עבור לתוכן

בעייה מוזרה כאשר אני עושה OC

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. את המפרט שלי אפשר לראות למטה, ולכן אני אקפוץ לשאלה. היום עשיתי עידכון ביוס לגירסה האחרונה שיש (F8) בכל אופן גם לפני עשיתי (או בעצם הגעתי) לFSB של 200 והזכרונות היו על AUTO (וזה נתן לי BUS SPEED של 400) הכל טוב עד לפה. אבל אני חמדן ולכן אני רוצה לראות עוד לאן אני אגיע, וכאן מתחילות הבעיות: העלתי ל FSB 210 ואז הזכרונות עוברים את ה400 שזה בכלל לא בריא (גם אם אני שם אותם על AUTO וגם אם אני מזיז את האחוזים ידני) עדיין אין אופציה להעלות את הFSB ולהשאיר את הזכרונות על 400 אלא רק יותר או כמובן הרבה פחות (ממה שאני זוכר הקפיצה הכי קטנה למטה היתה משהו כמו 350 ) זה מוזר? מה אם ממליצים?

בעייה שנייה גם אם אני שם את הזכרונות על בערך 350 ומעלה את הFSB ל210 שומר ויוצא, המערכת עושה לי ציפצוף ארוך ומציק כזה ושום דבר לא עולה, אז אני מוציא את הסוללה מהלוח אם ומחזיר אותה לאחר 10 דקות ושוב מתחיל את הOC מההתחלה (לוח אם מתאפס ל FSB100 אז אני מעלה אותו ל 166 נורמלי ולאחר יום או יומיים שוב מתחיל לעשות OC לאט לאט). וזה עוד לפני שנגעתי בכלל במתחים (לא נגעתי בכלום שקשור לזה, אני נותן למחשב לעבוד בלי שום העלאת מתח).

תסבירו לי בבקשה מה הולך פה?

תודה מראש לכל העונים.

מוטי.

פורסם

מה הקטע אתה מצפה שהבארטון 2500 יגיע ל210 בלי העלת מתח?

ב200 הוא יציב לגמרי ב 1.65 ? הרצת פריים 6 שעות?

פורסם
  • מחבר

ב200 הוא יציב. כן.

לגבי מתחים... אני יכול לעלות את המתח רק באחוזים, 5% 7.5% 10% וכ"ו. מה אתה ממליץ? אגב הציפצוץ הארוך הזה זה בגלל שלא העליתי מתח???אגב מה לעשות עם הזכרונות? על איזה מהירות לשים אותם? מתחת ל400 או מעל?

פורסם

רוב הזכרונות יכולים לשרוד מעל 400, אבל אישית אני לא ממליץ לקרוע אותם - ירדנו מהגבלת הלוח

אם הצ'יפסט שלך יכול להגיע מעל ל200 אז הלוח לא מגביל

אם אין לך נעילת AGP\PCI זה יכול להפריע אבל ברוב הלוחות יש

מעבד לא יציב יכול להוות בעיה, תנסה להגיע איתו ל 1.7 \ 1.75 ולראות אם המצב משתנה

פורסם
  • מחבר

אוקי, קודם כל תודה על התשובה. אני אחדד: נכנסתי לביוס ולVOLTAGE משהו, (שם נמצא השליטה על המתחים). יש לי שם 3 אופציות:

1.VCORE וזה ניתן לשינוי ל: 5%, 7% 10%.

2.DIMM וזה ניתן לשינוי ל: 0.1V, +0.2V+.

3.AGP וזה ניתן לשינוי ל: 0.1V, 0.2V, 0.3V.

מה זה הDIMM והAGP? ושינוי שלהם יגרום למה?

בנוסף עשיתי מה שאמרת (אני חושב) העלתי את הFSB ל210 הורדתי את הזכרונות ל83% (והם עומדים כרגע על 350, במקום 400 MHZ) והעלתי את הVCORE ל 5%, מה אתה אומר? (עדיין לא הרצתי פריים).

אשמח ליותר הסברים. אגב מה הם תיזמוני זיכרון?

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

לוחות אם עובדים בבאסים גבוהים שהיחס הוא 1:1 , אם אתה משנה משהוא ביחס אז אתה לא יכול לעבור את מהירות הבאס הרשמית של הלוח בהרבה.

מניסיון עם המון לוחות!

פורסם
  • מחבר

צר לי, אבל לא הבנתי כל כך את התשובה.

היחס שאתה מדבר זה היחס של הזכרונות מול הFSB נכון? ז"א במצב רגיל שהFSB שלי הוא על 200 הזכרונות הם על 400MHZ אז זה יחס כפול? 1:2?

אבל לא הבנתי את מה שרשמת פה "אתה לא יכול לעבור את מהירות הבאס הרשמית של הלוח בהרבה" מה זאת אומרת בהרבה? אני כרגע על FSB של 210 זה הרבה לא? ואת הזכרונות הורדתי ל 350 MHZ.

בקיצור הסבר יותר מפורט יעזור לי.

פורסם

נלך פרה פרה.

קודם כל במצב של 200/400 היחס הוא 1:1 (כי הזיכרון למעשה עובד כפול מהתדר שלו, זה לא משנה לך, נעזוב את זה - רק תזכור לחלק את הזכרון ב2). במצב של 210/350. בא נראה היחס הוא 4:5 לפי דעתי והשזיכרון שלך על 336. לא? (336 חלקי 2 = 168 כפול 5/4 = 210...

המצבים שבדרך כלל יש בביוס הם 2:3 ו- 4:5 . מומלץ להישאר על 1:1 ועל באס 200.

תיזמונים תשים BY SPD.

עוד משהו?

פורסם
  • מחבר

כן.תודה.

לא כל כך הבנתי את היחסים. אבל נכנסתי לביוס והמצבים שאני יכול לשים את הזכרונות הם (נFSB על 210) או 83% = 350MHZ או 80 = 336MHZ. אז על מה לשים אותם?

אתה רשמת "תיזמונים תשים BY SPD." לא מצאתי שום מקום לשנות את זה.

האם זה שעלתי את את המתח ב5% זה: בסדר/יותר מידי/פחות מידי?

בנוסף לגבי השאלות שהיו לי לגבי מתחים.

1.VCORE וזה ניתן לשינוי ל: 5%,  7% 10%.

2.DIMM וזה ניתן לשינוי ל: 0.1V, +0.2V+.

3.AGP וזה ניתן לשינוי ל: 0.1V, 0.2V, 0.3V.

מה זה הDIMM והAGP? ושינוי שלהם יגרום למה?

אה עוד דבר:

יש לי חשיין שקיבלתי עם הפאן באס. שמתי אותו מתחת לALX שלי ממש ליד הליבה, אבל לא נוגע בא. הטמפ' שם הם 36 מעלות ולפי אידה 50 מעלות. למי להאמין?

פורסם

מתח DIMM זה המתח של הזכרונות. אני לא יודע כמה העלאה שלו תעזור לך עם זיכרונות גנריים כאלו.

מתח AGP זה מתח של הכרטיס מסך. זה לא יעזור לך בכלום. תשאיר רגיל.

והכי תוב תישאר עם יחס 1:1 (100%) ובבאס 200. מה רע בזה?

פורסם

הוא רוצה להאיץ יותר מ200...

בכל אופן היחסים של מעבד:זיכרון הם בעצם על איזו מהירות עובד הזיכרון וזה תלוי במהירות המעבד, אני יסביר..

נגיד שעשית באס 250 ואתה עושה יחס 5:4 (שזה אומר שהזיכרון יעבוד כ80% ממהירות המעבד) וזה יוצא שהיכרון עובד על 200 לעומת המעבד שעובד ב250.

כל יחס מהווה אחוז ממהירות המעבד מומלץ כמובן להישאר על 1:1 אבל לא ייקרה שום דבר אם תלך על יחס 5:4 או 3:2 הרי בשביל זה הם נועדו בשביל שאנשים עם זיכרון לא כל כך מהיר יוכלן עדיין להאיץ את המעבד בלא הגבלה מצד הזיכרון (יחסית).

כמו כן דאג לעלות מתחים עם צריך למעבד והן לזיכרון, דאג שיהיו טמפ' טובות ובדוק אח"כ בתוכות מאמץ וכו' יציבות.

כל מה שאתה עושה הוא על אחריותך ומבטל לך את האחריות אז קח בחשבון!

פורסם
  • מחבר

אוקי, מה שבצעתי זה בעצם העליתי את הבאס ל210 את המתח של המעבד העלתי ב5% ואת הזכרון הורדתי ל80% (336 MHZ) הפעלתי פריים בדיוק לדקה וחצי, ואז הוא אמר שיש בעייה והפסיק. כמו כן ראיתי שהמערכת לא יציבה, ז"א האקספלורר כל הזמן נסגר לי, וקרו לי מספר ריסטרטים. אז הורדתי את המהירות ל200 ואת הזכרונות העלתי ל400 ואת המתח הורדתי ל"נורמל". מה יהתה הבעייה ואיך פותרים אותה? להעלות מתח יותר מ5%??? ל7.5%??? זה לא הרבה? או שהבעייה היתה בזכרונות? (הם היו על 80% וכמו שאמרתי יכלתי להעלות את זה ל85% או ל100%)

אגב מה לגבי הטמפ'? והחישן שמשתי ממש ליד הליבה מתחת לALX ומראה לי טמפ' של 36.9 למרות שבאידה מראה לי 51?

פורסם
  • מחבר

החלטתי לשמוע לעצתך. אבל נתקעתי עם הקטע של הטמפ'. אני סידרתי את החיישן כמו שמצורף בתמונה... זה נראה לך מספיק אמין? האידה מראה לי 51 ובחיישן 36.6 (ועוד יש בחדר מזגן) לעשות ממוצע? :P . תנו תגובה....

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

תשים את החיישן על המעבד ורק אחר כך את ההיסטינק. בכך תהיה בטוח שהחיישן נמצא במקום הנכון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים