עבור לתוכן

בעיה מוזרה בהאצת מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מעבד 2.4c sl6z3

שכידוע מעולה להאצה.. עכשיו הוא כרגע מואץ עד 3.4 שזה סבבה והכל ועובד יציב במחבנים ואפילו לא יוצר מדי חם לו...המעבד מגיע ל 47-48 מעלות במבחני מאמץ.... בפעולת היום יום על המחשב לא עובר את ה 43-44 מעלות.

המעבד מואץ ל 3.4 כמו שאמרתי עם מתח של 1.525 שהו מתח הבסיס שלו... כרגע הבאס הוא 281 FSB...

עכשיו למעבד יש בעיה שהוא לא מסוגל לעבוד במעל 283 יציב ולא משנה כמה מתח אני נות ן לו! ז"א שב 283 הוא יעבוד חצי יציב עם מתח של 1.525 וגם עם מתח של 1.6.... בדיוק אותו הדבר שום הבדל!

כמובן שהיות וזה לוח אסוס אז הוא מוסיף עוד כ חצי וולט למתח שזה אומר שכרגע המעבד רץ עם מתח אפקטיבי של 1.575 בעצם אבל שום זאת לא הנקודה.. הנקודה היא שמעבר ל 283FSB שום תוספת מתח לא עוזרת למעבד... עדיין אפשר לעלות את חלונות ב 286 אפילו אבל זה כבר מאוד לא יציב.

ובעיה מוזרה נוספת שאני רואה היא שאם אני מגדיר את המתח לכל דבר מעל 1.6 בביוס המעבד פשוט לא עובד לא משנה באיזו מהירות - ז"א יש צפצוף וצריך לרסט את ההגדרות האלה בשביל שהמעבד יעבוד... הזכרון אינו מה שמאיט אותי. הוא עובד במחלק של 5:4 כרגע והזכרון עובד ב 234MHZ אפקטיבית

ולפי בדיקה שעשיתי במחלק 1:1 הוא יכול להגיע ל 242 MHZ... ליתר בטחון בדקתי שלא הזכרון עוצר אותי ע"י שינוי המחלק ל 3:2 וניסיון לעבור את ה 283FSB... כמובן שזה לא עזר.

עכשיו הבעיה שהמעבד לא יכול לעבור סף מסויים לא משנה מה המתח קצת מוזרה לי שמעתי על אנשים שנתנו גם 1.7 למעבדים הללו שיפעלו במהירויות עוד יותר מטורפות...

יש למישהו רעיון במה הבעיה? אולי זה הקירור...? זה לא נראה שחם למעבד או משהו. והספק לא עובד אפילו ב 50% מהעוצמה שלו...

אני משתמש בקירו שהגיע עם המעבד של אינטל ומחה טרמית AS5.

טמפרטורת הקופסא לא עוברת את ה 33 מעלות אף פעם.

פורסם

איזה זיכרון בדיוק ?

פורסם
  • מחבר

זכרון לא משהו מוכר... OEM אבל עד כמה שראיתי לא בו בהבעיה הוא עבר מבחנם של MEMTEST ב 242MHZ

במשך יותר יום בלי ליפול אז אני לא מאמין שהוא זה שמפריע לי...

פורסם

על פניו זה נראה כמו חום של המעבד.

לוח אסוס מדבר על 5-8 מעלות פחות ממה שבאמת.

שים מאוור חיצוני חזק על המעבד ותראה... אם המחשב נתקע עם טמפ' מעבד נמוכה אז שללת את האפשרות.

בכל מקרה הדרך של "השלילה" הרבה יותר קלה כשמדובר באמינות מערכת מורכבת.

מקווה שנתתי רעיון חדש

מצפה לחדשות...

פורסם
  • מחבר

סבה אבדוק אופציה זו גם כן... ואראה אם הצבת מאוורר חיצוני מול קופסא פתוחה פותר את הבעיה...

היש סיכוי שהמעבד הגיע פשוט למקסימום? לי זה פשוט לא נראה הגיוני שהוא יגיע ככה למקסימום ז"א עד המקסימום בלי שום בעיה במתח מקורי ואז תוספת מתח שלא תורמת כלום פשוט..

פורסם

קירור זאת אופציה אחת, אופציה שנייה ונראה לי שהיא באמת הגורם זה הזיכרון הוא חלש מאוד נשמע ג'נרי משום מה, ואתה נותן לו 234 שאני לא בטוח אם זכרונות איכותיים של 3200 יכולים לעמוד בדבר כזה, אז או שתיתן לזיכרון יותר מתח או שתשתמש במחלק אחר 3:2 למשל שבו הזיכרון לא יהיה במאמץ גדול, ואז תראה אם עדיין אתה לא יכול לעבור את הבאס של 281, שבהחלט נראה לי שאתה יכול.

פורסם
  • מחבר

הזכרון הוא לא הבעיה... הזכרון במחלק 1:1 עבד מצויין גם בבאס 242 בלי שום בעיה ועבר מבחני memtest במשך המון שעות.

(מקבל מתח 2.75 ליתר בטחון למרות שעובד גם על 2.65)

ניסיתי אב לשים מחלק 3:2 ועדיין בכל באס יותר גבוהה המחשב לא 100% יציב.

נגיד ב 283 הוא נופל ב

Prime95

די מהר ואילו 290 זה הגבול שבו כבר חלונות לא עולה - עולה אבל ישר עושה ריסט...

אני מאמין שאתה צודק לגבי החלק של הקירו שהוא אכן יכול להיות הבעיה אבל מצד שני גם אם הלוח משקר ב 10 מעלות עדיין המעבד יהיה בשיא המאמץ במתחת ל 60 מעלות בשרב הכי חזק ובממוצע יהיה מתחת ל 55 מעלות ביום טוב... שלא לדבר על סביבות 50 כשחלונות עולה אז אין סיבה שהוא ירגיש שחם לו...

מה אתה אומר?

איזה קירור אגב מומלץ לשים על המעבד חשבתי להחליף את הקירור הסטנדרי שלו ב sp94 יחד עם טורנדו 92ממ :)

פורסם

המעבד פשוט חם מדי. הוא לא יכול לעבוד במהירויות גבוהות יותר בכאלה טמפ'. תצטרך לקנות קירור ממש חזק ולהוריד אותו אל מתחת לקו ה40 מעלות כדי להמשיך להעלות לו את הטמפ'.

פורסם
  • מחבר

מה דעתך על היטסינק sp94 עם טורנדו? אמור לדעתי לקרר את המעבד כמו שצריך לא? (יותר טוב מהדברים הסטנדרטיים שהגיעו עם המעבד שםה אלו שנותנםי את הטמפ הנוכחית בעצם..

פורסם

אתה חושב שההשקעה שתשקיע בקירור הזה שווה את מה שתקבל מהמעבד? זה גוף קירור של 300 שקל בערך ועוד מאוור כזה זה יוצא ביחד כמעט 400...

אם אתה חושב שזה שווה בשבילך, אז תקנה כי כרגע זה קירור האויר הכי טוב שיש היום.

פורסם

הסף שתוספת של מתח לא מתחילה להשפיע הוא לא 1.7 (שהוא מתח לגיטימי, יחסית), אלא יותר בסביבות 1.8-1.85. לא יקרה כלום אם תעבוד לזמן קצר על 1.7 וגם לא ב1.75 (אפילו יותר מזה, ב1.8 אני לא חושב שיקרה משהו, אבל אין כאן הבטחות). תנסה להעלות את המחשב במתח 1.7 ואז 1.75 ולראות אם זה יציב. אם כן, ותרצה להריץ ככה את המחשב, תדע שזמן החיים שלו יתקצר משמעותית, זה לשקולך.

עוד נקודה שצריך לזכור זה שמעבדים עובדים יופי בלי שום תוספת מתח עד למהירות מסויימת, והחל משם הם צריכים תוספת הולכת וגדולה למתח. זה נראה לפעמים מוזר שהוא עובד על מתח נמוך מאוד עד נקודה מסויימת ומשם הוא חייב הרבה יותר מתח כדי להשאר יציב אבל ככה זה.

זה נראה לי פחות סביר, ויותר נראה לי שבאמת המעבד לא יכול לעבוד בכזה OC בכזאת טמפ. למרות שגם זה לא מסתדר בדיוק כי נמכרים Northwoodים 3.4 ג'יגה הרץ, והם לא באים עם היט סינק מיוחד (רק תוספת קטנה למתח).

פורסם

המעבדים שנמכרים ב3.4GHZ פשוט מסוגלים לעבוד במהירויות כאלה במתח יותר נמוך וגם בטמפ' יותר נמוכה. אם הם לא היו מסוגלים, לא היו מוכרים אותם בכלל במהירות הזאת

פורסם
  • מחבר

אוקיי בואו נעשה קצת סדר בבלאגן פה:

המעבד ככה. כרגע פועל ב FSB 282 הטמפרטורה כרגע כפי שהתוכנה של אסוס קוראת אותה היא 26 לוח אם ו 31 מעבד. המזגן פועל עכשיו אז מן הסתם כיף למחשב. המעבד מן הסתם במאמץ די אפסי כרגע - לא 0 וחלט כי בכל זאת פועלים כל מיני דברים ברקע וכמה חלונות אקספלורר פתוחים וכאלה אבל רחוק מלהיות באיזשהו מאמץ ניכר.

עכשיו ככה: המעבד פועל כרגע במתח של 1.525 וולט. כאשר עם הלוחות של אסוס זה בעצם 1.575 וולט בערך כי הלוח מוסיף בערך חצי וולט למתח. (ידוע בלוחות אסוס) עכשיו אם אני מוסיף למעבד מתח ולא משנה כמה מתח זה לא עוזר לי לעלות אפילו מגה הרץ אחד במהירות שלו אלה סתם מעלה את הטמפרטורה שלו די הרבה!

דבר נוסף - לא משנה באיזה מהירות המעבד רץ - גם אם זה ה 2.4 המקורי שלו הוא לא יכול לעבוד בכלל אםאני נותן לא מתח של מעל 1.6 אם אני בוחר מתח של 1.625 המעבד כבר לא עובד בכלל! אפילו לא ב 2.4 וגם לא ב 3.4 ולא בשום דבר בדרך. הוא פשוט מסרב לקבל כל כך הרבה מתח נקודה.

עכשיו יש מצב שבאמת קצת חם למעבד כי הוא בכלזאת עובד באוורקלוק של גיגה עם המאורר המקורי של אינטל :) (ואפילו שזה sl6z3) עדיין יתכן ומתחיל להיות לו קצת חם ... מהסיבה הזאת נרא לי הגיוני לבחון החלפת היטסינק או לתת למחשב לעבוד עם קופסא פתוחה.

אין למעבד שום צורך בעוד מתח והוא גם לא רוצה לעבוד עם עוד מתח - לא יודע למה...

הזכרון אינו הדבר שעוצר אותי - בדקתי את זה כבר. גם לא הספק שעובד בפחות מחצי העומס שלו.

אני מקווה שעכשיו הנושא מובהר יותר טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים