עבור לתוכן

הרבה שאלות בקשר ללינוקס +התקנה + תמיכה + המלצות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

רד הט ? או מאנדריק ההפצות המוכרות

הם בעברית?...

או שיש פלאג שהופכים אותם לעברית?

• תגובות 35
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם לא בעברית (אין מה שיהיה בעברית זאת מערכת קונסולה שמולבש עליה מערכת גראפית GNOME\KDE)

אבל בKDE יש אפשרות להפוך את התפריטים לעברית.. זה דיי צולע ולא ממש מושלם אבל בכל זאת אני חושב שמי שלא מסוגל להסתדר עם אנגלית שמההתחלה ישאר עם הוינדוס, לינוקס זה לא משחק ילדים אם אתה מחפש שטויות כמו עברית אז עזוב מההתחלה רד מזה..

ומצטער מראש אם אני נשמע לא נחמד כל כך, אבל אני רק חושב שמי שמחפש עברית ודברים כאלה מחפש את הדרך הכי קלה ופשטות

מה יקרה שתצטרך להתקין תוכנה\כלי כלשהו ללא "אשף התקנה" אלה תצטרך לקמפל אותו בקונסול

מה תגיד "אם זה יותר מסובך מ NEXT NEXT NEXT FINISH אז לא משנה אני יסתדר בלי התוכנה....." ?

כמו שאמרתי קודם לא כל דבר במערכת לינוקס בא בקלות ואם מראש אתה לא מוכן להסתדר עם זה אז לטובתך תקצר הליכים ותשאר עם וינדוס

פורסם

בעניין מערכת קבצים יש לך הרבה אפשרויות. הנפוצות ביותר הן ext2 ו- ext3 כך שההבדל היחיד בין השתיים היא שב-3 יש מה שנקרא journal, שבאמצעותו המערכת פועלת בצורה בטוחה יותר, כלומר יותר חסינה לקריסות פתאומיות (יענו הפסקת חשמל או הרד דיסק שקורס) - הוא כמובן תופס מקום.

יש גם את ReiserFS, XFS, JFS ועוד.. אלו הנפוצות ביותר.

לגבי איזה לינוקס להתקין הייתי ממליץ על Fedora Core 2. פדורה היא אחת מ"שלושת הגדולות" שהן Red Hat, Mandrake, SuSE. לדעתי ה"יתרון" של פדורה היא שהיא נראית מאד אלגנטית, ולא מנסה להנחית עליך את הכל במכה אחת out of the box, ולא מנסה לעשות הכל בשבילך, כלומר צריך להתאמץ קצת בשביל שתעשה בסוף את כל מה שאתה רוצה ממנה.

בקשר לעברית: תחפש פה בפורום אני פתחתי נושא על "עברית בלינוקס ואינטרנט איטי" - הנושא היה אולי על מנדרייק אבל זה די זהה בכל ההפצות. ההבדל היחיד בכל מה שקשור למדריך העברית בין פדורה למנדרייק הוא שבפדורה יש את Xorg (מערכת החלונות) ובמנדרייק יש את Xfree (הגרסא הקודמת, ההסבר יותר ארוך, בפעם אחרת). פשוט במקום xfree-config אתה צריך את xorg.conf - תוכן הקובץ זהה.

אם כבר מדברים על זה דווקא לא הצלחתי להפעיל עברית בפעם האחרונה שניסיתי (בפדורה 2).. כנראה פקששתי במשהו (לא שזה מסובך או משהו).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע כל כך טוב אנגלית בגלל זה חשבתי על עברית

ואני לא מתרגז ממך

ומה הבעיה לקמפל תוכנה אם אין התקנה זה מסובך אתה אומר?......עם קצת עזרה ממכם ועם הנסיון בא הידע לא?.....

אני יכול לעבוד עם מערכת באנגלית אבל עברית יותר נוח ואני לא מתעצל....!

אז מה אתה אומר זה קשה לקמפל למשל תוכנה שאני צריך להתקין<?.

פורסם

לא.. רק שלא להרבה אנשים יש עצבים לזה

רוב התוכנות הבסיסיות והישומים הבסיסיים שידרשו ממך התקנה בקימפול זה שטויות, 2-3 שורות וסיימת

אבל לדוגמא,

התקנה של שרת IRC זה לא דבר קשה, והאמת נחשב דבר דיי פשוט

אבל לא לכל בן אדם יש עצבים לשבת בקונסולה ולהריץ קודים לחכות שזה יסיים, ואז לפתוח ולערוך קבצים

מה שדרך אגב מאוד חשוב שתדע לעשות אם אתה משתמש בלינוקס יכולים לקרות לך מקרים שידרשו ממך לערוך קבצים מסויימים,

אולי לא בתדירות גבוהה, אבל אני מאמין שיקרה..

אבל היום המצב הרבה יותר פשוט ממה שאני מתאר, רוב הישומיים מגיעים באשף התקנה או RPM שאפילו לא דורש ממך לכתוב שורה בקונסולה כי כבר יש כלים גראפיים שאתה רק לוחץ דאבל קליק על הקובץ וזה מוסיף לך את הRPM לבד...

פורסם

אני בכל זאת ממליץ למשתמש מתחיל ללכת על מנדריק

וההתקנה פשוטה והיא גם בעברית!

פורסם
  • מחבר

אז אתה יכול להביא לי קישור למנדרייק שאתה ממליץ כי כמה גירסאות ואני רוצה תטובה למתחילים?..זה 3CD או 1?.. ואם אפשר תדרך להתקנה של זה

בכמה מילים.. :] (לעשות בוט על הארדיסק או להפעיל מהדיסק..)..

פורסם

לא היה לי ניסיון עם ההפצה הזאת ולדעתי זה דיי מעאפן להשתמש בהפצה לא מוכרת, רדהט קיימים שנים ותוכל למצוא המון מדריכים עליהם

אני לא יודע על מה מבוסס "האחד" ועל מה הוא בנוי

"אחד" היא פשוט מנדרייק 9.2 עם פחות חבילות, ועם כל חבילות העברית על דיסק אחד. אחרי ההתקנה אין שום הבדל בין המערכת למערכת שהותקנה מדיסקים מקוריים של 9.2 (חוץ מהעובדה שיש שם 200MB של עדכונים ותיקוני אבטחה).

אני לא רואה שמישהו הציע, אז אני מציע: לאחרונה שוחררה גרסה 9.1 של SUSE לרשת בהתקנה מדיסק אחד (לפני כן הייתה אפשרות להתקין רק מFTP). על המערכת שבה התקנתי אותה ההפצה זיהתה יותר רכיבי חומרה אחרי ההתקנה ממנדרייק ופדורה. מצד שני, ההתקנה לא בעברית (בכל הפצה אפשר להוסיף תמיכה בעברית אחרי ההתקנה).

לגבי מדריכים, תסתכל בדיון הראשון בפורום (הסטיקי), יש שם קישורים שיעזרו לך.

פורסם
  • מחבר

אז מה אני יתקין אני לא יודע

לפי מה שאתם אומרים עדיף מנדרייק.. איזה גירסה?.. וזה ה -3 דיסקים?.. וזה עם התקנה בעברית?..

או שלקחת את ה"אחד" שזה בעצם מנדרייק עם תוספות וכל מיני שינויים שאמורים להיות טובים?.. שזה דיסק 1

פשוט מרוב עזרה אני לא ידוע מה לקחת

פורסם

ככול שיענו לך עוד והתארד יגדל אתה רק תתבלבל יותר

זה קורה בכל מקום, לכל משתמש יש דיעות אחרות בנושא ההפצות

מלחמת ההפצות והויכוחים לא יגיעו לשום מקום

אם לא בא לך להתקין 3 הפצות (אחת אחרי השניה) לבדוק מה יותר נוח לך

אתה יכול לקחת את המאנדרק 3 דיסקים היא מאוד פשוטה למתחילים

הבעיה היא שכמה שהמערכת תיהיה יותר פשוטה זה יותר יפגע בך.. אתה לא תלמד כמו שצריך להשתמש במערכת

אני התחלתי עם רדהט 6 ותחילת רדהט 7 (הגירסאות הראשונות!)

הם לא היו קשות אבל גם לא היו הפצות חנפניות כאלה שנותנות לך הכל על מגש של כסף

איתה למדתי לא רע בכלל את ההתחלה ואיך משתמשים,

הפדורה הרבה הרבה יותר קלה מהם ואני מאמין שלמשתמש חדש שרוצה ללמוד היא תיהיה בחירה מצויינת

אבל שוב, זאת רק החלטה שלך, כל אחד יגיד לך את דעתו וכמו שאמרת בהתחלה זה מבלבל ולא יודעים מה לבחור

תעשה את השיקולים שלך, אתה רוצה ללמוד על המערכת ולהבין אותה או שאתה רוצה שהכל יתנו לך באשפים גראפיים ובעצם השימוש יהיה כמעט זהה לשימוש במערכת מיקרוסופטית ותחלס לא תדע איך להשתמש בלינוקס אלה במערכת הגראפית

פורסם
  • מחבר

בא לי להתקין הכל עד שאני יצתא מה טוב בשבילי

אז על איזה הפצות אתה ממליץ?..אני יוריד אותם ויראה מה נוח לי

פורסם

1. יש את כל ההפצות של המתחילים (אני לא בקיא בהפצות סוג ג האלה)

2. מאנדרק

3. רדהט (פדורה)

4. דביאן

5. סלאקוור - מומלץ מאוד

6. ג'נטו

ההפצות מסודרות מהפשוט למאתגר

יש גם את suse אבל ההתקנה קצת מסובכת מבחינת הורדה וענארף מה עוד, לא היה לי עצבים להתעסק עם זה

אבל אי אפשר להוריד את הדיסקים בשלמותם כמו שאר ההפצות שהזכרתי קודם

יש לך בסטיקי (הודעה דביקה) לינקים להורדת הפצות

יש את www.linuxiso.org שהם אחלה מקור, אבל בדרך כלל המהירות שם סבירה בקושי

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי להוריד מהסטיקי כלום ממה שכתבה זה לא יורד :\

http://www.linuxiso.org/download.php/565/Mandrakelinux10.0-Official-Download-CD1.i586.iso

http://www.linuxiso.org/download.php/566/Mandrakelinux10.0-Official-Download-CD2.i586.iso

http://www.linuxiso.org/download.php/567/Mandrakelinux10.0-Official-Download-CD3.i586.iso

פאדורה לא מצאתי בסטיקי..:\

דבאין יש מלא גירסאות..כל גירסה 10 דיסקים

פדורה לא מצאתי קישור[שלש רד הט]

כל השאר זה מתקדים בשבילי ..

ראיתי גם שיש כל מיני שמות מעל כל גירססה של מנדריק והאחרות

PPC

i586

i386

Alpha

Sparc

מה לבחור מה להוריד?.. או שלהוריד תאחרונה שהוציאו לרשת?.. אבל אין קישורים :\, ומקום להוריד

פורסם

יש גם את suse אבל ההתקנה קצת מסובכת מבחינת הורדה וענארף מה עוד, לא היה לי עצבים להתעסק עם זה

אבל אי אפשר להוריד את הדיסקים בשלמותם כמו שאר ההפצות שהזכרתי קודם

זה כבר לא נכון, הם שיחררו דיסק אחד (650MB) של גרסת personal לרשת. אחרי ההתקנה אפשר להוסיף מקורות של גרסת pro ולהשלים תוכנות אם חסר.

דבאין יש מלא גירסאות..כל גירסה 10 דיסקים

תתחיל מזה:

http://kazit.berlios.de/newsite/

http://www.knoppix.net

אלה הפצות שרצות מדיסק, אם תהיה מרוצה תוכל להתקין אותן

חוץ מזה, אין כל כך טעם בלשאול איזו הפצה טובה יותר. בסה"כ אין הבדל גדול בין ההפצות למתחילים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים