עבור לתוכן

בעייה בקירור מים.....

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי שאלה על קירור מים במעלות נמוכות.....

אני בונה מחשב חדש ומתכנן לעשות קירור מיים שמשתמש בצינור נחושת מקרוזל בתוך מקפיא של מקרר...

המשאבה תזרים את המיים לבלוק וחזרה ואת ההמשך אתם יודעים....בנוסף אני מיתכוון לשים כ 30% אנטיפריז ו 70% מיים כדי שלא תהיה קורוזי והמיים לא יקפאו......עכשיו לשאלה!! :

בטמפרטורות של 2 או 0 מעלות אומנם זה קר אך יווצר "איבוי" וטיפות מיים על בלוק המיים ואולי אפילו על הצינור בגלל הבדלי הטמפרטורות בין הסביבה החמה לבלוק הקר.. ....(שמין הסתם יעבוד שעות נוספול לקרר גם את ההרדיסק ,כרטיס מסך,ואני אמצע עוד כמה דברים ;D) אז למי שיש טיפים איך להתמודד אם האיבוי או סתם טיפים אחרים לקירור מסיבי ......

תנו תגובה! :) תודה מראש.....

פורסם

רק קיום נחושת ואלומיניום יחד במים דורש חומר נוגד קורוזיה.

כדי לשלוט על העיבוי , החלף את התרמוסטט במקרר ל"תרמוסטט איטלקי" -30 <-> +30 , ושידגום את טמפ' המים במחשב ויפעיל יכבה את המקרר בהתאם

פורסם

תשתמש בכל מיני חומרי ציפוי של צינורות מזגנים..

אגב איך בדיוק אתה עושה שהצנורות יעברו בתוך מקרר?!

פורסם

אכן, אתה צריך בידוד על הצינורות. על צינורות הגז של מזגנים יש ספוג שחור - הוא יהיה אידאלי. אתה צריך לדאוג שלא תהיה תחלופת אויר בחלל שבין הספוג לצינור, אחרת תהיה התעבות, אז תעטוף את הקצוות באיזולירבנד ותהדק חזק.

פורסם
  • מחבר

חברה תודה על התגובות ובמיוחד על הקישור "HOLY JC"  :)

אני יעשה עוד מחקר רציני לפני שאני "סופג" את המחשב בנוזלים......ודרך אגב תשובה לROIEW .....שמעת פעם על מקדחה ;D

ברגע שאני יסיים את המוד אני אציג תמונות לכל המעונין.....זה במידה שישאר מחשב אחרי כל זה................

פורסם

אתה הולך לקדוח במקרר אתה משוגע לגמרי תתקין מזגן בתוך המחשב וזהו 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים