עבור לתוכן

עזרה בשיפור סירקולציית האוויר ב6A19.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי, וחוץ מזה אתה אומר כדי לשפר את מעבר האוויר בתוך המארז או שפשוט לוותר על בזבוז הכסף כי האביט שלי מציג טמפ' גבוהה?

פורסם
  • מחבר

נראה מעולה, אבל מה הטמפ' שלך עם איזה מעבד,לוח וקירור?

פורסם

הי יש לי מארז כמו שלך, וקניתי לפני חודש את ה- ENERMAX UC-A3FART2. אני לא כל כך מרוצה, כי המטרה שלי הייתה להשקיט את 2 מאווררי

ה 120 ממ (כן אני יודע שהם גם ככה שקטים אבל אני צריך שקט מוחלט ) והפאנל מתחיל לצפצף ברגע שהמהירות יורדת מתחת ל 1000 RPM.

אז אני יכול להוריד אותם מ 1500 ל 1000, שיש הבדל אבל לא גדול במיוחד.

לא ניסיתי לחבר את החיישנים אז אני לא יכול להגיד עד כמה הם מדוייקים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל למה להוריד אותם מתחת ל100RPM?

ונוסף, אתה בטח יכול לדאוג שלא יהיה את הצפצוף הזה לא? בטח יש איזה משהו שמאפשר לנתק את זה, תבדוק את הנושא.

בכל אופן תודה על החוות דעת לפני שאני קונה גרמת לי לחשוב פעמיים לפני ההזמנה של הפאנל הזה, תודה!

פורסם

אמרתי שיש לי שיגעון לשקט :D, אז מתחת ל 1000 RPM זה ממש שקט, אבל במדריך כתוב שאם המהירות היא על 1000 - שזה המינימום של האזעקה, הוא

יכול סתם לצפצף בגלל טעויות קריאה, ויש שם אזהרה בכלליות לא לקוון את האזעקה על התחומים הקיצוניים (זה כולל טמפרטורה אבל לא בדקתי את זה)

ואם אתה לא מכוון את האזעקה אז היא מופעלת לפי הגדרות ברירת מחדל.

לא ממש התעמקתי בנושא אבל לא ראיתי שום jumper על הפאנל ואין שום רמז לאיך לכבות אותה במדריך שלו.

אה כן ואני מריץ את ה 2400+ שלי ב- 215x7.5 אז הוא לא ממש מתחמם יותר מדי ואני רוב הזמן לא משחק.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה רבה על העידכון.

עוד תגובות, דעות, עצות?...

פורסם

אני גם מעוניין להוריד את הטמפ' אצלי ב-6A19

מפרט בחתימה

חתכתי עם מספרי פח את הגרילים המקוריים שמגנים על המאווררים בקדמת ובאחורי המארז.

מאחור מוציא אויר, המאורר המקורי על 1450~ סל"ד

מקדימה מכניס, Vantec thermoflow על 1750~ סל"ד (המצב הכי שקט, לא מגיע באמת ל-1300 כנתוני יצרן).

יש הבדל גדול אם בקדמת המארז מורכב המכסה פלסטיק שמכיל את הפילטר אבק. המכסה הנ"ל כמעט סותם את יניקת האויר של המאוורר המכניס, ואין טעם במאורר ברגע שהוא מורכב.

ה-Volcano על 3000 סל"ד, ועיקר הרעש במערכת מגיע מה-VANTEC המכניס, שהוא 29DB לפי היצרן.

הטמפ' ב-IDLE בימים חמים אלו - מעבד 46-47, לוח 36-37

וכשמכסה הקדמי פתוח - מעבד 45, לוח 33-34.

כל החוטים מסודרים טיפ טופ במארז, אין מה שיפריע לזרימת האויר בתוך המארז.

וואלה, מה עושים ?

פורסם

עוד משהו הייתה פה עוד שאלה בקשר לסנסור של הטמפ' ואיפה שמים אותו

אז ככה קיניתי volcano 12 ולפי מה שהראו שם אפשר לשים את הסנסור מתחת למעבד ויש חוטים דקים דקים שעוברים בין הפינים של המעבד

ומשתחלים החוצה ...

מקווה שעזרתי ...

פורסם

מאוררי דלת יעזרו - הורידו 4-5 מעלות.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=63184.0

רק שהם ממלאים את המארז באבק.  הוספתי פילטרים מגרביונים שלא סותמים יותר מדי את האויר.

( ולא נראים מכוערים כמו האלה מנייר )

פורסם
  • מחבר

אחלה, זה מה שאני יעשה.

אגב, אני עושה את המאווררים אחד מעל השני (אחד בחלק בעליון ואחד תחתון) 2 של 80 מ"מ, את מי לשים על מכניס ואת מי על מוציא?

פורסם

זה שליד המעבד חייב להיות מכניס.

אצלי גם השני מכניס אבל לא בטוח אם זה הכי טוב. תנסה ותגיד לי גם :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אנסה לשים את שניהם כמכניסים , ונראה כבר מה יהיו התוצאות.

יש המלצות למאוררי 80 מ"מ טובים.

פורסם

The UnKnown ו-Vatos-Locos:

אני לא יודע איזה מאוורר 120מ"מ של GlobeFan קבלתם אם המארז שלכם אבל אצלי לפי המוניטור של הלוח אם המאוורר הזה מסתובב על 1200RPM בקירוב ולפי האתר של GlobeFan זה מקביל למאוורר 120מ"מ אשר דוחף כ-30CFM בלבד.

תבדקו את המאווררים שלכם, אני בטוח שתמצאו שגם אצלכם זה כך.

פורסם

אין לי את המארז הזה אבל שבדקתי אצל מישהו עם הקומפיוקייז היה לו דחיפת אוויר לא רעה

ו120ממ עם 30CFM זה דיי חלש..

בכל מקרה אני לא מתכוון להתווכח על מה שאני לא בטוח בו, יכול להיות שאתה צודק.. לי זה נראה קצת מוזר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים