עבור לתוכן

משאבת מים לקירור מים.

Featured Replies

פורסם

מה הגודל של משאבה כזאתי?

כתוב במדריך כאן שהיא צריכה לספק 2000 ליטר בשעה...

זה לא קצת הרבה?

יש לי משאבה דיי פיצפונת,מה המידות של משאבה בריאה צריכות להיות?

פורסם

איפה כתוב פה ??

תתחשב בזה שאתה גם מעמיס אותה עם התנגדות אז הספיקה יורדת והרבה!!

כשהספיקה עולה אז גם H המקסימלי עולה ואת זה צריך לפעמים מאוד גבוהה אז אין ברירה ..

פורסם

יש לי משאבה של 2000L/H באקווריום, הגודל לא גדול במיוחד בערך 10X6X8, ברור שההספק הזה הוא במצב אידיאלי, כלומר שאין על המשאבה לחץ והיא לא מעלה לגובה, בהערכה גסה אתה יכול להוריד את ההספק שלה בחצי שזה בערך מה שתקבל. מחיר של אחת כזאת לא עולה על 100 שקל.

פורסם

סוף סוף תשובה אמיתית!

תודה לך.

פורסם

אפשר גם שניים בטור וכזה.

פורסם

לא , זה לא בטריות שזה מכפיל את הזרם אבל אם אתה חושב שאתה צריך יותר חזק מזה(אני לא חושב) אז למשאבות אקווריומים אין גבולות יש לך מ100 ליטר לשעה עד 10 אלף ויותר, כמובן שהגודל גם עולה קצת. אה ועכשיו נזכרתי המשאבה שאתה תצטרך קצת יותר יקרה ממה שאמרתי כי יש שני סוגים: טבולה וחיצונית טבולה זה מה שיש לי וזה אומר שהיא יושבת בתוך מים ויש לה צינור יציאה וחיצונית המשאבה יבשה ויש לה צינור יציאה וצינור כניסה וזה מה שאתה צריך וזה קצת יותר יקר אבל יש להם גם יותר הספק כי הם מיועדות יותר ללחץ אז זה לא כמו שאמרתי שמתוך 2000 ליטר ישאר לך אלף אלא ישאר לך יותר.

פורסם

כמה דברים ...

flow means shit without head

יכולה להיות לך משאבה של 10 אלף ליטרים כמו שאמרו מעליי , אבל היא לא שווה אגורה בלי ראש שבא איתה ..

קירור מים לא צריך יותר מ 300-400 ליטר לשעה , אבל כל זאת בתנאי שהמשאבה באמת תספק הספק שכזה ..

בגלל זה יש לבדוק קודם תראש ורק אז תזרימה , לרוב המשאבות ניתן למצוא גרפים שאיתם אפשר לדעת את הזרימה בגוהה מסויים.

לא אם תחבר שני משאבות בטור לא תגדיל תזרימה , אבל תגדיל תראש , וזה מה ש-Ancient התכוון.

אתה לא יכול לקחת כל משאבה , משאבה של "10 אלף ליטר לשעה" תפלוט לך גם משהוא כמו 300 W חום ובכך תוסיך עוד 3 מעבדים ללולאה שלך ..

רוב המשאבות AC פולטות בסביבות ה 40-80W שזה דיי הרבה אבל עדיף לחפש משהוא עם כמה שפחות

פורסם

מישהו מוכן להסביר כבר מה זה ראש?

פורסם

אמת מידה לתחת כמה לחץ המשאבה מסוגלת לתפקד.

מכוונים תמשאבה למעלה ובודקים לאיזה גובהה היא מוציאה עמוד מים בקוטר של אחד אינצ'

פורסם

15 ס"מ בערך

פורסם

15 ס"מ זה כלום זה לא ממש מאמץ למשאבה והיא תרים את זה בקלות. לדעתי בשביל לקבל 400 ליטר בערך תקח משאבה של 1000 כי אמנם אתה לא מעמיס אותה בגובה אבל אתה מקטין את הקוטר של הצינור כי לבלוק שלך אין כניסה של 1 צול שזה קוטר של משאבות(עובי של צינור גינה/מזגנים)

פורסם

15 סמ ? auch ...

הנה דוגמא לטבלה שאתה צריך לחפש למשאבה שלך :

http://phaestus.procooling.com/pqcurves.jpg

כמו שאתה רואה ככל שגובהה הראש גודל כך המשאבה מזרימה פחות מים ..

פורסם

הטבלה מראה זרימת מים ביחס לגובה וכמו שאמרתי 15 ס"מ זה כלום בשביל משאבה ואפשר לראות את זה בטבלה ששם המשאבה היא כ1500 ליטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים