עבור לתוכן

כיצד לנקות מסך בצורה נכונה?

Featured Replies

פורסם

לא בטוח שזה הפורום הכי מתאים אבל לא ראיתי מתאים ממנו לשאלה על ניקוי מסך מחשב. אחרי כמה שבועות מתחיל להסתמן הצורך להסיר כמה

כתמים ושאלתי היא אם מטליות של Dr Byte הזולות הספוגות בתמיסה אנטי סטטית יכולות לעשות את העבודה או רק לגרום נזק. כתוב עליהן שאינן מתאימות למסכי כרום, למה הכוונה? יש לי מסך 19" של PROVIEW.

• תגובות 32
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סליחה שאני לא נותן תשובה, אבל היה תארד במיוחד לזה.

תחפש בהודעות של פרוג. (אם אני לא טועה.)

;)

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני לא נותן תשובה, אבל היה תארד במיוחד לזה.

תחפש בהודעות של פרוג. (אם אני לא טועה.)

;)

חיפשתי הודעות שלו או אתו בשנה האחרונה והתקבלו שלוש בלבד ולא בנושא ניקוי המסך. אתה יכול לומר איך למצוא את ה-THREAD הנכון

או לכתוב אותו? תודה.

פורסם

תיכנה ספירט אלכוהול עם לפחות 70 אחוז אלכוהול לנפח ותנקה את המסך עם מטלית שלא מתפוררת כמו ניירות טישיו לעף באיכות גבוה.

פורסם

אתה יכול אפילו לנקות אותו עם מנקה חלונות ומטלית רכה, רק תוודא שאתה לא משפריץ את הנוזל ישירות על המסך, אלא קודם כל על המטלית ורק אח"כ לנגב בעדינות את המסך(שלא יהיו שריטות... 8)).

פורסם

לא!!!!!!!!

אם תעשה זאת (ניקוי ע"י חומרי ניקוי לחלונות) על מסך בעל ציפוי נגד קרינה, אתה עלול לגרום "למריחת" הציפוי על גבי הצג וע"י כך, לגרום להופעת כתמים צבעוניים מכוערים שיפגמו בריאות הכוללת, הנזק בלתי הפיך ואני בספק אם זה תוקף בכתב האחריות.

היום כל מסך חדיש בא עם אזהרה כזו עליו.

http://www.mentor.org.il/reviews/ctx_pr705f/warn.jpg

פורסם

לא!!!!!!!!

אם תעשה זאת (ניקוי ע"י חומרי ניקוי לחלונות) על מסך בעל ציפוי נגד קרינה, אתה עלול לגרום "למריחת" הציפוי על גבי הצג וע"י כך, לגרום להופעת כתמים צבעוניים מכוערים שיפגמו בריאות הכוללת, הנזק בלתי הפיך ואני בספק אם זה תוקף בכתב האחריות.

ב- LG 795FT Plus שלי יש את המדבקה של התקן ה- TCO....

אז עם מה אני אמור לנקות ??

פורסם

כבר הסברתי כאן איך אני מנקה ובצורה יעילה ובלי שום עקבות של כתמי מים מיובשים.

לוקחים שתי מטליות לספיגה של השמן של הצ'יפס במטבח שאמא משתמשת...

אחת מרטיבים וסופגים,

עוברים על המסך עד שכולו רטוב... שניה (יבשה), מקפלים לחצי ועוברים בתנועות מעגליות עם הפעלת לחץ מתון על המסך, רצוי לעשות זאת מהר כדי שהמים לא יתייבשו וישאירו כתמים.

עוברים ככה בערך דקה בתנועות מעגליות עד שהכל יבש וחלק, וזהו.....

אין שריטות, אין בלאגן, עובד פרפקט.

פורסם

לא!!!!!!!!

שטויות, יש לי ציפוי נגד קרינה על המסך, ואני מנקה אותו כמעט כל שבוע בשנה האחרונה, אין שום כלום, רואים מצויין כמו ביום

שקיבלתי אותו.

פורסם

הנה לינק לדיון וציטוט של ההצעה שלי:

אתם בטח מכירים את הבעיה שיש עם ניקוי מסכים שטוחים - הציפוי שיש להם נגד הברקות רגיש וקל מאוד לפגוע בו.

ניקוי עם מטלית ומים לא ממש מוריד כתמים רציניים כמו של טביעות אצבעות, ולעומת זאת, ניקוי עם דטרגנטים למינהם יכול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בציפוי.

זאת גם בדיוק הסיבה שכמו עם ניקוי עדשות של מצלמות ושל משקפות, העצה שלי הייתה תמיד: לא לנקות אם לא יודעים בדיוק איך.

הפתרון פשוט וזול, שימוש במטלית מבד שעשוי מ-Microfiber.

עם מעט אדים (כמו שמנקים משקפיים), הן מורידות בקלות כל כתם אפשרי וללא חשש מנזק לציפוי.

זוג מטליות מיקרופייבר בשם "אלונטית" עולות בהום סנטר 30 ומשהו ש"ח, ומטלית דומה אבל קטנה יותר עולה בארוקה מעט פחות.

בכל מקרה, אם לא עשיתם עדיין נזק בלתי הפיך למסך שלכם, זאת הזדמנות טובה לעבור לניקוי בשיטה הזאת.

Prog.

פורסם
  • מחבר

הנה לינק לדיון וציטוט של ההצעה שלי:

אתם בטח מכירים את הבעיה שיש עם ניקוי מסכים שטוחים - הציפוי שיש להם נגד הברקות רגיש וקל מאוד לפגוע בו.

ניקוי עם מטלית ומים לא ממש מוריד כתמים רציניים כמו של טביעות אצבעות, ולעומת זאת, ניקוי עם דטרגנטים למינהם יכול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בציפוי.

זאת גם בדיוק הסיבה שכמו עם ניקוי עדשות של מצלמות ושל משקפות, העצה שלי הייתה תמיד: לא לנקות אם לא יודעים בדיוק איך.

הפתרון פשוט וזול, שימוש במטלית מבד שעשוי מ-Microfiber.

עם מעט אדים (כמו שמנקים משקפיים), הן מורידות בקלות כל כתם אפשרי וללא חשש מנזק לציפוי.

זוג מטליות מיקרופייבר בשם "אלונטית" עולות בהום סנטר 30 ומשהו ש"ח, ומטלית דומה אבל קטנה יותר עולה בארוקה מעט פחות.

בכל מקרה, אם לא עשיתם עדיין נזק בלתי הפיך למסך שלכם, זאת הזדמנות טובה לעבור לניקוי בשיטה הזאת.

Prog.

תודה לכולם ולפרוג במיוחד על הקישור שחיפשתי. בינתיים מישהו יכול לומר לי איך אפשר לדעת אם המסך שלי הוא עם ציפוי כרום? יש לי מטליות של

DR BYTE הספוגות בתמיסה אנטי סטטית שאסור להשתמש בהן למסכים כאלה. חוץ מזה הן בטוחות לשימוש או שאיישם את העצות שניתנו כאן?

פורסם

על המסך שלך אמורה להיות מדבקה שרשום עליה TCO 92/95/99.

פשוט תיתן את דגם המסך ואז נדע.

פורסם
  • מחבר

על המסך שלך אמורה להיות מדבקה שרשום עליה TCO 92/95/99.

פשוט תיתן את דגם המסך ואז נדע.

PROVIEW 19 אינטש שטוח DX-997N עם מדבקת TCO99.

פורסם

יש ציפוי, תמיסה לניקוי חלונות עלולה למרוח אותו, לא שווה לקחת את הסיכון.

פורסם
  • מחבר

יש ציפוי, תמיסה לניקוי חלונות עלולה למרוח אותו, לא שווה לקחת את הסיכון.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים