עבור לתוכן

איך זה הגיוני? בעיית קירור רצינית.

Featured Replies

פורסם

יש לי דיי הרבה מאווררים במארז אך הטמפ' מגיבה באופן מוזר.

יש לי שניים של 80 מתחת למאוורר של הספק כוח, העליון מוציא אוויר וזה שמתחתיו מכניס אוויר.

יש לי עוד אחד 12 ס"מ בדלת מהצד שמזרים אוויר אי שם גם על המעבד וגם על הכ. מסך (שכמובן לשניהם מאווררים משלהם).

עכשיו, עד כה הייתי עם דלת בצד פתוחה כשהמאוורר 12 ס"מ עמד שם איכשהו ואוורר את אותו האיזו בין המעבד לכ. מסך. עכשיו, היום חיררתי את הדלת בצד והרכבתי את המאוורר באופן כזה שאני יכול לסגור גם את הדלת והכל ארוז יפה. אבל עכשיו הכל נורא (נורא, נורא) נורא רועש!!!! אי אפשר כמעט לשמוע מוזיקה ומשחקים וכו', והטמפ' עלתה ל 60!!!! (של המעבד) והטמפ' של המערכת ל42.

לפני שסגרתי את הכל הטמפ' הייתה 31 בד"כ (הטמפ' של המערכת) ו49 של המעבד. (הטמפ' הן במצב מנוחה..)

איך זה פאקינג הגיוני. ומה עלי לעשות על מנת להוריד את רמת הרעש, ושהקירור יפעל טוב (יעני יקרר ולא יחמם..), מבלי שאצתרך לעבוד עם דלת פתוחה בצד...

תודה, מיכאל.

פורסם

איזה קירור יש עם המעבד?

פורסם
  • מחבר

יש את הקירור המקורי. לפחות כרגע.

בכל אופן, חזרתי למצב הקודם, הדלת פתוחה, ה12 ס"מ מהצד, המערכת קרה ושקטה. אבל אני עדיין לא מצליח למצוא פתרון הולם לדלת הפתוחה (שמן הסתם משיקולי אבק וכו', אני מעדיף לסגור) שלא יעלה לי בטמפ' ורעש.

אם למישהו יש רעיון, מלבד למרוח משחה טרמית ולהחליף את הקירור של הסטוק, אני אשמח.

BTW

מריחת משחה טרמית או החלפת גוף קירור למעבד מבטלת את האחריות?

תודה, מיכאל.

פורסם

ולמה אתה חושב שהמארז שלך מקורר די טוב?

קודם כל יש לך מאוור מאחורה שמכניס אוויר. זה לא טוב במצב הנוכחי שלך, תהפוך אותו כדי שיוציא אוויר.

ומה עם הגג? או מקדימה?

תוסיף מאוורר מקדימה מכניס, מאוורר על הגג מוציא ותיפטר לך בעיית החום.

כרגע בחלק הקדמי מצטבר לך הרבה חום (מה שמשפיע גם על אורך החיים של הכונן קשיח), וזה גם משפיע לך על חום המעבד ולוח האם.

פורסם

קודם כל עם הגוף קירור המקורי אני לא אתפלא גם עם המעבד יגיע ל70 מעלות, כי לדעתי הוא ממש גרוע מה שמגיע עם המעבד, ועוד בימים החמים אל תצפה שהוא ישמור על המעבד בטמפ' הגיונית.

פורסם
  • מחבר

(אני חושב שהמצב דיי טוב ביחס לאמצעים ;))

1. תקן אותי אם אני טועה, אבל על מנת שמאוורר יכניס אוויר מקידמת המארז צריך שיהיה פתח.. עכשיו אין לי את הפתח הזה בקדמת המארז, וליצור אותו זה קצת יותר קשה מלחורר את הדלת הצדדית (שהיא מתפרקת, לכן זה קל). לכן זה בלתי אפשרי לשים מאוורר שיזרים אוויר מקדמת המארז (ומאותה הסיבה גם מאוורר שיוציא אוויר מלמעלה, זה מחזיר אותנו לשורה הראשונה בהודעה הנוכחית).

2. הייתי פותר את בעיית החום בקדמת המארז עם מגירת קירור להארד דיסק, אבל כרגע המגירה היחידה שיש לי היא מגירה לHD רגיל, בעוד שלי יש SATA, ואין לי כסף לקנות מגירה חדשה.

3. אני כרגע מתכנן על המאוורר הזה למעבד מהת'רד פה ליד (האקטיב קולינג הזה, TEC) ואני מקווה שיזה יקרר את המעבד ואפילו יאפשר OC.

נ.ב

למה להפוך את המאוורר ההוא מאחורה למוציא אויר?, זה היה נכון במקרה והמארז היה סגור, אבל הוא פתוח, האויר החם יוצא לאן שרק בא לו.

פורסם

חייב שיהיה לפחות מאוורר אחד מוציא אוויר... ואגב, אם אתה מסתדר עם הדלת פתוחה והטמם' טובות אז זה פתרון זמני בסדר גמור, רק קח בחשבון שהרהב מאוד אבק נכנס אל תוך המארז.

פורסם
  • מחבר

וזה בדיוק מה שאני מבקש לו פתרון בת'רד הזה. מישהו?.

פורסם

כפי שכבר אמרנו רק מאווררים יכולים לעשות את ההבדל ואם אתה חושש לקדוח במארז או לא יכול אז פשוט קנה מארז חדש, וכל בעיות הטמפ' יפטרו.

קירור למעבד גם לא יעזור במקרה של סירקולציית אוויר לא טובה.

פורסם

אחי, לא חייב שיהיה לך פתח גדול בקדמת המארז כדי למקם שם מאוורר.

אם לא שמת לב יש לך פתח מבני קטן, מתחת לפנל הקדמי ומשם המאווררים יקחו אוויר. אז פשוט, כמו שאמרתי תמקם מאוורר מקדימה (אל תדאג בקשר לזה שאין פתח גדול) שיכניס, שני המאווררים שמאחורה שיוציאו ואת המאוורר שעל הדלת שיכניס. וכמובן אל תשאיר אל דלת המארז פתוחה.

ד"א: ההיטסינק המקורי הוא לא כל כך גרוע. כשהיה לי אותו (לפני שבועיים, אחרי זה קניתי וולקנו 12) הטמפ' של המעבד היו: 42C במנוחה ו-49C במאמץ. אז הכל תלוי בזרימת האוויר שבמארז שלך. ורק לידיעתך, להשאיר דלת פתוחה בחום הזה זה לא כל כך טוב, כי המעבד יגיע לטמפ' די גבוהות.

פורסם

ולהשאיר דלת סגורה בחום זה יותר טוב? שהדלת פתוחה אז המחשב בטמפרטורת החדר. שהדלת סגורה זה או שהמחשב בטמפרטורת החדר או יותר. זה לא יכול להיות פחות מטמפרטורת החדר אף פעם.

פורסם

עדיף שהמארז יהיה מקורר טוב עם מאווררים כשהדלת סגורה מאשר להשאיר את הדלת פתוחה.

אם אני עכשיו פותח את דלת המארז אז המעלות של המעבד עולות לי ב-4 מעלות. של לוח האם רק יורדות, אבל גם כך הם נמוכות כבר מההתחלה.

יש לי ארבע מאווררים 120MM: אחד מקדימה מכניס, אחד מאחורה מוציא, אחד על הגג מוציא, אחד על הדלת מכניס. אז בעצם בגלל שיש לי קירור כזה טוב אני מקבל תוצאות טובות יותר עם דלת מארז סגורה.

פורסם
  • מחבר

כרגע בכל אופן, כשאני סוגר את הדלת הטמפרטורות עולות בהמון. (לפחות קודם כשהמאוורר 12 עוד היה מחובר). עוד משהו. המאוורר 12 הזה הוא ענקי!, איך יש לך מקום ל4 כאלה על המארז?

גם המאוורר 12 שלי הוא ממתכת והוא כבד וצורך 220 וולט (אבל הוא עושה רוח בהתאם). בכל אופן, אם אני אמקם מאוורר בקדמת המארז שיזרים אוויר אחורה הוא יעשה מלא רעש, כי לא יהיה לו בדיוק מאיפה לקחת את האוויר הזה, כי אין שם בכלל פתח איוורור של המארז. חוצמזה שגם אין שם מקום שאפשר לחבר אליו מאוור שם.

ואיך בדיוק אני קודח בגג המארז? (אני אצטרך בטח להוציא הכל מתוכו, לא?)

פורסם

יש לי מארז ג'נרי אחי, הכלל לא היה בו בהתחלה מקום בשביל מאוורר 120ממ. היה בו מקומות ל-4 מאווררים 80MM, שניים מאחורה ושניים מקדימה. אבל עשיתי בו מודינג ושיניתי את המקומות האלה לשניים 120ממ, אחד מאחורה ואחד מקימה. ואז הוספתי 120ממ על הגג ואז 120ממ על הדלת.

אחי, אולי כדאי שתתחיל להתעסק עם קצת מודינג? המארז שלך בטח מאוד דפוק אם אין בו מקום למאוורר מקדימה.

וזה מאוד קל לעשות מקום למאוורר מקדימה, פשוט תיגש לפורום אלקטרוניקה ומודינג ושם יסבירו לך איך.

ושוב אני אומר לך: זה לא משנה שאין לך חור גדול מקדימה בשביל המאוורר. אל תדאג בקשר לזה.

פורסם
  • מחבר

תודה!  ;)

עריכה:

אוקי, פירקתי את כל המארז, ליפפתי וסידרתי את כל החיוט (עטפתי עם סלוטייפ והעברתי את מה שאפשר למאחורי הלוח אם). סידרתי מאוורר 80 מלמטה מקדימה שיכניס אוויר ועוד 12 סנטימטר מלמעלה מקדימה (איפה שיש בדרך כלל את הCD-ים) שמכניס אוויר, ואחד 80 מ"מ מאחורה מתחת לספק שמוציא אוויר.

אין שום ירידה בטמפרטורות אבל ---> הדלת של המארז סגורה! שזה דיי משמח.

לפני זה היה איזה רגע (רק בשביל ההמחשה של התרומה של זרימת אוויר טובה) שהדלת של המארז הייתה פתוחה והיה מאוורר 12 מהצד שהזרים אוויר פנימה ישר על המעבד, הפאנל הקדמי היה גם פתוח והיה מאוורר 80 מלמטה שהזרים גם פנימה ואת אותו אחד מקודם מאחורה מוציא אוויר. והטמפרטורות היו כאלה:

26/46 גם במנוחה וגם במאמץ!!! לא להאמין.

עכשיו הטמפרטורות הן: 28/51.5 במנוחה - עדיין לא בדקתי במאמץ, שזה לא משהו, אבל לפחות זה לא משהו עם דלת סגורה...

אני אנסה אולי, להעביר את המאוורר 80 שלמטה למאחורה שיוציא ואז אולי תיהיה זרימה טובה יותר. או שאני אשאיר אותו כמו שהוא ואנסה לסדר את ה120 על הדלת כך שלא יעשה רעש ואראה איך זה הולך.

אני אעדכן בהמשך..

תודה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים