עבור לתוכן

טמפרטורות מעבד גבוהות ביותר - מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

עוד פרק בסיפור המעבד וחומו:

אחרי שהוספתי מאורר מוציא אוויר בגג המארז, ואחרי משחה תרמית AS5, הבעיות חזרו. עד אז הבעיות הורגשו בעיקר בGENERALS, בו המשחק יצא כי המעבד היה חם מידי. אחרי השדרוג הקטן למערכת הקירור, הבעיה לא חזרה (פחות או יותר). אתמול קניתי (כן, קניתי) FAR CRY. אומנם המשחק לא יוצא באמצע (בד"כ), אבל המעבד מגיע לטמפרטורה של 74(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) מעלות. אני מזכיר כולם שזה מעבד מסוג פנטיום 4 העובד במהירות 2400 מגה הרץ (ללא OC) עם ליבה מסוג נורת'ווד בבאס של 533 מגה הרץ. הטמפ' נמדדה בעזרת התוכנה שבאה עם לוח האם (ASUS PC PROBE).

אני הולך להרוויח כ1200-1300 ש"ח מהעבודה שלי הקיץ, אז אני רוצה לקנות משהו שיגרום לכך שהמעבד שלי לא יעלה באש!

חשבתי לקנות מארז וספק חדשים ולהשתמש במאורר החדש למארז שקניתי (80 מ"מ). בנוסף, אני רוצה לקנות HSF חדש לגמרי למעבד שלי.

יש המלצות?

נ.ב.

אל תציעו לי את ה6A19 כי הוא די מכוער. חוץ מזה, הלכתי בכוון של הצ'נברו+480W של TT ועוד HSF למעבד שאין לי דעה כלל.

תודה!

פורסם

שום סידור חוטים ושום ניקוי אבק שבעולם לא יעזרו לך

הטמפ אכן נכונות PC PROB קוראת טוב את הטמפרטורות

אתה צריך דבר ראשון זרימת אוויר טובה, אם זה אומר לחורר את המארז או לקנות מארז חדש לגמרי

והיטסינק חדש - בדחיפות!

מקסימום טמפ במאמץ עם מעבד כמו שלך צריך להיות 55 מעלות , לא מעלה יותר!

מה שאני אומר זה שתשקיע את הכסף בהיטסינק, ואחד ממש ממש טוב

וזרימת אוויר מעל למינימלית, שזה אומר מאורר בדלת ומאורר חזק מאחורה מתחת לספק

ודרך אגב 480W בזבוז נוראי, אתה יכול להשיג ב350 שקל ספק 420\410 של TT

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אני מילא רוצה להחליף מארז+ספק, אז יש לכם המלצה (או מה שאני חשבתי - צ'נברו+TT 480W)?

בכל מקרה אני גם צריך היטסינק טוב שתמליצו לי - חשוב שהוא יתאים גם למעבדי AMD בסוקט 939. יש דבר כזה? כי מתוכנן שדרוג...

פורסם

סיילנט טאוור של טרמלטק - חיית קירור (מאוד כבד מאוד מסיבי..) מתאים למספר גדול של מעבדים (אינטל\AMD)

ספק כוח 410\420 של טרמלטק

מארז עם מאורר בדלת, עד כמה שזכור לי לצ'נברו אין מאורר בחלון...

פורסם

נדמה לי הsilent tower מתאים להכל לא? ומארז אני ממליץ לך ללכת על הantec AMG 1080 שבא אם הספק antec true power 430W

שזה ספק איכותי מאוד אם מתחים יציבים כמו סלע וביחד זה דיל לא רע בכלל.

פורסם

ישו התחיל לקרוא מחשבות? ;D

(21:26:56)

בכל מקרה האנטק בחירה מצויינת אם המחיר מקובל עליך

פורסם

אני כמעט בטוח שהבעיה היא בגוף קירור

נראה לי משהו שם זז או לא בדיוק במקום

איזה גוף קירור יש לך?

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אקח את המארז.

הוא בטוח יחזיק את מה ש480W ג'נרי מחזיק?

בכל מקרה, כרגע יש לי גוף קירור סטוק של אינטל.

חוץ מזה, הסיילנט טאואר לא מוגזם? הוא גם נראה לי ישבור את הלוח אם, וגם הוא ענקי! אין משהו בגודל יחסית "סטנדרטי" שמקרר טוב?

פורסם

זה הסינק היחידי שיתאים לך לכל הליבות ויתן לך קירור טוב במחיר מצויין

אם תרצה סינק אחר תצטרך לוותר על חלק משלושת היתרונות

מה שמחזיק 480W ג'נרי, גם 350W איכותי יכול להחזיק

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אני כנראה אקנה את העסק שהצעתם, רק יש לי 3 שאלות:

1. הHSF הזה שוקל 640 גרם. המשקל של המומלץ של אינטל הוא לא בסביבות ה450? אם כן, אז איך הלוח אם יחזיק כזה דבר?

2. אם אני רוצה, אני יכול להחליף את המאורר שבא עם הHSF למשהו אחר אח"כ?

3. האם הHSF הזה טוב לOC שאולי ארצה לעשות בעתיד?

4. כמה ממפרצים למארז, וכמה מקומות מוכנים ובאיזה גודל יש למאוררים?

5. האם באים עם המארז מאוררים, אם כן כמה ובאיזה גודל?

פורסם

1. המשקל המומלץ זה מה שיספיק לו התושבת פלסטיק, אם היית מנסה לשים את הסיילנט בתושבת שמגיעה עם הלוח זה היה נגמר רע, בגלל זה אתה מקבל תוספת לחיבור מאחורי הלוח, "קונטרה" לחיזוק, אתה צריך שכל הלוח יהיה מחובר למארז ושלא יהיה רופף - ואז, אתה מסדר!

2. מתאים ועוד איך הוא קירור מאוד מסיבי..

3. 2 מקדימה 2 מאחורה ואחד בדלת אם אני לא טועה אל תתפוס אותי במילה

4. אין לי מושג, הכי טוב לשאול באימייל את החנות שממנה אתה מתכוון לקנות

פורסם
  • מחבר

אז מה בעצם אני אישית צריך לעשות כשאני מתקין את הסיילנט טאואר? זה דורש איזה שהוןא פירוק של דברים מהלוח אם או מה?

פורסם

פירוק של כל הלוח אם

כמו רוב הסינקים שיוצאים היום לשוק, בגלל שהם כבדים הם דורשים חיבור משני הצדדים...

פורסם
  • מחבר

מפרקים את כל לוח האם? או רק את תושבת הפלסטיק? איך עושים זאת? זה לא מסיר את האחריות מהלוח?

פורסם

זה לא מבטל את האחריות

אתה מפרק את כלללל הלוח עד שהוא לא מחובר לשום דבר

התושבת פלסטיק בסך הכל תקועה עם 4 פינים בקלות אתה מפרק את זה ומרכיב במקום את התושבת שמגיעה עם ההיטסינק

הדבר היחידי שיהיה טיפה מסובך זה החיבור מחדש של הלדים והכפתורים בפאנל לפינים על הלוח, אבל גם זה שטויות!

ולא לשכוח לחבר את כללל מקומות הברגים שיש על הלוח בשביל שהוא לא יהיה רופף או לא חזק מספיק ואז באמת יש סיכון פיזי ללוח..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים