עבור לתוכן

אוזניות, סטריאו, סראונד....

Featured Replies

פורסם

אני חושב עכשיו איפה כדי להשקיע את כספי באודיו. אני עובר לארה"ב בקרוב, וכל השקעה תהיה שם, ואני לא בטוח איפה להשקיע. עכשיו יש לי בבית:

Yamaha TSS1 מחוברים למחשב שלי.

זוג רמקולי סטריאו של סוני שהגיעו עם מערכת גדולה, שכוללת קופסא גדולה שבא הרדיו, טייפ, הגברה ן-CD, מדגם LBT-A17.

Sony MDR-V500.

אני שומע הרבה מוסיקה, משחק דיי הרבה ורואה סרטים מדי פעם. יש לציין שבבית החדש בארה"ב יש סיכוי טוב שתהיה מערכת ק"ב מחוברת לטלויזיה גדול לצפייה בסרטים. איפה כדי להשקיע עוד כסף אם אני משקיע? באוזניות איכותיות ובמגבר? והגברת סטריאו וזוג רמקולים חדשים? בכרטיס קול תומך 5.1 כמו אודיג'י 2 ZS ומערכת 5.1? ואיזה כרטיסי קול יחסית זולים טובים גם למוזיקה אם אני אחליט ללכת על אוזניות? המקור העיקרי שלי הוא המחשב.

פורסם

אם אתה רוצה מקסימום איכות אז זה אוזניות. אבל גם יש חסרונות... יש לך עכשיו מערכת רמקולים טובה אז אני ההיתי הולך על אוזניות HI END.

אבל זה אני...

שתחליט מה אתה רוצה לעשות אם ה$ אז אני יכול להמליץ לך מה לקנות. בקשר לכרטיס קול נראה לי הaudiotrack MAYA הייה טוב לצרכים שלך

פורסם
  • מחבר

ההשקעה הכי הגיונית נראית לי אוזניות, כי אני בדרך כלל שומע לבד, כי זו התמורה הכי טובה לכסף וכי יש לי כבר מערכת 5.1. אז ככה, כמה בקשות:

יש למשהו רשימה של איזה אוזניות כדאי לקנות בכל תקציב? נגיד, רשימה של פתוחות ורשימה של סגורות?

מתוך תקציב, כמה כדאי להשקיע בכרטיס קול, כמה באוזניות וכמה במגבר (ב-%)? או שאולי כדאי לקנות בשלבים?

למשהו פה יש ניסיון בבניית מגברים? אם בכלל עדיף לבנות מלקנות. אני שואל כי הידע שלי האלקטרוניקה אפסי, ואני לא יודע לבנות כזה דבר לבד.

פורסם

סגורות- אודיו טכניקה A900 וכרטיס קול אודיו-טרק פרודיגי 7.1

פתוחות סנהייסר HD580 מגבר נחמד של 200 דולר (לא היה לי לחפש דגמים מדוייקים) או לבקש ממישהו שמבין לבנות לך ואותו הכרטיס קול.

פורסם

כדאי לשקול גם את הסנהייזר 555\595.

צליל שונה מה580\600, יש אומרים יותר טוב.

בכל מקרה הם גם יותר קלות להנעה.

פורסם

עזוב אותך אוזניות, אם כבר אתה(תיהיה) בארה"ב אז תשקיע במערכת סטריאו טובה שתכלול זוג מדפיים טוב ומגבר סטריאו. אוזניות הן תוספת חביבה למערכת טובה קיימת, או לעניים שחיים בארץ כמונו. ביקורות וחיפושים תעשה כבר שתיהיה בארה"ב.

נ.ב

כשתיהיה בארה"ב לא תיהיה לך כלל בעיה למצוא מגברי אוזניות. אם זה חד פעמי עדיף לך לקנות ולא לבנות- אתה לא תחסוך עליות בבניה עצמית ובכלל רק הכלים יעלו לך הון תועפות.

אתה עובר לשם לצמיתות?

*שגיעים

פורסם

ביצים חומות, אני ממש לא מסכים איתך!

זה שהוא יחיה בארצות הברית לא אומר שהוא ישר יהיה עשיר ויהיה לו 3000$-10,000$(כי מתחת לזה לא שווה לקנות רמקולים) לזרוק על מערכת סטריאו hi-end.

אוזניות הן לא תוספת, אלא דבר בפני עצמו. עובדה שיש אנשים בארצות הברית שיש להם פול כסף והם קונים אוזניות באלפי דולרים (על סנהיזר אורפיוס שמעת?).

ולהפך, אם אתה מתכוון לבנות מגבר בעצמך, זה יעלה הרבה יותר זול מקנית מגבר- אתה יכול(או אבא שלך. כמו שאני עשיתי...) לבנות clone(יש כל מיני בHeadzie.com) למגבר מנורות ב-עד 200$ (אפשר גם פחות. הכל תלוי במנורות שאתה משתמש בהן...), כמו למשל הEarmax Pro שעולה במקור 750$.

ועל איזה כלים אתה מדבר? כל מה שצריך זה להזמין לוח PCB מודפס במחיר סימלי (יש כמה מקורות שעושים את זה במחיר של עד 80$ ללוח דו שכבתי מקצועי), לקנות את כל שאר הציוד(מנורות, נגדים, צ'יפים שונים, חיבורי יציאה RCA וכל שאר הדברים שצריך...) ולהלחים הכל בעזרת מלחם פשוט ובדיל שעולים גרושים.

איזה הון תועפות על ציוד? על מלחם? על בדיל?

פורסם

אחחחחח.... ביקרתה כנראה יותר מידי ב-headfi. נכון יש אוזניות מעולות באלפי דולרים- אגב האורפיוס זו מערכת בפני עצמה שכוללת אוזניות ומגבר. לגבי כל האנשים מארה"ב שמבזבים אלפי דולרים על אוזניות, אלו אנשים שבזבזו כבר עשרות אלפי דולרים על מערכות רמרולים, לרוב. זה נכון שאין כיום רמקולים המסוגלים להגיעה לרמת הפירוט והדיוק של מערכת אוזניות טובה, אבל לאוזניות פשוט אין סאונד סטייג'! ואתה לא מסוגל להרגיש איתן את המוזיקה.

ביצים חומות, אני ממש לא מסכים איתך!

זה שהוא יחיה בארצות הברית לא אומר שהוא ישר יהיה עשיר ויהיה לו 3000$-10,000$(כי מתחת לזה לא שווה לקנות רמקולים) לזרוק על מערכת סטריאו hi-end.

בחייך, זו הערה ממש טיפשית או נאיבית. לפי דעתי כל זוג מדפיים טובים בכ400$ יחד עם מגבר סטריאו טוב יתנו חווית סאונד שעולה בכמה מונים על כל זוג אוזניות שיש.

בקשר לבניית מגברים. אם אתה רוצה לבנות מגברים בנוניים לפחות אתה צריך ציוד, וציוד יקר. אני לא יודע מה עם אבא שלך, אני מניח שהוא עובד במקצוע ומצויד בהתאם, אבל לאדם שעוסק בזה כתחביב יש הוצאות לא קטנות. למשל מלחם טוב יעלה 30$ לפחות, מולטימטר סביר 50$ למרות שבקלות יכול להגיעה ל 100 ועוד מספר לא מבוטל של כלים קטנים שלא יבוא בזול. אני לפחות יכול להעיד שעד כה לא חסכתי בעלוית(אולי כמה גרושים)

בסופו של דבר אני מאמין שזה עניין של טעם אישי, אני לפחות מעדיף מערכת רמקולים טובה.

פורסם

אתה שמעת את הR10 של סוני? את ה AKG k1000 (ככה קוראים לזה, נכון?) עם איזה מגבר מנורות עוצמתי? סטקס אומגה 2? אודיו טכניקה 3000W(נראה לי ככה קוראים לזה...) עם מגבר יעודי של אודיו טכניקה(2000$)? את הסנהיזר אורפיוס(כן, אני מודע לכך שזה מערכת של אוזניות+ מגבר מנורות)?

ואתה כל אלה עם נגן CD hi end\נגן תקליטים בכמה אלפי דולרים?

את כולן שמעת ואתה חושב שזוג רמקולים ב400$ ומגבר סטראו(400$ לפחות) יכולים לתת חוויה יותר טובה(אמרת: חוויה יותר טובה מכל אוזניה) ?

מה?! לא שמעת אף אחד מהן? ת'אמת, גם אני לא. אבל אני לא שופט דברים שלא התנסתי בהם.

ואתה צודק, לרוב(אם לא לכל) האנשים שיש להם יותר מ5 זוגות של אוזניות בדרך כלל יש גם מערכת רמקולים (שיכולה לעלות כמו האוזניות שלהם ;D) ומשפחה, ווילה ענקית(תאמין לי, אני ראיתי וילה מפוארת ענקית וזה מגדיר מחדש לישראלי הממוצע את המושג "מפואר") ו3 מכוניות; וזה תמיד אנשים מבוגרים שקונים את זה בכסף שהם מרוויחים.

רמקולים נותנים חוויה אחרת, וכשיש לך כסף אתה רוצה לחוות את הכל(בגלל זה יש להם 5-10 אוזניות- כי כל אוזניה נישמעת שונה).

ואני לא יודע למה אתה צריך מולטימטר(או כל דבר אחר) כשכל מה שאתה צריך זה לשים את החלקים במקום המתאים על הלוח PCB המודפס(שהזמנת) ולהלחים.

עריכה:

אגב, למה לא הגבת לתרא'ד שפתחתי על הכנת סיקור אוזניות?

אם תביא את האוזניות שלך (כמדומני יש לך איזה AKG) אז אתה מוזמן.

באותה הזדמנות תוכל להיתרשם מהאוזניות האחרות שיהיו במפגש...

פורסם

נכון, לא שמעתי אוזניות אלקטרוסטטיות או דנמיות באלפי דולרים אבל שמעתי אוזניות מספיק טובות בשביל לתפוס את "חווית הסאונד" שאוזניות נותנות. רמקולים פשוט נותנים לך להרגיש ולחוש בצורה הקרובה ביותר למקור את המוזיקה. אוזניות, מה לעשות, בחיים לא יתנו לך להרגיש את זה. הסאונד תמיד יהיה "תקוע בתוך הראש". שוב כמו שאמרתי, כנראה בסופו של דבר זה מסתכם בטעם אישי.

מהדברים שלך ניתן בקלות להבין שלא אתה בניתה את המגבר ;) לבנות משהו ולרוץ עליו שעות אחרכך בנסיון להבין איפה דפקתה הלחמה או חלק לא נכון זה אחד הדברים היותר מתסכלים וכפיים בתחום. בלי מולטימטר אתה פשוט אבוד. בנוסף אם אתה לא רוצה להסתכן "בשריפה" של האוזניות היקרות שלך על ההפעלה הראשונה אתה חייב לבצע כמה בדיקות בסיסיות עם המולטימטר.

כן ישלי כמה זוגות נחמדים (hd600,k240s) אבל התוכניות שלי כרגע, הן לרדת לאילת לעבוד עד לגיוס ככה שאני לא יודע עד כמה זה יסתדר לי להגיע למפגש שכזה. למרות זאת זה אחלה רעיון, אני יבדוק תאפשרות להגיע.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, לבנות מגבר נראה לי דיי קשה, כי אין לי שום ידע באלקטרוניקה ולאבא שלי יש ידע דיי מוגבל, וציוד מאוד מוגבל. אם יש מישהו בפורומים שיודע לבנות כאלו דברים, שישלח לי הודעה לפרטי בבקשה. עכשיו ככה, יש לי יום-הולדת בקרוב, ולפי כמות המזומן שאני אניח עליו את ידי אני אדע אם יש לי תקציב מספיק לרמקולי סטריאו ב-400$ + מגבר כמה מאות $. אם אני אמצע מישהו שיבנה לי מגבר, את אוזניות נראות פתרון יותר הגיוני, בעיקר בגלל המחיר.

כרטיסי קול - מצאתי את ה-M-Audio revo 7.1 ב-90$, ואת ה-Prodigy לא מצאתי בשום מקום בחו"ל. מישהו יכול להביא לי לינק?

פורסם

למה אתה מתעקש על מגבר?

בכל מקרה, כמה אתה מוכן להשקיע באוזניות ומגבר?

אולי אפשר יהיה למצוא לך משהו.

אגב, ביצים חומות, יש אוזניות של AKG שהן לא בדיוק כמו אוזניות רגילות והן נותנות חוויה של רמקולים אבל אם איכות יותר גבוהה יחסית למחיר.

ניתן לסובב את הדרייברים כדי לשנות את "מיקום"(כאילו הצליל יצא מרמקולים) הרמקולים.

הנה תמונה:

akg-headhorn.JPG

פורסם
  • מחבר

אין שום התעקשות על מגבר - מה שישמע יותר טוב הולך. ונראה לי סביר להוציא גג 200$ על אוזניות, עדיפות לפחות. הייתי מעדיף לקבל המלצה לסגורות והמלצה לפתוחות בתקציב זה, תודה.

פורסם

אתה ממשיך להתווכח ולהתעקש על דבר שהוא די טעם אישי. אני פשוט איש של רמקולים. בכל זאת אני מאמין שתסכים איתי שאוזניות פשוט מוגבלות בכמה אספקטים ולעולם לא יצליחו להתחרות ברמקולים, and visa versa.

נ.ב

המינוח המדויק לakg k1000 הוא ear speakers ודרישות ההגברה הן בהתאם :o עכשיו עם רק היו לי 2000$ דולר ספר(מישהו מוכן לארגן מגבית?!).

פורסם

אין שום התעקשות על מגבר - מה שישמע יותר טוב הולך. ונראה לי סביר להוציא גג 200$ על אוזניות, עדיפות לפחות. הייתי מעדיף לקבל המלצה לסגורות והמלצה לפתוחות בתקציב זה, תודה.

עד 200 דולר סגורות AudioTechnica ath900 או Sennheiser HD25-II (תצטרך לחפש קצת בשביל להשיגן במחיר כזה)

עד 200 דולר פתוחות Sennheiser HD555 או HD595 (משומש בתקציב הזה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים