עבור לתוכן

הגעתי ל-FSB 200, אבל יש תקלה.צריך עזרה לגביי זה (כדאי לי לשים מתח 1.9?). עמ' 4

Featured Replies

פורסם

לא אמרתי שאמרת לי אתה אמרת ל

אחי, בבקשה אל תזרוק כך סתם מספרים.

בבקשה רק אנשים שמבינים בנושא שיגיבו פה.

אני דיברתי עכשיו עם מישהו והוא אמר לי שהכי גבוהה שכדאי לי לעלות במתח זה 1.8. ואתה אומר לי 1.85!!!!

אתה אמור לסמוך פה על אנשים ותאמין לי שאם מישהו היה רוצה לגרום לך לשרוף את המעבד והוא היה אומר לך לתת 2.0 וולט אז לפני שאתה היית מספיק לקרוא את זה מישהו אחר ישר היה מזהיר אותך ואומר לך שזה לא נכון! כל הרעיון פה זה שאנחנו סומכים אחד על השני באתר הזה, אז אם אתה פולני שדוג כל-כך, אתה בכלל לא הבנאדם לאוברקלוק.

• תגובות 35
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

שכחתי לגמרי שגתבתי בכלל את התגובה ההיא.

אני מתנצל בפני כותב ההודעה ההיא.

פשוט הוא רק כתב 1.8, ולא הסביר כלום אז חשבתי שהוא סתם זרק מספר.

פורסם

בקיצור תעשה דבר כזה:

תעלה את ה FSB לאט לאט עד שזה לא יציב וכשזה לא יציב תוסיף עוד טיפה מתח ותראה אם זה יציב, אם זה לא יציב תוסף עוד מתח ואז לבדוק שוב בדיקת יציבות, אם זה יציב תמשיך להעלות את ה FSB עוד קצת עד שזה שוב לא יהיה יציב ואז שוב הכל חוזר על עצמו עד שתגיע למהירות שאתה רוצה...

פורסם
  • מחבר

אני כבר עשיתי את זה אחי, והגעתי עד ל-FSB 183.

בדקתי במשך 50 דקות יציבות, והכל היה תקין. כשניסיתי לעלות עוד את ה-FSB נהיו לי כל מיני תקלות.

אז קודם כל הציעו לי להשאיר את ה-FSB על 183, ולהריץ פריים95 במשך 6 שעות (לא רק למשך 50 דקות) רק כדי להיות בטוח שב-FSB הזה הכל תקין.

אחרי זה הציעו לי מה שאתה הצעת: להעלות את המתח ל-1.8V ואז להעלות את ה-FSB ב-5 כל פעם ולבדוק יציבות.

אני הום בלילה אבדוק יציבות במשך 6 שעות עם פריים95 על FSB 183, ומחר כבר אתחיל להעלות עוד את ה-FSB ואת המתח (אחרי שאני אוודא שהכל תקין על 183).

רק רציתי לשאול אחי: מחר (אחרי שאני כבר אריץ פריים95 במשך 6 שעות על FSB 183) כשאני אתחיל להעלות את ה-FSB, כדאי לי להעלות בכל פעם את ה-FSB ב-5 או בפחות? וכמה זמן להריץ את פריים95 אחרי כל העלאת FSB???

ואחי, אני יודע שכבר ענית לי, אבל אני אשאל בפעם האחרונה פה: אתה בטוח שמתח 1.8V לא יזיק למעבד שלי?

מישהו כבר אימת לי את זה, אבל אני ממש דואג שישרף לי המעבד בגלל זה ואין לי כסף לקנות חדש.

עריכה: כרגע בדקתי טמפ'- 47C במאמץ, 44C במנוחה.

מאוורר גוף קירור על 4500RPM.

FSB 177.

נשאר לי 23 FSB להעלות (אני רוצה להגיע ל-200). אז הטמפ' תגיד בערך ל-52 כשאני אסיים עם ה-OC ואגיע ל-200FSB.

זה בטוח לשים את המעבד על מתח של 1.8V בטמפ' כאלה? מה הטמפ' צריכה להיות בערך כדי שיהיה בטוח לשים על

1.8V? כי אני אמרתי מקודם שנטמפ' אצלי לא עולה מעל 44C, אבל כנראה בגלל המזג האוויר החם היא עלתה יותר.

פורסם

1) אין למה להריץ את פריים על 183 למשך כזה הרבה זמן, לא יעזור לך כלום אם תדע אם זה יציב או לא במהירויות האלו, אתה רוצה לדעת אם זה יציב על 200...

2) כדי לבדוק את היצביות פשוט תריץ בין לופ אחד לשלושה ב 3Dmark ואם זה מסיים את הכל בלי תקיעות או קפיאות של המחשב או בלי ריסטרטים אז הכל טוב... אחרי שתגיע ל 200 אז תשאיר את פריים כל הלילה ואז תראה, כרגע אין סיבה לעשות את זה..

3) ובוא אני ארגיע אותך: באינטל, ההמלצה היא לא לעבור את ה 1.85 ועוד באינטל המתח המקורי הוא 1.525 אז תבין שזאת קפיצה של 0.325 בוולט וב AMD המעבדים מתחילים מ 1.65 ואתה מפחד לתת 1.8-1.85 ?? אתה יכול להגיע ל 1.9 ולהשאר רגוע...

והמעבד לא ישרף לך גם אם תתן לו 2.2, רק אחרי הרבה זמן הוא יתחיל להדפק ואתה תצתרך לתת לו לעבוד במהירויות נמוכות יותר כי הוא לא יהיה יציב אפילו בדיפולטס שלו, ואם הוא יהיה חם אז הוא ישרף, בחיים לא יקרה שאתה תתן 1.9 וולט למעבד ופתאום תריח עשן עולה מהמחשב, אז תרגיש בטוח לתת 1.85-1.9

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה אחי.

אני כבר מתחיל ב-OC.

ד"א: אפילו ב-177FSB המחשב לא היה יציב (קיבלתי מסך כחול בזמן ששיחקתי במשחק ברשת), והמתח הוא על 1.675V, אז כבר מעכשיו אני מעלה את זה ל-1.8.

עריכה:

הגעתי עד ל-FSB 188. פריים95 רץ כבר במשך 10 דקות (אני אריץ אותו לעוד 10 דקות ואז אני אריץ 3DMARK לבדוק אם הכל יציב בנתיים) ללא שום תקלות. טמפ' במאמץ 48C/47C (מאוורר וולקנו 12 על מקסימום RPM).

עכשיו, אני שמתי לב לכמה בעיות שאני לא יודע למה אבל הם נהיו לי אחרי שהעליתי FSB:

1) לוקח לווינדאוס יותר זמן לעלות

2) לוקח למודם ה-USB יותר זמן להיות מסונכרן, זאת אומרת שלוקח לו יותר זמן להיות מוכן ולהפעיל אינטרנט.

3) כשאני מנסה להיכנס לאתרים הרבה פעמים מופיעה לי הודעת שגיאה, דף לא נמצא. גם בפורום הזה זה כך.

הבעיות האלה התחילו אחרי שהעליתי FSB. איך אני מסדר אותם?

עריכה שנייה:

גיליתי את הסיבה לתקלות שהיו לי: האנטי ווירוס ונפיירוול של נורטון עשו לי הרבה מאוד בעיות, בסוף הם הפסיקו לעבוד אז מחקתי אותם ואני כרגע על הפיירוול של ווינדאוס (בלי אנטי ווירוס).

עכשיו, אחרי שהסרתי אותם, המחשב נהיה הרבה מאוד מהיר. לא ידעתי שהם עד כדי כך מאיטים את המחשב.

אז תתעלמו ממה שכתבתי מקודם.

בנוגע ל-OC: העליתי סוף סוף ל-200. ב-196 היה יציב על מתח של 1.875V.

עכשיו, אחרי שהעליתי את ה-FSB על 200, אני בודק יציבות עפ פריים וישר מקבל הודעת שגיאה.

אז כדאי לי להעלות את המתח ל-1.9????

עריכה שלישית:

אני עכשיו על FSB 200. קיבלתי מסך כחול אחרי שהפעלתי ICQ.

אז העלתי מתח ל-1.9, אבל עדיין קיבלתי מסך כחול אחרי שהפעלתי רק ICQ.

אז הורדתי FSB ל-197, מתח 1.875V והכל עכשיו יציב.

אני עדיין רוצה להעלות FSB ל-200. יש לכם מושג איך אני אייצב את המערכת ב-FSB ככזה אם העלאת מתח לא עזרה?

עריכה רביעית:

אפילו ב-FSB 197 המערכת לא יציבה. קיבלתי מסך כחול בזמן משחק. אז הורדתי FSB ל-194 ואני מקווה שלא אקבל מסך כחול שוב.

בבקשה תגידו לי מה לעשות? איזה מתח לשים? אפילו מתח של 1.9 לא עזר, שאני אשים מתח של 2?

טמפק המעבד הייתה 49C ב-FSB 197 מתח 1.875 דר"א.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים