עבור לתוכן

מחפש תרשים לחיבור פוטנציומטר למאורר - ללא שום דבר מיוחד אך ורק שליטה

Featured Replies

פורסם

בלי לדים בלי כלום הדבר הכי פשוט רק שאני יסובב הוא יוריד את המהירות

אני מחפש את הדרך הכי פשוטה, אם זה כפתור 3 מצבים (12\5\0) או שזה פוטנציומטר לא אכפת לי העיקר שיהיה ממש קל ורק ל2 מאוררים

צריך את זה למאורר ג'נרי 80ממ. ואין לי עצבים להתעסק עם זה יותר מידי

עוד דבר חשוב זה לפרט אם אני צריך נגד מסויים תגידו לי במדוייק כמה אוהם, אם יש סוגים מסויימים של כפתורים\פוטנציומטרים בדיוק להסביר

וחשוב גם שזה יהיה דבר רגיל שיש בכל חנות אלקטרוניקה לא בא לי להתרוצץ לחפש חלקים...

תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה (:

פורסם

זאת הסכמה הכי פשוטה:

fanbus_rheostat_basic.jpg

פוטנציומטרים של 100 אום.

בשביל מאווררים ג'נריים גם הכי פשוטים יספיקו. :)

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה גבר, ואיך אני יודע שאני מחבר את זה למקום הנכון בפוטנציומטר?

פורסם

זאת הסכמה הכי פשוטה:

fanbus_rheostat_basic.jpg

פוטנציומטרים של 100 אום.

בשביל מאווררים ג'נריים גם הכי פשוטים יספיקו. :)

מצטער שאני פורץ לת'ראד ככה, רבל אם אני רוצה להוסיף פוטנציומטר שישלוט על כולם, איך אני עושה את זה?

פורסם

וואלה תודה גבר, ואיך אני יודע שאני מחבר את זה למקום הנכון בפוטנציומטר?

יש לפוטנציומטרים 3 פינים. מראים לך בדיוק לאיפה צריך להתחבר כל דבר. 12V לפין האמצעי או אחד הקיצוניים, מתח למאוורר מחבר לאחד הקיצוניים או לאמצעי (תלוי למה חיברת את ה12V).

shishos,

אתה יכול לחבר את זה לפוטנציומטר אחד אבל אני לא יכול להבטיח לך שהוא יחזיק את כל המאווררים (כמה מאווררים אתה רוצה לשים?)

בכל מקרה, הנה הסכמה:

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אממ אני לא בטוח שהבנת אותי.

אני מתכוון להוסיף בנוסף לפוטנציומטרים הקיימים בשירטוט עוד אחד שיחזיק גם את כולם ביחד.

מספר המאוורים שאני מתכוון לשים יהיה בערך 8, אבל אני גם רוצה שעל שתי זוגות יהיה רק 2 פוטנציומטרים.

סיכום:בערך 8 מאווררים ו6 פוטנציומטרים + פוטנציומטר אחד שישלוט על כולם.

פורסם

מז'תומרת פוטנציומטר אחד שישלוט על כולם?

אחד לכל ה8?

למה? קשה כל כך לסובב 6 פוטנציומטרים? אז ייקח לך עוד כמה שניות עד שתקבל שקט...אז מה.... :P

פורסם

I'm a lazy boy ;D

כן התכוונתי לזה...

פורסם

מממ... אני מקווה שיש לך מצלמה דיגיטלית, אם כן שמור אותה לידך בפעם הראשונה שאתה משתמש בזה...

הסיבה שלא משתמשים בפוטנציומטר לשליטה ישירה במאווררים היא ההספק אותו הוא יצטרך "לספוג", נניח שכוונתך היא לשלוט במאוורר הכי ג'נרי שיש (0.14A), ולהוריד אותו רק עד 5V (מהירות יחסית נמוכה) מדובר בכ-1W של הספק שהפוטנציומטר צריך "לספוג". מיותר לציין שעליך לקנות פוטנציומטר שיתאים לכזה הספק ולא "סתם" כל פוטנציומטר. אגב 3 מאווררים = 3W ו-8 מאווררים = 8W, בהצלחה במציאת פוטנציומטר מתאים...

עקב סיבות אלו (וזה אגב למאוורר הכי ג'נרי וחלש שיש...) בד"ב משתמשים במעגלי שליטת מתח המבוססים על מייצבי מתח או על טרנזיסטורים ע"מ לשלוט במאווררים.

בהצלחה... (ואל תשכח להחזיק את המצלמה לידך כשאתה מפעיל - רק למקרה ש... ;) )

פורסם

alianyn לפי התגובה שלך אני מסיק שאתה חושב שאני בטוח שאפשר לעשות דבר כזה ופשוט עוד לא עשיתי.

אני רק שואל אם זה אפשר אני לא טוען שזה אפשר רשמתי את מה שרשמתי כדי להבהיר מה שאני רוצה לעשות, אני לא מבין כמו הרוב פה באלקטרוניקה אז

אני רק מציע ושואל \:

אז מה באמת ההספק הכי גדול של פוטנציומטר?

פורסם

אז הבנת את תשובתי לא נכון  :(

אני לא ממליץ על הדרך הזאת, אבל זה לא אומר שהיא לא בוצעה בעבר .היא בהחלט אפשרית, אבל רק למאווררים בעלי הספק יחסית נמוך עד נמוך מאוד. יחסית גם קשה יותר להשיג פוטנציומטרים בעלי הספק גבוה יותר. באריהב ייתכן ותוכל אף להשיג כאלו המתאימים להספקים של 3-5W (נסה לחפש בחנות אלקטרוניקה קרובה אליך) אבל בכל מקרה לכמה מאווררים, אחד כזה לא יתאים (אלא אם כן הם בעלי הספק נמוך ביותר).

בכל מקרה, אני בהחלט לא ממליץ על הדרך הזו לשליטה במאוורר (שהוא לא בעל הספק נמוך ו/או כשמדובר ביותר ממאוורר אחד). ישנם מעגלים מתאימים בהרבה, חלקם אף פירסמתי פה בעבר בת'ראדים דומים...

לדוגמא :

lm317 rheobus2.jpg

הספק של 1.5A ב12V -> עד 18W... ומאפשר שליטה ליניארית לגמרי מ3.5V עד 12V...

ניתן להחליף ל-lm350 במקום Lm317 ע"מ לקבל 3A -> עד 36W

*** עריכה - ניתן אגב להוריד מהמעגל חלק מהרכיבים כמו הלד והנגד שלו אם אינך מעוניין באינדיקציה ואף את הקבל הראשון (של 0.1uF אם יש לך ספק טוב ויציב).

פורסם

שלום

יש לי שאלה די דומה לשל Vatos-Locos רק שבמקום פוטנציומטר לשים מפסק on/off/on .

על ON עליון יהיה 12W ועל ON תחתון 5W.

אפשר בבקשה שרטוט (אם זה אפשרי בכלל) ?

עריכה :

לא משנה כבר מצאתי :

http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/baybus/index_eng

פורסם

שים אחד בתחילת ה12v פשוט

אבל אתה צריך הספק רציני בשבילו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים