Epox 8RDA3+ REV 2

512 ddr 33mhz

הבנתי שהדבר היחיד שמגביל אותי באוברקלוק זה הזיכרונות. אני לא ממש מבין בנושא.

אשמח אם מישהו יכול לעזור לי ממה להתחיל ומה להעלות בביוס. תיזמונים,מהירות באס,מעבד וכו'.... איך להזהר מתקלות ועוד'...

תודה!

פורסם

אוקיי אתה מעלה את הבאס של המעבד, הבאס הוא בעצם מספר שמוכפל במכפלה שלך ונותן את מהירות המעבד, ככה שאתה מעלה את הבאס כך עולה מהירות המעבד וכן במקביל עולים גם הזכרונות ולכן יש צורך בזכרונות מהירים כככל האפשר, אבל עדיין אתה יכול להשתמש במחלקים שונים למשל 5:4 זה אומר שהזיכרון עובד ב80% ממהירות המעבד, אני לא יודע בדיוק כמה באס אצלך ומה המכפלה אז אני ידגים על מעבד 2.4C הבאס שלו הוא 200 בדיפולט, אם אתה מעלה לו את הבאס ל250 ושם יחס 5:4 זה אומר שהזיכרון יפעל על 200 לעומת זאת אם תשים על יחס 1:1 שזה ארומר שהזיכרון פועל באותה מהירות של המעבד (אגב, זה גם היחס המומלץ ביותר שמניב תוצאות טובות ביותר).

ככה ששורה תחתונה להאיץ את בטח שיכול בשביל זה יש מחלקים שונים, תשתמש בהם.

אל תשכח לנעול PCI/AGP לפני שאתה מתחיל לעלות את הבאס כי התדרים של PCI/AGP עולים במקביל ויכולים לשרוף לך את הכרטיס מסך ועוד כרטיסים שונים שיושבים בPCI.

תזהר כי מרגע שאתה מאיץ אתה מסיר את האחריות לרכיבים שעליהם אתה עושה את האוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי את ההסבר. התיזמונים של הזיכרונות כרגע קשורים לאוברקלוק?. איזה יחס כדאי לי לשים? לא כדאי להעלות את הבאס ואז להעלות לחוד את הזיכרונות או משהו?

אני יכול להעלות רק את המעבד מבלי להעלות את הזיכרונות!?

פורסם

אוקיי, בקשר לתיזמונים, ככל שהם יותר נמוכים כך יותר טוב אך גם ככל שאתה מעלה את המהירות שלהם את תהיה חייב לתת להם יותר מתח ולהוריד להם את התיזמונים.

איזה יחס כדאי לשים? זאת בהתאם לכמה אתה מאיץ, וכמה הבאס שלך כרגע, שאני לא יודע אותו.

אתה לא יכול לעלות לזכרונות את המהירות הם עולים רק במקביל למעבד וזהו, אתה פשוט צריך כל פעם לראות שאתה לא מעלה יותר מדי למשהו שהזכרונות לא יכולים להסתדר איתו, אז כפי שאמרתי הם עולים במקביל ולכן אי אפשר להאיץ את המעבד בלבד, אך תמיד יש את המחלקים שיסייעו לך בקטע הזה.

פורסם
  • מחבר

העליתי את הבאס ל-180. המחשב לא עלה והשמיע צפצופים מוזרים. המסך אפילו לא נדלק. הוצאתי והחזרתי את הזיכרונות כמה פעמים ולבסוף גם העברתי את הcmos מ-1-2 ל- 2-3 לכמה שניות והחזרתי, ואז המחשב עלה.

בקיצור הכל עכשיו במהירויות נורמליות, מה לעשות!??? מקווה שלא הרסתי משהו........

פורסם

לא הרסת כלום. זה פשוט עניין של להעלות מתח\להרגיע OC\תזמונים\לקנות קירור יותר מסיבי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים