עבור לתוכן

איזה גוף קירור כדאי? עם הרבה צלעות דקות או מעט ועבות?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי גוף קירור של INTEL די מוכר... יש לו בערך כ-22 צלעות והם די עבות

לאומת זאת, יש לי גוף קירור של חברה לא מוכרת, שיש לה לפחות 30 צלעות מאוד צמודות ודקות

מה כדאי?

פורסם

הייתי בודק טמ'פ אם מה שיש לך עכשיו אחרי זה מוציא אותו ושם את השני וגם שם בודק טמ'פ תחת עומס ובלי עומס... ומה שנותן פחות מעלות זה יותר טוב :)

פורסם

לפי בגוף קירור שיש לי (sp-94) אני רואה שעדיף צלעות דקות ורבות

פורסם

באופן עקרוני עדיף דקות וארוכות כי אתה מגדיל את שטח המגע באופן משמעותי.

פורסם

אצלי יש גם צלעות דקות ...

זה נכוןש זה מספק יותר שטח פנים אבל הוא גם מתנגד פחות לחום ואז החום מתפרש על יותר שטח ואז יורת קל לפנות אותו ..

פורסם

יש להיתחשב במספר גורמים בקשר למה עדיף: (צלעות עבות ומעטות או צלעות רבות/צמודות ודקות)

1. צלעות מעטות ועבות בדרך כלל יבואו עם מאוורר חלש יחסית בסביבות ה30CFM משום שאין היתנגדות רבה של אויר מהצלעות מנשיפת האויר של המאוורר.

2. צלעות רבות/צמודות ודקות יבואו בדרך כלל עם מאוורר חזק יותר משום שיש צורך במאוורר חזק יחסית שיוכל לנשוף כמות רבה אויר שיוכל לעבור את הדרך במהירות לבסיס וכך לקרר אותו, כמובן שזה הפיתרון היותר רעשני מהפתרון שצויין בסעיף הראשון, אך גם יותר יעיל.

כמובן עוד גורמים כמו נחושת ואלומיניום שיכולים להשפיע על אותם הדברים שנאמרו בשניי הסעיפים שציינתי.

עוד קצת פרטים ואפילו תמונות של הגופי קירור יעזרו כאן להחליט, כמובן עוד פרטים על כל מאוורר בשילוב עם הגוף קירור.

פורסם
  • מחבר

אם אין תשובה תשובה וודאית אז זה לא הכי משנה.. תודה בכל מקרה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים