עבור לתוכן

אני לא יודע איך לעשות אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל אני לא יודע איך אתם יכולים להסביר לי?(לא הבנתי כלום מהמדריך)

פורסם

אחי אתה צריך להיכנס לביוס (לא זוכר בדיוק איפה, אבל יגידו לך פה) ומשם לעשות את ה-OC.

איך אתה עושה OC? בעצם אתה צריך להעלות את ה-FSB ו/או את המכפלה (את המכפלה אתה יכול להעלות רק בתנאי שהמעבד שלך לא נעול. אבל אפשר לעשות OC גם מבלי לגעת במכפלה).

ברגע שאתה מעלה את ה-FSB מהביוס, אז זה כבר נחשב שעשית OC. בוא נגיד שה-FSB של המעבד שלך הוא עכשיו 166 (מעבד AMD2500), אז כדי לעשות OC אתה צריך להעלות כל פעם את המכפלה ב-4 (170/174/178...) וכל פעם שאתה מעלה את ה-FSB ב-4 אתה צריך להיכנס לווינדאוס ולבדוק יציבות של המערכת. אתה בודק יציבות עם התוכנה PRIME95. אז כל פעם תיכנס לביוס, תעל FSB ב-4 אז תפעיל מחדש את המחשב ותפעיל את התוכנה PRIME95 למשך 40 דקות ותראה אם הווינדאוס יציב. אם הוא יציב (אם הווינדאוס לא יציב אז התוכנה PRIME95 תרשום לך שיש תקלה) אז תמשיך להעלות את ה-FSB ב-4 וכל פעם תבדוק אם הווינדאוס יציב.

עכשיו, יגיע שלב שבו לא יספיק שאתה תעלה רק את ה-FSB, אתה תצטרך להעלות גם מתח למעבד (בגלל שהעלאת את ה-FSB המעבד התחיל לצרוך יותר מתח אז מה שהוא מקבל כבר לא מספיק לו ואתה צריך להגדיר שהוא יקבל עוד).

אתה תדע שהמתח שהמעבד מקבל כבר לא מספיק ברגע שתקבל מסכים כחולים. בנוגע לכמות המתח שאתה צריך להוסיף למעבד, זה תלוי בסוג המעבד שלך. תגיד מה הסוג שלו.

אז זה פשוט מאוד בעצם.

סיכום קטן:

אתה נכנס לביוס (יגידו לך תכף תחת איזה כותרת הוא נמצא, תציין את לוח האם שלך בבקשה), אחרי זה אתה מעלה את ה-FSB ב-4, אחרי זה אתה מפעיל את ווינדאוס ואז מפעיל את התוכנה PRIME95 ומתחיל איתה את בדיקת היציבות. אם התוכנה תפעל טוב במשך 40 דקות, אז תחזור לביוס, תעלה שוב את ה-FSB ב-4 ואז תחזור שוב על התהליך כולו.

אל תשכח אחי, תבדוק כל הזמן מה הטמפ' של המעבד שלך כדי לוודא שהוא לא מתחמם יותר מדי.

ד"א: את התוכנה PRIME95 אתה תוכל למצוא פה במדור ההורדות באתר.

אם אפשר גם תציין את כל המפרט שלך, כולל גוף הקירור שעל המעבד. וכמות המאווררים והמיקום שלהם במארז. זה כדי לראות אם יהיו לך בעיות עם ה-OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים