עבור לתוכן

זקוק לייעוץ במיקום מאווררים ופיתרונות טכניים...

Featured Replies

פורסם

אז ככה, מצאתי שני מאווררים 8 ס"מ אצלי בבית. והשוס הגדול, כשהלכתי ברחוב לא מזמן מצאתי 3 מאווררים (של חברה בשם MINEBEA???) באורך 12 ס"מ. הכנפיים שלהם ממתכת והם דורשים הספק של 230V. אז לקחתי אחד, ניקיתי, חיברתי חוט חשמל על מנת לחבר לשקע וכשהפעלתי נדהמתי לגלות מאוור חזק מאוד ואף שקט(יחסית)!

אבא שלי אמר לי שאלה מאווררים להוצאת עשן ויניקת גזים מחדרים. קיצור, אני רוצה להוסיף אחד מהם למחשב שלי (לא נראה לי ששלושתם נכנסים בכלל למארז).

בקשר לשני המאווררים של ה8ס"מ, אין בעיה של מקום (ז"א אני יודע איפה אני תוקע אותם, מאחורה, מתחת למאוורר של הספק, העליון יוציא אוויר התחתון יותר יכניס), אבל אני לא יודע בדיוק איך לספק להם 12V. קראתי במדריכים למיניהם שבאתר ועדיין לא הבנתי בדיוק לאיפה בלוח אני מחבר את המאווררים (אם בכלל יש שם מקום לחיבור של שני מאווררים) ועם איזה מחבר אני מחבר אותם ללוח (אני לא יכול לחבר להם מחבר מולקס מהספק?). לגבי המאוורר השני (ה12ס"מ) אין בעייה של חשמל (זה ברור, מחברים אותו לתקע (220V) עם מפסק שמתקינים לרגעים שקטים) אבל אני לא יודע בדיוק איפה לשים אותו במארז. (חשבתי לקדוח לו מקום מיוחד אי שם בין המעבד לכ.מסך, אני לא יודע עד כמה זה טוב.)

עכשיו אני לא בטוח, אבל כשניסיתי לא מזמן לאוורר את המחשב עם מאוורר חיצוני הוא הקפיץ לי כמו מטורף את התמונה במסך וכשכיביתי אותו אז גם התמונה הפסיקה לקפוץ. אני משאר שזה לא טוב, האם התקנה של מאוורר כזה יכולה לפגוע ברכיבים?

תודה.

פורסם

צריכים להיות לך 2 חוטים בכל אחד מה80ממ: אחד שחור ואחד אדום.. תחבר אותם פשוט למולקס (הכי בטוח. ללוח M לא מומלץ לחבר..) יש לך פה מדריך לאילתור מאורר \, הוא יעזור לך קצת: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casefan

לגבי ה120ממ ובכלליות לגבי מיקום מאוררים המלצה שלי היא: 120 מקדימה מכניס, 80 בדלת מכניס, 80 בגג מוציא ו120 מאחורה מוציא. לפי דעתי אין צורך בעוד מאוררים.. סתם רעש..

פורסם
  • מחבר

קראתי את המדריך והכל, פשוט לא הבנתי איך אני מחבר את המאוורר ללוח. עכשיו שאמרת שלא כדאי ללוח ועדיף למולקס אני צריך למצוא מולקס זכר... (יש למישהו מושג איפה קונים, או לחילופין מאיפה מפרקים או איך מפרקים מכרטיס ישן שדבוק לו מולקס זכר?)

לגבי ה120מ"מ, אני אשים רק אחד, שניים כאלה זה כבר מוגזם...

ד"א, זה משנה שעל כל מאוור מכניס יהיה מאוורר מוציא? מה יותר מועיל, מאוורר מכניס או מוציא?, איא אפשר שכולם יכניסו אוויר קר מבחוץ ושלא יהיה מאוורר שיוציא?

פורסם

צריך שיהיו מאוררים שמכניסים אוורי קר ומאוררים אחרים שמוציאים אוויר חם.. לכן כך את המלצתי ותקשיב לי.. ומולקס לא בעיה להשיג בכל חנות אלקטרוניקה או שאני בטוח שיש לך אחד פנוי מהספק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים