עבור לתוכן

התלבטות בהחלפת זיכרון

Featured Replies

פורסם

קיבלתי אתמול כרטיס זיכרון שהזמנתי, אך גיליתי שהוא לא מתאים ללוח אם שלי (חכם שכמוני לא חשב לבדוק לפני שהזמין...) והחלטתי להחליף למשהו שיתאים. השאלה היא אם כדאי לי להחליף או לקנות לוח אם חדש שיתאים לזיכרון (וגם לוח אם יותר טוב ממה שיש לי עכשיו)?

הזיכרון שקניתי הוא 512MB Samsung DDR PC3200/400 ואני רוצה להחליף ל512MB SDRAM PC133 - Samsung original. בשביל להחליף אני צריך להוסיף עוד 150 שקלים, השאלה היא אם זה שווה את הכסף ואם יש הבדל בינהם? לפי מה שאני מבין הDDR יותר טוב מהSDRAM וזה שהוא יותר זול זה גם עדיף.

עוד התלבטות שקשורה לזה היא שיש לי כבר כרטיס זיכרון 256MB SDRAM PC133 ולפי מה שאני יודע זה שאני אוכל לשלב בינהם ואז יהיה לי יותר זיכרון.

אז על מה אתם ממליצים?

פורסם

איזה מעבד ואיזה לוח יש לך?

פורסם
  • מחבר

מעבד AMD ATHLON 1200 MHZ ולוח אם אני לא יודע בדיוק, אני אעתיק את מה שהתוכנה AIDA כותבת:

Motherboard Properties

Motherboard Name Gigabyte GA-7ZXE

Front Side Bus Properties

Bus Type DEC Alpha EV6

Bus Width 64-bit

Real Clock 100 MHz (DDR)

Effective Clock 200 MHz

Bandwidth 1600 MB/s

Memory Bus Properties

Bus Type SDR SDRAM

Bus Width 64-bit

Real Clock 100 MHz

Effective Clock 100 MHz

Bandwidth 800 MB/s

Chipset Bus Properties

Bus Type PCI

Bus Width 32-bit

Real Clock 33 MHz

Effective Clock 33 MHz

Bandwidth 133 MB/s

Motherboard Physical Info

CPU Sockets/Slots 1

Expansion Slots 5 PCI, 1 AGP

RAM Slots 3 DIMM

Integrated Devices Audio

Form Factor ATX

Motherboard Size 180 mm x 300 mm

Motherboard Chipset KT133A

Extra Features EasyTune III

פורסם

אני ממש לא הייתי קונה לו זכרון חדש ולא לוח.

תחפש במשומשים זכרון SDRAM אבל כאלה שיודעים לעבוד במהירות 100. (חלק מה 133 יכולים).

אם כסף ללוח+זכרון אז כבר גם מעבד וזה יהיה שדרוג נורמלי.

פורסם
  • מחבר

אם היה לי עוד כסף אז הייתי עושה את זה, אבל אין לי...

הקטע הוא שכבר קניתי את הזיכרון DDR ושילמתי עליו 650 שקלים, אז שווה לי להוסיף עוד כסף ולהחליף אותו וככה יהיה לי 768 SDRAM או אכשהו להשיג כסף, לקנות לוח אם חדש (רק לוח אם) ושיהיה לי 512 DDR. אני צריך שהמחשב יחזיק מעמד בסך הכל לשנה וקצת עד שאני הולך לצבא.

פורסם

אין לוח לP3 שיכול להשתמש בDDR.

הפיתרון הזול בשבילך יהיה להחליף את הזיכרון הקיים לSDRAM למרות שלמעשה אתה מפסיד....

מבחינת ביצועים עדיף לך בהרבה לקנות לוח ומעבד חדשים

פורסם

איפה קנית? אתר

פורסם
  • מחבר

קניתי באתר zigzag2000.

יש הבדל משמעותי בין הSDRAM לDDR?

אולי בכלל כדאי לי להחליף ל256MB RAM? זה אמור להיות יותר זול ועם הזיכרון שיש לי עכשיו יהיה לי 512MB בסופו של דבר...

פורסם

באופן מעשי, כל לוח לsocket A שאפשר לקנות היום יקבל גם את הזיכרון החדש שלך וגם את המעבד שלך. מכיוון שכבר נעשתה הטעות, אני הייתי הולך על שדרוג הלוח. זה גם ייתן לך אפשרות להחליף את המעבד בעתיד, וגם ייתן לך לוח טוב בהרבה מהקיים.

פורסם

אני לא מבין גדול ב AMD, אבל המעבד שלך הוא סוקט A ורץ ב FSB 200. לוחות תומכים ב FSB 200 כמו למשל ABIT NF7. השאלה היחידה זה אם לא תהיה בעיה עם הציפסט. לדעתי לא. גם כתוב שהוא תומך ב ATLON עם FSB 200.

הוצאת 650, רוצים ממך עוד 150 שזה 800. ב 900 אתה משיג NF7+זכרון 512 יותר זול. אם ה NF7 תומך במעבד שלך, אז גם תוכל לקנות זכרון שיחזיק לך יותר שנים וגם תוכל לשדרג בעתיד למעבד יותר טוב ולהרים את המערכת. את ה SDRAM הישן תמכור משומש ב 100 שקל וכיסית הכל.

תצטרך לשאול מישהו שמבין יותר ב AMD אבל אם זה יעבוד זה יהיה מאוד נחמד.

עוד שאלה זה עם הכרטיס מסך שלך. הלוח הזה תומך ב AGP X4 ו X8. אם הכרטיס מסףך שלך כזה אז אין בעיה.

זה בינתיים, עוד מעט אוסיף.

תשמע, יש טוויןמוס 512 במבצע בזיגזג 594. NF7 עולה 438. ביחד 1000 שקל וקצת. ב KSP היית יוצא ב 900.

זו האופציה הטובה ביותר. תוכל לשדרג מעבד בעתיד או למכור הכל במחיר הרבה יותר טוב ממה שתוכל על ה SDRAM. רק תודא שהכול עובד ביחד בחנות לפני שאתה קונה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין גדול ב AMD, אבל המעבד שלך הוא סוקט A ורץ ב FSB 200. לוחות תומכים ב FSB 200 כמו למשל ABIT NF7. השאלה היחידה זה אם לא תהיה בעיה עם הציפסט. לדעתי לא. גם כתוב שהוא תומך ב ATLON עם FSB 200.

הוצאת 650, רוצים ממך עוד 150 שזה 800. ב 900 אתה משיג NF7+זכרון 512 יותר זול. אם ה NF7 תומך במעבד שלך, אז גם תוכל לקנות זכרון שיחזיק לך יותר שנים וגם תוכל לשדרג בעתיד למעבד יותר טוב ולהרים את המערכת. את ה SDRAM הישן תמכור משומש ב 100 שקל וכיסית הכל.

תצטרך לשאול מישהו שמבין יותר ב AMD אבל אם זה יעבוד זה יהיה מאוד נחמד.

עוד שאלה זה עם הכרטיס מסך שלך. הלוח הזה תומך ב AGP X4 ו X8. אם הכרטיס מסףך שלך כזה אז אין בעיה.

זה בינתיים, עוד מעט אוסיף.

האם אתה מתכוון ל:

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=23_68&products_id=1114

יחד עם הזיכרון גם קניתי כרטיס מסך GIGABYTE - GeforceFX 5200 128MB DDR TV OUT DVI - RETAIL שפועל בסדר גמור עם הלוח אם.

לדעתך כדאי לי להחליף את הזיכרון 512 שקניתי בשני 256? או שכדאי להשאיר את ה512 ובעתיד להוסיף עוד 512?

פורסם

תקנה 512. לא יעזור לך 2X256. הכי טוב שתקבל את הכסף בחזרה ותקנה ב KSP ב 900 את אותו דבר.

בכל מקרה, לקנות 512 SDRAM ב 800 שקל זו אופציה בלתי נסבלת כאשר ב 1000 שקל אתה מקבל לוח סבבה עם זכרון סבבבה וכשתשדרג את המעבד זה בכלל יהיה משהו אחר לגמרי ממה שיש לך היום. זה יכול לחיות ככה עוד לא מעט זמן. ואחרי שלא תוכל לשחק עליו הוא עדיין יהיה אחלה מחשב משרדי או למשחקי ילדים.

כן זה הלוח. אני כמעט בטוח שהכל יעבוד רק תודא איתם הפעם.

פורסם

אני לא רוצה לסטות מהנושא אבל לי יש גם את אותו לוח אם ואני לא יודע איזה סוג של sdram לקנות

מישהו יכול לעזור לומר לי איזה דוג של sdram לקנות?

פורסם

תקנה את ה SDRAM מ ZOBY. יעלה לך הרבה יותר זול. חחח.... אלוהים מחייך אליך ZOBY. 8)

עריכה: ו 256 SDRAM שווה יותר מ 100 שקל.

פורסם
  • מחבר

:)

תודה על העזרה integral, אני אוודא הפעם שהכל מתאים. מה שישאר לי לעשות זה לקנות מעבד חדש ואני די בטוח שאוכל לעשות את זה בקרוב. אני רק מקווה שזה אפשר להחזיר את הזיכרון אחרי שהוא כבר הגיע אלי... אם לא אז פשוט אזמין את הלוח אם ואגמור עם זה בעלות קצת יותר גבוהה...

אם מישהו רוצה לקנות את הזיכרון ממני אז שיפנה אלי בהודעה פרטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים