עבור לתוכן

המחשב שלי- כדאי לעשות אוברקלוק?

Featured Replies

פורסם

היי אני דיי חדש באתר ורני גם חדש לכל נושא האובקלוק אבל אני כן רוצה להכנס לזה. הנה המפרט הטכני של המחשב שלי כרגע תגידו מה אתם חושבים והאם אני יכול להגיע איתו לאנשהו.

Motherboard: Gigabye GA-8IPE1000pro2 with i865PE

CPU: P-4 2.4ghz 800fsb

RAM: Kingstone dual DDR400 512mb

GFX card: Gigabye Radeon 9600pro 128mb

המאבד רץ ב 28-31 מעלות גם בעומס מלא עם קירור סטנדרטי. אם אני יכנס לזה חשבתי לקנות מערכת קירור אלקטרו-טרמית של activecool http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_991&products_id=5277

ולכ.מסך את הבלוק קירור של thermaltake http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5906

וכמו כן אני גם מתכוון להכניס כמה שינויים במארז שלי להוסיף מאוורר לשיפור זרימת האוויר (יש לי כרגע 2) וכו'

קיצר הנקודה היא מה אתם חושבים והאם אני יוכל להגיע איתו לתוצאות טובות או תוצאות כלשהן בכלל

פורסם

שמע בטמפ' של תיאורטית הם נמוכות מאוד וממש טובות אבל א נראה לי שהם אמיתיות כי זה נראה לי יותר נמוך מטמפ' החדר, אבל בכל אופן לדעתי לא כדאי לקנות קירור חדש כרגע אם הטמפ' עומדות ככה.

מבחינת פוטנציאל יש לך פוטנציאל נחמד דווקא, השאלה לכמה אתה רוצה להאיץ, לדעתי אתה יכול להגיע לבאס 270 בערך עם מחלק 5:4, אבל אם אתה לא מבין כל כך אז אל תעשה כלום.

קודם כל תדאג לנעול PCI:AGP כי אחרת התדרים יעלו גבוה מדי במקביל לאוברקלוק וזה יכול לשרוף לך כרטיסים הן בPCI והן AGP.

בכל מקרה, יש למעבד שלך ערך של באס נקרא Front Side Bus ושלך כגרע בדיפולט עומד על כ200 וגם 200 לזיכרון במכפיל של 12 ויחס 1:1.

הבאס הוא בעצם המהירות שמוכפלת במכפיל וזאת בעצם מהירות המעבד שלך וככל שאתה מעלה אותו (את הבאס) כך גם עולה מהירות המעבד, אבל יש גם את הזכירון שגם הוא מואץ במקביל למעבד ככל שאתה מעלה את הבאס למעבד כך גם עולה במקביל מהירות הזכרון, ולכן יש לדאוג לשנות מכפיל כי זכרונות של 3200 בשום מצב נראה לי לא יעשו 250באס ביחס 1:1.

היחס הוא בעצם יחס של זיכרון:מעבד נניח שאתה עושה יחס 5:4 זה אומר שהזיכרון הוא 80% ממהירות המעבד (נגיד 250 מהירות פחות 80 אחוז לזיכרון יוצא 200), המחלק מיועד לבעלי זכרונות במהירות 400מג"ה שלא מסוגלים להגיע יותר מדי גבוה במהירות.

אז את הבאס של המעבד אתה יכול להעלות ל250 (זה אוברקלוק שבטוח יעלה לך בלי בעיה) זה ייצא לך 2.4@3.0 בתור התחלה זה נחמד שים יחס 5:4 וייצא לך שהזיכרון נשאר על 200 וזה בסדר, רק תשתדל להוריד את תיזמוני הזיכון כמה שיותר נמוך , כי ככל שהם נמוכים יותר כך הביצועים טובים יותר.

כמו כן אם העמבד לא יציב (עושה ריסטרטים, מסכיפ כחולים וכאלה, כנ"ל לגבי הזיכרון אז תעלה מתח לאט לאט אבל לא יותר מדי בוא נגיד בזיכרון אל תעבור 2.8V ומעבד תשתדל לא להגיע ל1.7 כי זה כבר די גבוה).

כמו כן לפני שאתה מאיץ הכל אופן תאווררר את המארז כמה שיותר ודאג לטמפ' כמה שיותר נמוכות , אחרי האצה תבדוק יציבות בפריים95 ותריץ תוכנת memtest86 לראות אם יש בזיכרון שגיאות, ותוכנות 3די מרק למיניהן (2001SE, 2003) לבדוק תוצאות ובין היתר יציבות וארטיפקטים (במקרה שאתה מאיץ את הכרטיס מסך.

בהצלחה, ואם אתה מרגיש שלא הבנת את ההסבר יותר מדי אז תקרא מדריכים שונים יש הרבה כאלה ואחד טוב באתר , ואם עדיין אתה לא בטוח ב100% אז אל תיגע באוברקלוק בכלל כי זה יכול לשרוף לך חלקים שונים וזה לא מומלץ.

כמו כן כל האצה היא על אחריותך והיא מבטלת לך את האחריות מהרגע שהאצת את המחשב, אז כך את זה בחשבון לפני שאתה עושה!

פורסם

מה הקשר לפורום הזה?

פורסם

מה הקשר לפורום הזה?

אתה רוצה לחשוב על זה עוד הפעם??

פורסם

אתה רוצה לחשוב על זה עוד הפעם??

בהתחלה פותח התרד כתב את ההודעה הזאת בפורום אלקטרוניקה ומודינג ואז המנהל שם העביר את ההודעה לפה.

MILK-INC כתב את התגובה שלו עוד כשההודעה הייתה בפורום האחר

פורסם
  • מחבר

טוב צברתי אומץ והחלטתי לנסות. כיוון שאני עדיין תקוע עם קירור רגיל שבא עם המאבד החלטתי ללכת בקטנה על ההתחלה ו העלתי את הבאס בהדרגה ל220 מ 200. את המכפיל של הזכרון הורדתי 1.66 רק בשביל הבטחון. אז הנה התוצאות:

8467_2.jpg

אז נכון אין ממה להתלהב.....עדיין. אבל אני רק מתחיל וכש יהיה לי קירור טוב יותר אני ילך הלאה.

כרגה המאבד רצ ב39 מעלות בסרק ו ב45 באומס מלא אחרי שעה

פורסם

אתה יכול להמשיך , כל עוד המעבד לא עובר את ה55מעלות , אז זה בסדר גמור! , תמשיך עם האוברקלוק!

פורסם
  • מחבר

כרגע אין לי ממש צורך בכך. אני עושה את זה מתוך סקרנות ורק כשאני ידע שאני יכול להמשיך בבטחון אני יעלה את זה עוד. וחוץמזה אני לא ממש רוצה להגיע ל 55 מעלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים