עבור לתוכן

אני יכול להסיר את שאריות הפד הטרמי שעל המעבד מבלי להיעזר באלכוהול?

Featured Replies

פורסם

כבר הגיעה אליי ההזמנה מזיגזג, שכוללת וולקנו 12 ועוד 4 מאווררים.

עכשיו, אני רוצה למרוח משחה טרמית (שבאה עם ההיסטינק) ולהתקין את ההיטסינק להתחיל כבר ב-OC למעבד.

אבל הבעיה היא שיש שאריות של פד טרמי על המעבד (מההיטסינק המקורי שלו, שעליו היה הפד הטרמי).

ראיתי במדריך למריחת משחה טרמית באתר שצריכים לנקות את זה עם אלכוהול 70%.

הבעיה היא שאין לי אלכוהול 70% בבית, וגם אין לי 30 ש"ח (שאני משער שזה המחיר שלו) ללכת ולקנות אחד.

אז רציתי לדעת אם אני יכול להסיר את שאריות הפד הטרמי שעל ליבת המעבד רק בעזרת צמר גפן וקיסמי אוזניים?

דבר נוסף: אם אני אפיל טיפת משחה טרמית על הסביבה (של המעבד) שליד ליבת המעבד, אז המעבד יישרף?

אני מדבר על הסביבה שממש ליד ליבת המעבד.

פורסם

המשחה שמגיעה עם הוולקנו12 לא מוליכה חשמל כמו הגריז טרמי של Arctic Silver

אז עקרונית אתה יכול למרוח את המשחה על כל הלוח ולא יקרה כלום - אבל אני אישית ממליץ להמנע מניסויים כאלה ואחרים...

וכן אתה יכול לנקות סתם עם צמר גפן וקיסמי אוזניים אבל זה לא יהיה נקי לחלוטין כמו עם אלכוהול - מקסימום שינוי של מעלה אחת אני משער

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, חשבתי אני אתקע ולא אוכל להתקין את ההיטסינק עד שאני אקנה אלכוהול ואנקה איתו את הפד הטרמי מהמעבד.

טוב, עכשיו שאלה נוספת לגביי הוולקנו 12:

ראיתי באתר הבית של TT מדריך התקנה להיסטינק, וראיתי שם שצריכים לשים את חיישן הטמפ' של ההיטסינק מתחת למעבד (איפה שהפינים שלו). אני חייב לעשות את זה? וגם שתי הלוחות שבהם יש כפתור לשליטה על מהירות מאוורר המעבד, אני חייב להתקין את שניהם?

פורסם

1.שליטה עצמית של המאורר ע"י חיישן - ואז אתה חייב להתקין את הסנסור אבל לא דווקא מתחת למעבד אתה יכול גם ליד המעבד (במקום ריק בתחתית ההיטסינק)

2.שליטה ידנית, אתה יכול להתקין רק פאנל אחד כל פעם אתה לא יכול את שניהם במקביל

3.מהירות מקסימלית תמידית ע"י ג'אמפר - חבל על האוזניים שלך..

פורסם
  • מחבר

אני רוצה שליטה ידנית, אז אני לא חייב לעשות את שלבים 1 ו-3?

או שבכלל אי אפשר לעשות פה יותר משלב אחד באותו הזמן? (אני גם כך אעשה את שלב 2).

פורסם

אי אפשר לבחור כמה ביחד רק אחד ;D

תבחר אם אתה מעדיף שליטה בבראקט (מאחורה במפרץ PCI) או במפרצי 3.5" (כונני דיסקטים)

עכשיו עצה ממני, שאתה מרכיב את הכפתור לפני הדלקת המחשב, תדאג שהוא יהיה באמצע

ככה המהירות לא תיהיה חלשה מידי והטמפ תקפוץ לך לשמיים

וגם המהירות לא תיהיה במקסימום שתגרום לך לרוץ החוצה בצרחות בהלה "אאאאהההההההההההההה!!!!!!!!!!!!!"

תתחדש, אחלה סינק! (:

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, אבל אני לא חושב שאתה הבנת אותי.

אני התכוונתי אם אני יכול לבחור יותר מאפשרות אחת בו זמנית מתוך האפשרויות האלה:

1.שליטה עצמית של המאורר ע"י חיישן - ואז אתה חייב להתקין את הסנסור אבל לא דווקא מתחת למעבד אתה יכול גם ליד המעבד (במקום ריק בתחתית ההיטסינק)

2.שליטה ידנית, אתה יכול להתקין רק פאנל אחד כל פעם אתה לא יכול את שניהם במקביל

3.מהירות מקסימלית תמידית ע"י ג'אמפר - חבל על האוזניים שלך..

אני לא רוצה להתעסק עם החיישן ואני גם לא מעוניין להשאיר את ההיטסינק על מהירות קבועה.

עכשיו השאלה שלי:

אני יכול פשוט להשאיר את החיישן תלוי באוויר? כי הרי אני לא הולך להתעסק איתו. והתוכנה AIDA32 קוראת את טמפ' המעבד דרך החיישן הזה? אם כן אז אני כבר אקם את החיישן מתחת להיטסינק.

פורסם

אי אפשר לבחור כמה ביחד רק אחד ;D

זאת היתה הכוונה, מתוך שלושת האפשרויות אתה יכול לבחור רק אחת!

החיישן אך ורק דואג לשליטה על המהירות אם אתה בוחר בו, אתה לא תראה את הטמפ רשומה בשום מקום

ברגע שאתה בוחר שליטה ידנית אתה פשוט לא מחבר את החיישן, שומר אותו במגירה

פורסם
  • מחבר

אההה, טוב תודה על העזרה אחי.

אני כבר אתחיל בהתקנה.

פורסם

בהצלחה

ותביא תוצאות לאחר ההתקנה טמפ מול הקירור סטוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים