עבור לתוכן

עצה בעניין נטישת Intel לטובת AMD

Featured Replies

פורסם

חשבתי לקנות לוח אם Asus P4T-E עם מעבד פנטיום 4 2.0A - עם Cache של 512K וזיכרון RDRAM PC800.

נניח ואני הולך על מחשב AMD מקביל, מה הדגמים המדויקים שהייתם ממליצים ללכת? מעבד, לוח אם וזיכרון

האם יהיה גם חיסכון כספי?

פורסם

המקביל של AMD הוא ה2000..... לוחות יש רבים וטובים, מה אתה מחפש? DDR? SDR? KT266?

פורסם

באותו מחיא אתה יכול לקנות

amd xp2100 שיגיע בקרוב (ואם לא אז 2000)

לוח אם asus a7v333ea או epox או msi

זיכרון pc2700 של חברה טובה

או אם תשיג מחו"ל אז את הזיכרון pc3200 של ocz

פורסם

מה פתאום SDR!?

ומבחינת מעבד יספיק גם AthlonXP1900

זכרונות יספיקו גם זולים, כגון ה-Kingston PC2100 256mb DDR.

אם אתה מתכנן אוברקלוק אז משהו יותר ברמה כמו ה-PC 2700 Samsung/OCZ/Mushkin HP/Corsair

לוחות:

Abit KR7A-133

MSI KT3 Ultra-ARU

Asus A7V333-AE

Epox 8k3a+

ואת הדגם של ג'יגהבייט אני לא ממש זוכר..

הכל תלוי בפיטצ'רים שאתה צריך.. ואם אתה מתכנן אוברקלוק או לא...

החיסכון תלוי בדגמים שאתה בוחר..

פורסם

וכן, יהיה חיסכון כספי משמעותי בכל אחד מהחלקים שהזכרת ובמיוחד במעבד.

פורסם

יהיה גם חיסכון אם תקנה 1.6a ותעשה לו המהרה, ואל תקשיב לדפוקים שאומרים ש-p4 זה חרא(אם יודעים איך לנצל אותו, ואני מדבר על ה-northwood)...... למשל.. השיא ב-3DMark2001SEנשבר בעזרת p4 1.6a ע"י מאקי.....

פורסם

חשבתי לקנות לוח אם Asus P4T-E עם מעבד פנטיום 4 2.0A - עם Cache של 512K וזיכרון RDRAM PC800.

נניח ואני הולך על מחשב AMD מקביל, מה הדגמים המדויקים שהייתם ממליצים ללכת? מעבד, לוח אם וזיכרון

האם יהיה גם חיסכון כספי?

מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

מעבד 1500 ש"ח

זיכרון (512 מגה) 900 ש"ח

לוח אם 970 ש"ח

מה דעתכם אגב, שווה לקנות הכל מארה"ב ולחסוך 25-30%.

יש סיכון בקנייה בארה"ב?

פורסם

מה זה משנה מה התקציב? אם יש לו כסף לפנטיום 4 2.0A וללוח כזה אז בטח שיהיה לו תקציב למערכת זהה של AMD!

לפעמים אומרים פה יותר מידי דברים שפשוט מבלבלים את מי ששאל את השאלה.

המערכת המקבילה של AMD היא קצת יותר זולה והביצועים קצת יותר גבוהים:

מעבד AMD Athlon XP 2000+ שעולה 1780 ש"ח.

לוח אם הכי טוב שיש למעבדי AMD והכי מהיר ASUS A7V333EA כמובן שעולה 940 ש"ח.

זיכרון חייב להיות DDR PC2700 על מנת לנצל את מלוא הכח. אם אתה רוצה 256MB זיכרון קח את MUSHKIN 256MB PC2700 DDR SDRAM הכי טוב, אם אתה לא מוצא חנות שיש בה אותו כתוב לי הודעה לפרטי ואני אמסור לך שם... אם אתה לא מוצא אותו אז קח את OCZ DDR PC2700 Rev 2 256MB שגם הוא מצויין, שניהם עולים בערך 600-650 תלוי מה תבחר, המושקין יותר יקר.

אם החלטת ללכת על 512MB זיכרון או שתקח שני זכרונות 256MB ממה שאמרתי קודם, או שתקח Kingston - KVR DDR 333MHz PC2700 512MB. עדיף ללכת על שני 256MB מאלה שאמרתי קודם אבל זה רק כי החברה יותר נחשבת וזה אבל כעקרון זה לא משנה, המחיר אותו הדבר.

אולי פשוט תגיד לי כמה זיכרון אתה רוצה? (ואז זה יהיה יותר קל)

פורסם

זיכרון עדיף Samsung PC2700.. מגיע עם התיזמוני זיכרון הכי טובים שיש ל-FSB הכי גבוה שניתן.

אני ממשיך לשמוע דברים רעים על OCZ.. אפילו על ה-OCZ PC3000...

את ה-OCZ PC3200 לא הצליחו להריץ ביותר מ-185 נראה לי.. (בהגדרות מקסימליות).

הם מגעים ל-fsb גבוה רק בהגדרות רגועות ולכן מומלץ להימנע מהם... הם סתם ראש נפוח אם אתה מתכנן משהו רציני.

מושקין הם סבבה.. אבל שוב פעם.. הסמסונג דיי זולים ונותנים את הביצועים הכי טובים.

וגם יש להם סטיקים של 512...

פורסם
  • מחבר

אני רוצה ללכת על 512 מגה (כיום אני עובד עם 640 מגה במערכת של פנטיום 3).

יוצא בעתם מכל הדברים שאמרתם, שמערכת AMD תעלה כמו Intel או אפילו מעט יותר.

אז למה בעצם ללכת על AMD?

אני לא מתכנן לעשות O/C בכלל.

מה זה בעצם PC2700 מה ההבדל לעומת PC3000? על מי מהם עדיף ללכת.

אני ממש מבולבל.

ועוד שני דברים:

1. כרטיס מסך הייתם הולכים על GF4 4600 או שלא שווה להוציא ואז "להסתפק" ב-GF4 4400?

2. הייתם קונים הכל בארה"ב כדי לחסוך במחיר?

פורסם

המליצו לך על הדברים הכי טובים בשביל O/C..

רוצה לראות איך מערכת AMD נהיית זולה פתאום?

ככה:

מעבד: AthlonXP 1900 - 1.6ghz - מחיר: 1167 ש"ח.

לוח אם: Gigabyte 7VTX-H Plus - מחיר: 575 ש"ח.

זכרון: 2x256mb Kingston PC2100 DDR - מחיר: 959 ש"ח

סה"כ: 2701 ש"ח

לעומת מערכת p4 מבוססת RDRAM:

מעבד: P4 2.0A - מחיר: 2470 ש"ח (כבר כמעט המחיר של כל המערכת הקודמת!!!).

לוח אם: Asus P4T-E - מחיר: 1004 ש"ח.

זכרון: Samsung 2x256 RDRAM PC800 - מחיר: 1353 ש"ח.

סה"כ: 4827 ש"ח!!!

הביצועים של שתי המערכות יהיו מאוד מאוד מאוד דומים, לפעמים לטובת AMD, לפעמים לטובת הפנטיום, וגם אז, השינויים יהיו זניחים במהיריות הללו.

אם תיקח מעבד AthlonXP2000 - 1.67ghz (שעולה 1590 ש"ח!) הוא בעצם משתווה כבר למהירות של מעבד P4 2.2A (שעולה 3733 ש"ח!!)

הבדל של 2100 ש"ח בין שתי המערכות!! בכסף שאתה חוסך אתה יכול לקנות את המאיץ הגרפי הכי מתקדם בשוק (MSI Ti4600)...

ניתן גם לקחת לוח אם חדיש יותר ל-AMD כמו האסוס שציינו קודם, או ה-MSI KT3 Ultra (שעולה 700 ש"ח ויתן ביצועים שווי ערך).

חוץ מזה אפשר לקחת מערכת פנטיום 4 מבוססת DDR, שתהיה הרבה יותר זולה (לוח MSI 845Ulta-ARU עולה 820 ש"ח, ועוד זיכרון קינגסטון כמו במערכת AMD), אבל זה טוב רק בשביל המהרה.. (ואז גם יספיק מעבד 1.6A). בלי המהרה המערכת של ה-AMD עדיין תהיה הרבה יותר חזקה (וזולה!!) ממנה.

ד"א ההבדל בין הזכרונות הוא המהירות, אבל אם אתה לא ממהיר זה לא משנה לך. כל זיכרון PC2100 - 266mhz יספיק למערכת לא מומהרת.

כן עדיף ללכת על Ti4400, ההבדל בביצועים לא כזה גדול ואפשר להגיע להפרש עם המהרה קלה.

ועדיף Leadtek או Gainward אם אתה שואל אותי (ועוד הרבה אנשים)

עריכה:

זכרון סמסונג PC2700 של 512מ"ב עולה רק 890 ב-KSP... הממ.. אם זה כבר יותר זול מהקינגסטון.. אז עדיף! :jump:

שים לב, מה לדעתי הכי משתלם (המהרה):

לוח אם: MSI 845 Ultra-ARU - מחיר: 820 ש"ח.

מעבד: Intel P4 1.6A - 0.13m - מחיר: 860 ש"ח.

זכרון: Samsung 512 PC2700 DDR - מחיר: 890 ש"ח

סה"כ: 2570 ש"ח.

אתה גם מקבל לוח עם "מוכן לעתיד" - USB 2.0, Raid133, C-Media על הלוח, עם האיכות של MSI, ויכולות אוברקלוק יפות בהחלט.

לפי המחקרים הקטנים שלי, הסידור הזה, עם קירור סטדנרטי (המאורר שמקבלים עם המעבד), אמור להגיע להמהרה של !--מינימום--! 2128 מ"ה (ע"י העלאת ה-FSB ל-133, בלי העלאת מתח אפילו). מה שיתן לך ביצועים יותר טובים משתי המערכות הקודמות.

התוצאות המקסימליות שהצלחתי למצוא על המעבד הזה עם הצ'יפסט של אינטל הן 2800 ומשהו מ"ה (FSB של 160-178)!!!!

עם המאוורר הסטנדרטי!

כמובן שצריך זיכרון טוב (שיש לנו), וצריך מוד קטן למעבד בשביל העלאת המתח. בו נגיד והזיכרון או משהו אחר במערכת יגביל אותך ל-150 FSB, יש לנו עדיין 2400 מ"ה! שיפור של 800 מ"ה עם קירור סטנדרטי (בלי עלויות נוספות), זו תוצאה מומצעת לרוב.. עם מזל כמו שאמרתי אפשר להרוויח מעל 1000 מ"ה מעל המהירות המקורית של המעבד.

שים לב שככל שהמעבד יותר מהיר זה לא עוזר לאוברקלוק (בגלל המכפלה הנעולה של אינטל), מעבד 1.6A הוכיח את עצמו מעל ומעבר אצל מאות אם לא אלפי אנשים.

אבל אתה לא רוצה להמהיר... אתה אולי צודק מכיוון שזה לא הכי בטוח (לא שהם יכולים לדעת גם אם הרסת משהו), אולי לא הכי יציב אם אתה לא יודע מה אתה עושה.

אבל לדעתי זה הכי משתלם מבחינת כסף/ביצועים כיום.

פורסם

יהיה גם חיסכון אם תקנה 1.6a ותעשה לו המהרה, ואל תקשיב לדפוקים שאומרים ש-p4 זה חרא(אם יודעים איך לנצל אותו, ואני מדבר על ה-northwood)...... למשל.. השיא ב-3DMark2001SEנשבר בעזרת p4 1.6a ע"י מאקי.....

אני מכיר את מאקי הוא מסתובב בפורום של OVERCLOCKERS.COM

ואתה צודק (בנייתיים עד שיצאו המעבדים ב 0.13 MICRON)

פורסם

גם שה-t-bred תצאה היא לא תגיע ל-northwood....., אני רואה שמאקי מפורסם..... ;D

פורסם

דייי אתם משגעים לו את השכל. מתחילים לספר לו על OC והוא בכלל לא יודע מה זה.

PC2700 זה מה שצריך, PC3000 זה רק למי שעושה OC ולא נראה לי שאתה יודע מה זה. וזה לא הבדל בביצועים (עד שלא עושים OC).

בקשר לזיכרון, קח זיכרון SAMSUNG PC2700 512MB. אם לא תמצא, קח זיכרון KINGSTON PC2700 512MB. זכרונות DDR כמובן..... זהו?

למה אתה אומר שזה יוצא יותר יקר מאינטל?

חחחחחחחחחח ATHLON XP 2000+ עולה 330 דולר ופנטיום 4 2A עולה איזה 450..... וזה רק המעבד. AMD יוצא יותר זול. לך על המערכת שאמרתי לך עם אחד הזכרונות שאמרתי לך עכשיו. זהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים