עבור לתוכן

משחה טרמית שמגיעה עם ALX-800 היא בסדר?

Featured Replies

פורסם

אני הולך להזמין מפנדה (ישר אחרי שתענו לי) גוף קירור ALX 800+ ARCTIC SILVER 5

עכשיו, הביצועים של הגוף קירור ממש חשובים לי, אז רציתי להוסיף לו מאוורר TORNADO של VENTEC 80MM.

לפני שבועיים היו לי במארז 6 מאווררים (לא ממש ארחיב עליהם) שייצרו כולם ביחד כמות רעש של 176DBA.

אני הסתדרתי עם כמות הרעש הזאת, ולא הייתה לי איתה בעיה.

עכשיו המאווררים במארז שלי מייצרים כמות רעש של 110DBA, זה אחרי שהחלפתי 4 מאווררים 80MM בשני מאווררים

TT THUNDERBLADE 120MM GREEN LED

אז אם אני אקנה את ה-TORNADO, הוא יוסיף לי כמות רעש של 55CFM, ואז תהיה לי כמות רעש כללית של 173CFM, שהיא עוד יותר נמוכה בקצת מכמות הרעש שהייתה לי כשהיו לי 4 מאווררים 80MM.

שוב אני מזכיר, עם כמות רעש כזאת אני יכול להסתדר והיא לא ממש מפריעה לי.

עכשיו, רציתי לדעת אם זה אותו הדבר?

זאת אומרת אם הרעש שיהיה לי (173DBA) אחרי שאני אקנה את ה-TORNADO יהיה כמו הרעש שהיה לי לפני שבוע וחצי (176CFM) עם 4 מאווררים 80MM ושניים 120MM?

אני יודע שזאת שאלה די טיפשית, אבל מקודם כמות הרעש הייתה פרוסה בין 6 מאווררים ועם ה-TORNADO כמות הרעש תהיה בעיקר מרוכזת במאוורר אחד שהוא ה-TORNADO, אז חשבתי אולי בגלל זה כמות הרעש בין שני המקרים

)176VS173) תהיה שונה.

שאלה נוספת:

יש לי בבית 4 מאווררים 80MM ג'נריים. אם אני אשים מאוורר אחד ג'נרי על הגוף קירור במקום הטורנדו, השינוי במעלות המעבד יהיה דרסטי? או שזה יהיה שינוי של 2-3 מעלות?

ועוד משהו:

חשבתי על זה, אם אני אדביק את 4 המאווררים 80MM אחד לשני, כך שהם יהיו בכיוון אחיד (ינשפו לאותו הכיוון) ואז אני אמקם אותם על הגוף קירור הביצועים של הגוף קירור יהיו טובים יותר????

פורסם

קודם כל , לא היה לך בשום נקודה לא 173 DBA , ולא 110 DBA ...

אני לא חושב שהמחשב שלך הוציא רעש ברמות של מנוע 747 בחדר . הדציבלים מחושבים על ידי לוגוריטם מסויים , הם לא מתווספים אחד לשני .

מבחינת חישוב CFM , כמות האויר העוברת , היא גם לא מדוייקת מכיוון שיש לך נקודות איבוד לחץ במארז , כך שאתה יכול לשאר ב10 אחוז סטייה לפה ולשם כמה זרימת אוויר יש לך .

בכל מקרה , עם כמויות מאווררים כאלה וברמות הרעש שלהם , שאני מאמין מגיעות ל54 ~ 56 DBA , זה לא ממש ישנה לך אם יהיה לך מאוורר 80 בעל פיץ' גבוה , 2 מאווררי 120 בעלי פיץ' נמוך או מאוורר 160 שיכול להחליף לך את כל המאווררים שלך במארז ועדיין יעשה פחות רעש .

הדבר היחיד שיציק לך קצת באוזן יהיה הצווחה הדקה של ה80 מילימטר של ונטק , שזה בערך הדבר היחיד שיבלוט מכל הרעש של המערכת שלך .

DB - דציבלים , מודדים רעש .

CFM - כמות אוויר .

על תערבב בין שניהם .

פורסם
  • מחבר

טוב

אבל הוא יהיה מאוד מאוד רועש? אני אוכל לישון בלילה? כי הוא בחדר

פורסם

אם לא שמעת עדיין את המאוורר הזה אז אני לא ממליץ לך לשמוע :o

אצלי בסמרט פאן 2 כשאני מנסה לשים אותו על המקסימום אני נכנס להלם קרב, ועוד אצלי המקסימום הוא ב48DB של רעש כשהוואנטק הוא 56DB....

קשה לי להאמין שתוכל לישון בלילה, אלא אם כן יש לך בעיות שמיעה כבר עכשיו :-\

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

החלטתי בסוף לא לקנות את המאוורר הזה וקניתי את ה-SF2 במקומו.

פורסם

תתחדש ;D

פורסם
  • מחבר

תודה אחי.

יש לי עכשיו שאלה אחרת:

התקשרו אליי מפדנה ואמרו לי שאין להם AS5 והיא חסרה גם אצל הייבואנים שלהם.

וממש לא בא לי לחכות שבועיים רק בשביל המשחה הזאת.

אז אני מזמין כמו שאמרתי ALX-800 ולפי מה ששמעתי מגיעה איתו משחה טרמית.

היא בסדר? אני מבין שה-AS5 יותר טובה, אבל היא חסרה במלאי אצל פנדה.

איך המשחה הזאת (שמגיעה עם גוף הקירור) מבחינת ביצועים?

הטמפ' בטח יהיו יותר גבוהות ב-3 מעלות אם אני אתמש במשחה הזאת (במקום ה-AS5), אבל זה לא ממש משנה לי.

פורסם

המשחה של טרמלרייט בסדר גמור אתה יכול להשאר איתה

אם יש לידך סניף KSP רוץ מהר יש להם מבצע על שפורפרת קטנה של ARCTIC SILVER ב30 שקל - יספיק לך לכמה מריחות

רק קח בחשבון שהגריז הטרמי סילבר מוליך, מול המשחה של טרמלרייט שלא מוליכה חשמל

לא מאמין שיהיה יותר מ -2 מעלות עם הסילבר מול הטרמלרייט..

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, אבל כבר ביטלתי את ההזמנה של הגוף קירור הזה כי אני הזמנתי אותו מפנדה עם עוד כמה מוצרים ויצא שחצי ממה שהזמנתי היה חסר להם (אין במלאי).

עכשיו אני הולך על זיגזג, אני אזמין וולקנו 12 (קצת פחות טוב אבל אין להם ALX 800).

אמרו לי בזיגזג שגם איתו מגיעה משחה טובה (כי חסר גם להם משחה טרמית).

פורסם

גם המשחה של טרמלטק לא רעה בכלל (היה לי ניסיון עם המשחה שמגיעה עם הספאק7+ אבל אני מאמין שאין שינוי)

אין סיבה לקנות משחה אחרת בתוספת כסף

ותתחדש, הוולקנו12 אחלה סינק

אפילו שאני ממליץ יותר על הPOLO כי יש לו תמיכה יותר רחבה בתושבות (לצורך מכירה\שדרוג)

פורסם
  • מחבר

תודה אחי.

וה-POLO יותר טוב בביצועים שלו מהוולקנו 12?

אם כן אז אני אבטל את ההמנה שכבר עשיתי ואזמין POLO

פורסם

אותו דבר

רק שהוא מתאים לכמה וכמה מעבדים

פורסם
  • מחבר

אם כך אז אני מעדיף לא לבטל את ההזמנה ולהישאר עם הוולקנו 12.

כי נדמה לי ההזמנה תגיע אליי כבר מחר או מחרתיים ואם אני אבטל היא תגיע אליי רק ביום ראשון (אם אני אזמין מחדש)

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים