עבור לתוכן

אור (והחזרי אור)

Featured Replies

פורסם

טוב שיניתי את נושא הת'רד, לא רציתי לפתוח חדש...

נכון כשאני מאיר בלבן על חולצה רוקה היא מחזירה רק תאור הירוק ?

אז משהו שחור זה משהו שלא מחזיר כלום בכלל או שיש אור שחור ?

ופעם הייתי באולם בלילה, והיה אור אדום, וראיתי משהו בירוק, אז איך הוא היה בירוק אם לא האירו עליו בירוק או בלבן ? מאיפה האירו עליו בירוק שהוא יכול להחזיר את הירוק ?

טוב אני לא מבין בנושא הזה שיט..רק סיימתי ח', מקווה שתסבירו לי..תודה.

פורסם

לא כולם אדומים, זה פשוט הכי קל לייצור ובגלל האנרגיה הנמוכה של אורך הגל הם הכי פחות מסוכנים.

לייזר לבן לא יכול להיות, לייזר חייב להיות בצבע קוהורנטי (כל הפוטונים באותו אורך גל, אותה פאזה ואותו קיטוב) ובשביל אור לבן צריך ספקטרום שלם של אורכי גל.

פורסם

**שיעול** עברית בבקשה **שיעול**

פורסם

לפי מה שאני יודע קיימים לייזרים בצבעים כחול, ירוק ואדום. (אולי יש עוד.. אין לי מושג אולי אפשר בכל צבע..) ???

פורסם

לא כולם אדומים, זה פשוט הכי קל לייצור ובגלל האנרגיה הנמוכה של אורך הגל הם הכי פחות מסוכנים.

לייזר לבן לא יכול להיות, לייזר חייב להיות בצבע קוהורנטי (כל הפוטונים באותו אורך גל, אותה פאזה ואותו קיטוב) ובשביל אור לבן צריך ספקטרום שלם של אורכי גל.

כל צבע שאנו רואים הוא גל אלקטרומגנטי מהספקטרום שהעניים שלנו קולטים.

לבן זה שילוב של כל הגלים *של הספקטרום שאנו רואים

פורסם

במה זה שונה ממה שאמרתי ?

פורסם

ועוד משהו לידע כללי: אם אתם בחושך ורוצים להדליק פנס, הכי טוב להדליק פנס עם אור אדום.

למידע נוסף, ישנו מאמר טוב שיסביר את הדבר כאן.

:)

פורסם

בעעע סינית

פורסם

בעעע סינית

למה סינית? אני חושב שלומדים את הנושאים הנ"ל בשיעורי מדעים בבית-ספר,אני עולה ל-ט' וכבר הספקתי לקרוא על זה,מקסימום אתה פותח מילון שנייה...

פורסם

כיתה ט' וקוראים לך אבירם?

יכל להיות שאתה בכיתה ט' משנת...75?       ;D

הנה עוד הידעתם:

העין האנושית הכי רגישה לאור ירוק.

יש כוחות משטרה שמשתמשים בפנסים ירוקים גדולים כדי לסנוור את הפושעים ולנטרל אותם.

וזאת גם הסיבה שלרוב סימון מתבצע באור ירוק.

פורסם

יש גם לייזר אינפרה אדום שזה הכי בסט

אתה יכול לכוון על מישו ותיראה את הנקודה בעזרת משקפת מיוחדת והוא לא ידע שיש לו נקודה על הראש ומישהו מכוון עליו

יש גם לייזרים כאלה ממש חזרים יכולים לשרוף

הייתי רוצה אחד כזה לשים בכיתה ולהתחיל לשרוף למורה את הלוח והיא לא הייתה רואה שום נקודה אדומה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים