עבור לתוכן

צריך עזרה בOC.

Featured Replies

פורסם

קניתי את המחשב בשבוע האחרון והתבאסתי לגלות שזה לא בדיוק מה שציפיתי.

+AMD AXP2500

ABIT NF7-SL

Elixir 256MB DDR 400Mhz*2

WD 80GB SATA

Sapphire R9800Pro 128DDR 256Bit

קיבלתי 5517 ב3dm03, וזה מוזר לי כי ראיתי פה אנשים עם מערכות חלשות יותר וציונים באיזור ה6200....

הטמפ' של המעבד (לפני הוספת קירור חיצוני) עמדה באיזור ה63 מעלות במאמץ (עכשיו במאמץ רציני זה אי שם ב56 מקסימום, על אף שהקירור שהוספתי מאוד מאסיבי, מאוורר 120 מ"מ מהצד(המאוורר עובד על 220 וולט!!, בלי הדלת של המארז) ומאוורר 80 מ"מ מתחת לספק שמוציא אוויר).

במשחקים ישנים (קוייק3, C&C:RENEGADE, אנריל טורנמנט וכו,) אני משחק עם הגדרות הגבוהות ביותר על רזולוציות גבוהות (1200*1600, AAX6, AFX16) ואין בעיה בכלל, הכל רץ חלק. לעומת זאת במשחקים חדשים יחסית (Thief3, HALO) אני נאלץ להריץ את המשחק על הגדרות בינוניות (1024*768, AAX2, AFX4) והוא עדיין מקרתע ברגעים עמוסים.

בקיצור מפאת האכזבה האופפת אותי החלטתי לעשות OC על מנת לשפר תמערכת. אבל אין לי מושג בגרוש איך ומה לעשות. אז ככה:

לאילו רכיבים צריך לעשות OC על מנת שאני אוכל לשחק בשקט?

האם הטמפ' של המחשב מאפשרת לי לעשות OC מספק? ואם לא, אז מה עלי לעשות על מנת שהטמפרטורות ירדו נמוך יותר? (נראה לי מוזר שהן עדיין גבוהות על אף הקירור)

ואחרי הכל, איך עושים OC (הסתכלתי במדריכים השונים באתר, ולא הצלחתי להבין אילו תוכנות, איך להעלות וכו'. אז אם מישהו יכול להסביר לי בפשטות או לתת לינק למדריך ברור וידידותי)

תודה. מיכאל.

פורסם

קודם כל תכתוב כותרת יותר עניינת ולא כ"כ כללית.

שנית, אני לא ממליץ לך להתחיל להאיץ את המערכת בכאלו טמפ' גבוהות.

אם אתה יודע מה אתה עושה תבדוק אם גוף הקירור יושב כמו שצריך. אם יש עליו משחה טרמית (לא גוף קירור סטוק) אז תנסה למרוח אותה מחדש לפי המדריך שבאתר.

תוודא שישנה זרימת אוויר תקינה במארז, זאת אומרת שאין דברים/כבלים שחוסמים את האוויר מלהגיע למעבד/שאר הרכיבים.

פורסם

אוברקלוק אתה עושה בביוס ע"י העלת הבאס והמכפלה (המכפלה בטח נעולה אם קנית את המעבד השבוע)

בכל מקרה הזכרונות שלך והלוח שלך לא יגבילו אותך עד באס 200 (אתה כרגע ב166)

אתה צריך להעלות את הבאס לאט לאט ולראות שהמחשב יציב, כשהוא לא יציב אתה מעלה קצת את המתח (אתה כרגע ב1.65 ובוא נגיד שעד 1.77 זה בסדר, מעבר לזה גבוה מידי)

הבעיה שלך זה החום, יש לך היטסינק מקורי של AMD או משהו בסביבות - ממש לא מומלץ להשאר עם זה, החלפה בסינק טוב יותר תעלה לך 150 שקל, לדוגמא הוולקנו12

אם תעלה את הבאס ל200 כמו שאמרתי לך

עדיין תיהיה בגבול הלוח והזכרונות - הם יעבדו במהירות שהם בנויים אליה ולא תתבטל האחריות, אבל על המעבד כן!

בבאס200 ובמכפלה 11 (סטוק בארטון 2500) אתה תגיע לביצועים של בארטון 3200

פורסם
  • מחבר

תודה.

לא עשיתי כלום לקירור של המעבד. נשמע לי הגיוני שהוא לא יושב טוב כי במחשב מאוד דומה (של אחותי) הטמפ' נמוכות הרבה יותר ובלי תוספת קירור בכלל.

אני אקנה משחה ואשים, לגבי HSF חדש למעבד, אני אבדוק את האופציה. ואם הכל יהיה טוב אז גם נעשה OC בשלום למעבד.

מספיק OC של הבאס והמכפלה במעבד בשביל לפתור את הבעיות?

פורסם

רוב הסיכויים שהמכפלה שלך נעולה

אבל אם תגיע לבאס 200 בשלום, אתה מסודר

מה רע בביצועים של בארטון 3200+ ?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים