עבור לתוכן

האם אפשר לכבות מסך דרך הרשת?

Featured Replies

פורסם

שלום,

הסיפור הוא כזה:

אני מאחסן על המחשב של אבא שלי חומר... כשאני צריך נגישות לחומר אני מפעיל את המחשב שלו בעזרת WOL ומכבה בעזרת תוכנת שבעזרתה אני גם שולט לו על המחשב.

הבעיה היא שהוא תמיד שוכח לסגור את המסך וחבל שהמסך יעבוד סתם, רציתי לדעת אם ישנה דרך שאני יכול לכבות לו את המסך מתי שאני עובד על המחשב שלו והוא לא בבית (כי ממילא אני משתמש במסך שלי בשביל לראות את המחשב שלו...)

תודה.

פורסם

כזה דבר אפשרי, תאורטית, אם ניתן לשלוט במסך באמצעות אפליקציית תוכנה - זה בדר"כ אפשרי במסכים בעלי רכזת USB בנויה, כך ש"על הדרך" אתה מקבל עוד תכונה - אפשרות שליטה בהגדרות המסך - לגבי אם ההגדרה הזו קיימת אצלך, אני מאד בספק. אני בכלל בספק שזה קיים באיזשהו מסך שכזה...

כל כיבוי שלא בצורה הזו יתאפשר רק אם כרטיס המסך ינתק את אות הוידאו למסך המחובר אליו. אני כמעט סגור על זה (99.9%) שזה גם יחשיך את החלון שמראה לך את מה שקורה אצלו על המחשב.

פורסם

אני יכול לכתוב תוכנה שתכניס את המסך ל-power saving כשתפעיל אותה

השאלה אם אתה יכול להפעיל אותה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההצעה, אך זה לא יגרום לכך שאני אראה מסך שחור גם אצלי?

בנוסף, כאשר אכניס את המסך ל-power saving , ואז אשתמש במחשב (אזיז את העכבר) הרי המחשב יצא ממצב זה, לא?

פורסם

השאלה אם אתה יכול להפעיל אותה...

השאלה היותר קשה: האם זה לא יחשיך לו את החלון שבו הוא רואה מה קורה על המחשב המרוחק? אם התוכנה יודעת לשלוח פקודה מכרטיס המסך למסך כדי להכניס אותו למצב הזה אז הכל יופי טופי. אבל אם אתה מסתמך על האפשרויות הבנויות של מערכת ההפעלה (היינו, turn off monitor/activate power saving mode) אני די משוכנע שזה יחשיך אצלו את החלון.

פורסם

לא נראה לי שזה יחשיך אצלך

אתה תמיד יכול לנסות ולראות...

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אצלי עלהמחשב זה אכן עבד והמסך כבה ולאחר הזזת העכבר דלק.

הפעלתי את המחשב של אבי דרך WOL , העברתי לו את הקובץ, הפעלתי... ואז נזכרתי שאני לא יכול לראות מה קורה עם המסך שלו עד שהוא מגיע הביתה ::)

אך בינתיים נראה כי זה עובד טוב - כשהרצתי אצלו את התוכנה , המסך שלו כנראה כבה אך עדיין יכלתי לעבוד עם המחשב (ז"א שהמסך לא הפך לשחור...) , מה שמסקרן אותי - האם כאשר המשכתי לעבוד על המחשב שלו, לאחר הפעלת התוכנה, המסך שלו דלק חזרה (בגלל שאני מזיז את העכבר), את זה אוכל לבדוק בעוד מספר שעות כשתהיה לי גישה ישירה למחשב המרוחק.

תודה רבה לכם בינתיים, אעדכן בהמשך!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים