עבור לתוכן

הורדת המכפיל והעלאת ה-FSB - תיאוריה או מציאות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בלוח ה-Gigabyte GA-7N400-L שברשותי

ישנה אפשרות לקבוע בג'מפרים את המכפיל וכמובן לשנות ב-BIOS את ה-FSB.

אם ברשותי מעבד AMD Athlon 2000+ שעובד ב:

12.5

x

133Mhz

=

1674Mhz

האם ע"י אני יכול להפוך אותו ל:

10

x

166Mhz

=

1660Mhz

תודה לכל העונים.

פורסם

ומה יצא לך מזה?

פורסם
  • מחבר

סליחה שלא הבהרתי, זה פשוט היה נראה לי ברור  ::)

המטרה היא שאני יעבוד ב-FSB של 333Mhz במקום ב-FSB של 266Mhz

תוך כדי שמירה על המהירות המקורית של המעבד כדי לא לפגוע ביציבות של המערכת.

תודה על התגובה.

פורסם

אני לא מכיר את הלוח הספציפי, אבל הגיוני, שאם הלוח תומך בFSB של 333, תוכל לעשות מה שאתה רוצה; רק שתדע שזה נחשב לאוברקלוקינג. אוברקלוקרים עם מעבד עם מכפיל פתוח נתקלים בבעייה הזאת מדי פעם והפתרון היחידי זה להעביר את המחשב בנצ'מרקים ולראות באיזה מצב הוא יותר מהיר.

במקרה שלך, אני מניח שאולי תראה שיפור בבנצ'מרקים, אבל הוא קטן מאוד, ואולי אפילו יראה כמו טעות סטטיסטית.

פורסם

זאת בידיוק הנקודה שלי, הביצועים שלך לא ישתפרו בהרבה וחבל, אם אתה כבר נכנס לעסק הא"ק תעשה משהו מועיל שיעלה לך את הביצועים

פורסם

ם יש לך את האפשרות לשנות מכפלה, תהנה, רק תרוויח מרוחב פס גדול יותר..

לא תרגיש שינוי כזה משמעותי אבל הוא עדיין שם..

זה גם לא נקרא OC, בואו נגיד שזה שינוי תכונות במקרה הזה, כי הלוח גם ככה תומך בבאסים 200/266/333/400 רשמית ואת המעבד הוא משאיר על אותה מהירות שעון.

פורסם
  • מחבר

העלאת ה-FSB היא מרכיב חשוב מאוד לביצועים.

לראיה ניתן להסתכל על ליבת הבארטון של AMD מול שאר הליבות של ה-Athlon.

נכון שיש שם משחק עם ה-Cache אבל יש גם שינוי של ה-FSB.

תודה לכם על התשובות.

אני מקווה שאני אצליח לבצע את השינוי.

פורסם

העלאת ה-FSB היא מרכיב חשוב מאוד לביצועים.

לראיה ניתן להסתכל על ליבת הבארטון של AMD מול שאר הליבות של  ה-Athlon.

נכון שיש שם משחק עם ה-Cache אבל יש גם שינוי של ה-FSB.

תודה לכם על התשובות.

אני מקווה שאני אצליח לבצע את השינוי.

אם אתה מנסה משהו כזה, אני לא מבין למה אתה כבר לא מנסה אוברקלוק. אם אתה רוצה שיפור בביצועים בלי פגיעה ביציבות המערכת/אורך חיים, תנסה אוברקלוק למהירות שעון בלי להעלות מתח ואז תבדוק יציבות עם פריים95. ליבת הBarton היא לא הראשונה עם באס של 333 והיא גם לא כזאת טובה, אני הייתי ממליץ על ליבת הThoroughbred B 333 על פניה. בAMD מהירות הFSB לא כל כך חשובה כמו אצל אינטל וכמות זכרון המטמון חשובה עוד פחות. מהירות שעון מהירות שעון מהירות שעון המה*.

*ראה ירמיהו ז' 5.

פורסם

זה גם לא נקרא OC, בואו נגיד שזה שינוי תכונות במקרה הזה, כי הלוח גם ככה תומך בבאסים 200/266/333/400 רשמית ואת המעבד הוא משאיר על אותה מהירות שעון.

מהירות הבאס של המעבד עולה. איך זה לא OC?

פורסם

Over-Clock למעבד זה ממש לעלות את מהירות השעון שלו (כלומר לעבור את ה1667MHZ במקרה שלו)

פורסם

Over-Clock למעבד זה ממש לעלות את מהירות השעון שלו (כלומר לעבור את ה1667MHZ במקרה שלו)

ולהעלות את מהירות השעון של הבאס של המעבד זה לא נחשב? ::)

פורסם

כל עוד הלוח תומך במהירות הבאס הזו והשארת את המעבד באותה המהירות זה לא OC.

אתה יכול להפעיל את המעבד גם על 600MHZ באס וזה לא יגרום לחום ולא ישחוק אותו בכלל כי לא עשית OVER למהירות השעון שלו.

כמו שאמרתי, אפשר לקרוא לזה "שינויי תכונות"

פורסם
  • מחבר

אם אתה מנסה משהו כזה, אני לא מבין למה אתה כבר לא מנסה אוברקלוק. אם אתה רוצה שיפור בביצועים בלי פגיעה ביציבות המערכת/אורך חיים, תנסה אוברקלוק למהירות שעון בלי להעלות מתח ואז תבדוק יציבות עם פריים95. ליבת הBarton היא לא הראשונה עם באס של 333 והיא גם לא כזאת טובה, אני הייתי ממליץ על ליבת הThoroughbred B 333 על פניה. בAMD מהירות הFSB לא כל כך חשובה כמו אצל אינטל וכמות זכרון המטמון חשובה עוד פחות. מהירות שעון מהירות שעון מהירות שעון המה*.

*ראה ירמיהו ז' 5.

LOL!!!!!

;D

קרעת אותי עם הירמיהו.

בינתיים עשיתי אוברקלוק מתון מאוד ע"י העלאת הבאס ל-139, רק בשביל הקטע, מה שנתן לי Athlon 2100 (כבר איזה חצי שנה).

עברתי עם זה את FarCry כך שאני מניח שהמערכת יציבה.. :)

הזכרונות שלי אגב בתזמוני CL2 3-3-6

הקטע הוא שגוף הקירור שלי הוא Vantec Aeroflow והלוח שלי הוא Gigabyte.

שניהם לא בדיוק מהווים ציוד א"ק אולטימטיבי.

רק אלוהים יודע איך אתם מעלים Athlon 2500 ל-2600Mhz?!!?!?!!

פורסם

רק אלוהים יודע איך אתם מעלים Athlon 2500 ל-2600Mhz?!!?!?!!

הרבה יודעים.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים