עבור לתוכן

רעשים מתוך ההארד דיסק

Featured Replies

פורסם

שלום

ברשותי דיסק קשיח WD 80 ג'יגה, חדש לגמרי. התקנתי אותו בשבוע שעבר, ומדי פעם אני שומע מן רעשים שהוא מוציא...

כמו רעשים של כתיבה שהיו מקובלים עוד בהרדיסקים המאוד ישנים...כמו חריקות כאלה.

זה קורה כל כמה שעות, הדיסק כאילו כותב או מבצע משהו. ואז מפסיק. זה יכול להמשך שניה-שתיים...או לעיתים עד חמש שניות רצופות.

חוץ מזה, המחשב עובד בצורה טובה, אין באגים או מסכים כחולים. הכל נראה תקין למעט אותו רעש.

האם זה משהו טבעי, או משהו שצריך להדליק נורה אדומה?

תודה.

פורסם

אח שלי אני לא רוצה להלחיץ אותך אבל אם יש לך צורב קודם תגבה את כל הדברים שאתה חושב שאתה צריך לגבות

אח"כ תבדוק אם הארד דיסק מחובר טוב (במיוחד החשמל יכול להיות שהוא לא מחובר טוב והוא נכבה

ונדלק וזה יכול לגרום להארד דיסק להישרף וגם אולי הספק שלך לא מספק מספיק חשמל)

ויכול להיות שהארד דיסק סתם ככה הולך להישרף כי גם לי זה קרה עם הארד דיסק הקודם שלי

לפני חודשיים הוא עשה רעשיים של שחיקה וחשבתי שזה סתם ואז הוא נשרף ומאוד התבעסתי כי לא גיבתי כלום

פורסם
  • מחבר

תראה,

הרעשים שאני שומע מתרחשים אחת לכמה שעות, כמה תיקתוקים קצרים...לא משהו שהייתי נבהל ממש ממנו. אני יודע איך דיסק שהולך להתקלקל אמור להישמע.

יש איזשהו מצב שזה משהו אוטומטי שהדיסק מבצע?

פורסם

אתה יכול להוריד, תוכנת בדיקה מהאתר של WD בשביל לבדוק את תקינות הדיסק הקשיח.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שעשיתי, ביצעתי בדיקה יסודית שארכה לי כחצי שעה, לא נמצא שום דבר תקול.

אם לא נמצאו שום סקטורים פגומים, סביר להניח שהרעש הזה תקין, לא?

קראתי באתר שלהם, שדווקא יש רעשים שהם מוגדרים נורמלים, כמו לדוגמא..אחרי שהמחשב מתעורר או נכנס למצב המתנה, משהו שנקרא תחנת עצירה או משהו...

פורסם

הייתי עדיין, ממליץ לך לגבות את המידע.

שאחר כך לא יהיו, כאבי לב וייסורים. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים