עבור לתוכן

טמפרטורת הלוח אם, למי להאמין? (תמונה)

Featured Replies

פורסם

אוקיי זה הסיפור שלי

התוכנות EVEREST ו AIDA32 מגלות את הטמפ של הלוח אם שלי בצורה אחרת מאשר ASUS PC PROBE

הלוח אם שלי הוא ASUS P4S8X, הביוס אומר שהטמפ היא 39 מעלות(סתם לצורך הדוגמא) וכך גם אומר ASUS PC PROBE, אבל תוכנות כמו AIDA32 ו EVEREST אומרות משהו אחר(AIDA אומרת 46 ו EVEREST אומרת 50), לעומת זאת HWINFO32 אומרת כמו הביוס והASUS PC PROBE

עכשיו מכיוון שהלוח אם שלי הוא של ASUS אז אני נוטה לחשוב שה PC PROBE צודק, אבל אין לי מושג

מצורפת תמונה של המצב

dddsds.jpg

פורסם

אם תבדוק את מדור החדשות של החודש האחרון תראה שיש שם כתבה בדיוק על הנושא הזה.

כדי לחסוך לך קצת אכתוב את המסקנות:

ככל הנראה הלוחות מזייפים בנתינת טמפרטורות, ומסתבר שכאשר שמים דיודה לבדיקת חום ממש סמוך למעבד, יש הבדל של פלוס 6-7 מעלות, לעומת מה שהנתונים של ASUS וABIT(אם אני לא טועה בחברה אבל זו לא הנקודה) הראו.

עידכוני ביוס ותוכנת המדידה לא עזרו ומכאן שכנראה ש-AIDA32 וEVEREST צודקות, איך הן עושות את זה אין לי מושג, הן הרי משתמשות באותם קוראי חום שמשתמשת ASUS PROBE לדוגמה, ולכן, לדעתי, כותבי התוכנה הגיעו לאותה מסקנה כמו בביקורת, ופשוט מוסיפים אוטומטית 6-7 מעלות למה שהמחשב מראה.

פורסם

AIDA בדרף כלל מבלבלת בין החישן של המעבד והלוח בלוחות של ASUS (למשל אצלי זה ככה) אז מה שנראה ל AIDA לוח אם זה בעצם המעבד שלך (שים לב לטמפ התואמות - בתמונה שלך ) באופן כללי אני מעדיף את התוכנה של ASUS עכשיו שלא כמו בעבר שכן הם שיפרו אותה הרבה לאחרונה.

פורסם

לדעתי הטמפרטורה הכי אמינה היא מה שהביוס מראה לך, הוא לא מוסיף ולא מוריד הוא מראה לך את הטמפרטורה בדיוק איך שהסנסור קורא אותה

עכשיו כבר השאלה היא אם הסנסור לא מזייף.... :)

פורסם

ה ASUS PC PROB קורא במדוייק את הטמפרטורות של הסנסור

ברוב הלוחות של אסוס הסנסור לא מזייף, בחלקם אומרים שכן (אני לא נתקלתי בדגמים עם זיוף בטמפרטורות)

פורסם

מהתחלה.

בלוחות אסוס, כדי לקבל את הנתונים של החיישן - תשתמש בתוכנה של אסוס. לא בתוכנות אחרות

אבל

אם היית מחפש בארכיון החדשות או נכנס לסטיקי של הפורום היית רואה את הלינק הזה:

http://www.bleedinedge.com/reviews/abit_asus_temps/abit_asus_temps_02.html

שם הם עשו בדיקה עם חיישן חיצוני ולוח אסוס....

פורסם

ה ASUS PC PROB קורא במדוייק את הטמפרטורות של הסנסור

ברוב הלוחות של אסוס הסנסור לא מזייף, בחלקם אומרים שכן (אני לא נתקלתי בדגמים עם זיוף בטמפרטורות)

ויש לך דרך למדוד חום מדויק בכל הלוחות שאתה יודע שהאסוס לא מזייפים? כאילו למקם את החיישן בדיוק איפה שהוא צריך להיות ובאמת לדעת כמה המעלות? לא נראה לי...

פורסם

כן, יש לי חיישן של וואנטק וחיישן של טרמלטק, שניהם מראים טמפרטורה זהה

בהפרש של חצי מעלה מלוחות אסוס שאני בדקתי

בהפרש 8 מעלות מ IS7E

פורסם

איפה אתה ממקם את החיישן?

פורסם

על הליבה

נכון שזה מעלה את הטמפרטורות קצת בגלל שזה לא נותן העברה מהירה לגוף קירור

אבל החיישן ממוקם שם רק לחצי שעה לאמת קריאה של הלוח, ולא יושב שם תמיד

פורסם

יופי אז הנה הטעות שלך. אתה צריך לשים את החיישן מתחת לסוקט שיעבור דרך הפינים של המעבד ישר למתחת למעבד. משם בודקים את המעלות.

פורסם

בדקתי גם דרך זה, והטעות לצערי היא שלך...

הטמפרטורות היו גבוהות מאוד, וזאת היתה גם הטעות של אביט בלוחות הקודמים שלה, החיישן היה גבוה מידי והראה טמפרטורות גבוהות בטירוף

אם היה לך טיפה ניסיון והיית שם חיישן איפה שאמרת, היית רואה עד כמה הטמפרטורות לא ריאליסטיות

פורסם

הטמפרטורה הנכונה היא כמו ש Vatos Locos  אמר ממה שנמדד בליבה ולא משום מקום אחר

זה לא מאורר של טרמלטק שאתה שם את החיישן מתחת למעבד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים