עבור לתוכן

עזרה בשיפור סירקולציית האוויר ב6A19.

Featured Replies

פורסם

אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-.

אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה?

זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור.

וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה!

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי את המדריך הזה, לא יודע למה.

בקשר לסירקולצייה נכונה, עדיין רציתי לקבל עצות מאנשים שיישמו את זה אצלם במחשב.

פורסם

לא אהבתי את השיטה עם המגבונים זה חוסם יותר מידי אוויר

הוספת מאורר בדלת ומאורר בגג תוריד לך את המעלות.. לא יודע מה הציפיות שלך אז אני גם לא יודע עד כמה תיהיה מרוצה

למה אתה בכלל רוצה להוסיף מאוררים מה הטמפ שלך עכשיו במנוחה\מאמץ ועם איזה מעבד (מואץ\לא מואץ)

פורסם
  • מחבר

כרגע אני לא באוברקלוק, כי אני ממש לא יכול להרשות להאיץ בטמפ' כאלה.

יש לי לוח של אביט IC-7 ומעבד 2.4C אני עוד רוב הזמן על 49-50 במנוחה (מדייה פלייר, אי סי קיו, אקספלורר), ובמאמץ אני לא יודע בדיוק כמה אבל אני משער שמגיע ל60 אחרי משחק בפאר קריי. אני כרגע עם שתי מאווררי 120 מ"מ אחד שמגיע עם הקומפיוקייס גלובפאן שדוחף 60+-CFM ומאוורר 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף רק 53CFM.

יש לי על המעבד וואנטק האירו-פלוו + AS3.

בגלל זה אני רוצה להוסיף מאווררים הטמפ' שלי ממש לא טובות.

שאר המפרט אם זה עוזר:

Hercules Radeon 9700PRO

Mushkin Black lvl 1 512 X 2

WD 800JB

פורסם

תחפש סנסור חיצוני לחבר שלי יש IS7-E שמזייף בקריאת טמפ..

פורסם

בקשר לטמפ' מעבד שלך...

גם לי יש לוח אם של אביט AI7

ובטח אתה מסתכל בטמפ' שמראה התוכנה Abit EQ

אז אם לא ראית פרסמו פה באתר קישור לבדיקה של התוכנה הנל, כלומר האם היא מראה טמפ' נכונה,

ומסתבר שהתוכנה מראה טמפ' גבוהה ב7-12 מעלות מהטמפ' שמראה חיישן שהוצמד למעבד,

ככה שאין לך מה לדאוג, ואני ממליץ לך לקנות פנל עם חיישן טמפ' למעבד,

ככה תדע את הטמפ' ה"אמיתית" של המעבד שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני יודע על כך שאביטים מראים טמפ' גבוה, וראיתי גם הרבה יותר ביקורות וכתבות שונות על הנושא של הטמפ'.

אגב, אני משתמש בHardware Doctor, לא בAbitEQ לא אהבתי אותה כל כך, אבל בכל אופן הנתונים היו זהים בתוכנות האלו.

עדיין אבל יכול רק לעזור אם אני ישפר את תחלופת האוויר, אגב אני כנראה באמת קונה צג + חיישן וגם על הדרך יש אפשרות שליטה לשני מאווררים מה אתם אומרים על המוצר הבא של אנרמקס, יעשה את העבודה? מה שבטוח זול מאוד ויפה מאוד.

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1426&catcode=

אבל עדיין אני ממש לא יודע איך למקם חיישן כמו שצריך, אז עצות וכו' יכולות לעזור.

תודה רבה לכל המגיבים!  :)

פורסם

נראה מוצר נחמד!,

את החיישן אתה שם ממש בתחתית ההיט-סינק, או מתחת להיטסינק, ואתה שם על החיישן פד תרמי

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לשים את החיישן מתחת לסינק משום שהוא יהרוס את המגע בין הסינק למעבד, וגם בין המעבד לסינק מצוי לחץ גבוה מאוד וזה יביא להרס החיישן.

אני חייב למצוא דרך מסויימת לשים את החיישן כמו שצריך באיזור טוב כדי לקבל פרפורציה +- על כמה מעלות בערך עומד המעבד.

חבל שאין איזה עידכון ביוס לסדר את הבעיה של הטמפ' בלוחות של אביט, אבל אין מה לעשות רק לקוות שייצא משהו שיסדר את זה, בכל אופן איך נראה לכם המוצר של אנרמקס, מספיק טוב לעשות את העבודה (*מספיק אמין)?

פורסם

אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס,  ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-.

אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה?

זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור.

וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה!

תודה רבה!

The UnKnown, כבר היה לנו את הויכוח הזה בטופיק קודם וצר לי שאתה חוזר על אותה טעות שוב ושוב. המאוורר 120מ"מ שמגיע עם הקומפיוקייס 6A19 לא דוחף 60CFM אלא חצי מזה, המאוורר שרשום באתר של Globe Fan הוא מאוורר אחר שהוא הרבה יותר רועש. שים לב שהמאוורר שלך הוא שקט מאוד וכמעט ולא שומעים אותו, זה אומר שהוא קרוב מאוד ל-20dba. המאוורר שדוחף 60CFM לפי האתר שלהם יוצר רעש בעוצמה של 30dba שזה פשוט מחריש אוזניים!! (לפחות מבחינתי).

יודע מה? יש לי רעיון, אם יש לך מצלמה דיגיטלית, צלם תמונה ותתמקד על האיזור של המאוורר בו רשומים כל הנתונים שלו. אני אשווה עם שלי ונראה אם יש דמיון או לא.

מה אומר?

פורסם
  • מחבר

נשמע אחלה, אבל אין לי מצלמה :(

בכל אופן , תשמע, מאוורר 120 מ"מ גם אם הוא רוצה לא נראה לי יכול לדחוף 30 CFM! יש לי וואנטק סטלט' 120 מ"מ שיש לו דחיפת אוויר גרועה מאוד והוא 53 CFM זה בגלל שהוא שקט 28DB שזה בכלל לא נשמע אז גם 30 DB זה בקושי נשמע.

בכל אופן אני לא חושב שהמאוורר הוא הגורם המשפיע כל כך על הטמפ', ואגב, אם תמצא כל מאוורר 120 אחר שדוחף פחות מ50 CFM זאת אולי תהיה הוכחה חלקית לכך שיכול להיות שהגלוב פאן שמגיע עם המארז הוא 30CFM בערך.

פורסם

נראה לי שהמאורר שמגיע עם קומפיוקייז דוחף 60 ולא 30 אבל לא יכול לחתום על זה...

בכל מקרה האנרמקס לא רע, אם יש לך אפשרות לקחת את ה VANTEC MULTIFUNCTION אני ממליץ עליו מאוד

הקריאה שלו ממש טובה והריאובאס שלו יכול לשלוט על מאורר חזק

פורסם
  • מחבר

למה? אתה חושב שהאנרמקס לא יסתדר עם מאוורר חזק בין היתר?

פורסם

לא יודע לא היה לי ניסיון עם אנרמקס

אני נותן דיעות רק על מה שבדקתי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים