פורסם לפני 2 שעות 2 שעות שלום לכולם,אחרי תקופה ארוכה של עבודה על לפטופ (Yoga i7, 16GB RAM) שפשוט קורס תחת עומס העבודה שלי, הגיע הזמן לעבור למחשב נייח רציני. המחשב הנוכחי נחנק אפילו בשימוש בסיסי בגלל צפיפות תרמית וזכרון, ואני צריכה "מפלצת" עבודה שתהיה יציבה ל-5 שנים הקרובות.הצרכים שלי (שימוש קיצוני במקביל):מחקר ופיתוח (Cyber/R&D): עבודה עם IDA Pro, Ghidra, JADX, פיתוח רב-תחומי וניתוח אלפי דגימות.וירטואליזציה כבדה: הרצה של מספר VMs במקביל, סימולטורים של אנדרואיד בתוך VM (Nested VT).Fuzzing: הרצת פאזרים ב-100% Load. שיטת העבודה שלי כוללת מאות טאבים פתוחים, מספר IDEs כבדים (CLion, Android Studio, VS Code) וטרמינלים - הכל רץ יחד.מחקר חומרה: צריכה תשתית שתתמוך ב-Passthrough (IOMMU) ובמקסימום נתיבי PCIe להרחבות עתידיות (כרטיסי קול, FPGA, דגימה).הפקה מוזיקלית: המחשב חייב להיות שקט מאוד (Studio Silent) תחת עומס סטנדרטי וללא רעשים חשמליים (EMI).ביצעתי מחקר ראשוני (בעזרת Claude AI) והגעתי לכיוון כללי, אבל אני ממש אשמח לעזרתכם בבניית מפרט מוחשי מחנויות אמינות בארץ (KSP, TMS, Ivory וכו') ולוודא שהרכיבים אכן נכונים למטרות שלי:הכיוון שעלה מהמחקר (פתוחה לחלוטין להצעות אחרות):מעבד: AMD Ryzen 9 9900X (או 9950X אם נכנס בתקציב) - בגלל הליבות ה"אמיתיות" והיציבות בווירטואליזציה.לוח אם: צ'יפסט X870E - חשוב לי בגלל ה-USB4, בידוד IOMMU ורוחב פס ל-PCIe lanes.RAM: לפחות 64GB DDR5 (בזוג של 32GB) כדי להשאיר מקום לשדרוג ל-128GB.אחסון: שני כונני NVMe נפרדים (אחד למערכת ואחד ייעודי ל-VMs/Samples) למניעת צווארי בקבוק ב-IO.GPU: כרטיס NVIDIA (בגלל CUDA/AI) עם לפחות 12GB VRAM (כמו 5070 או 4060Ti 16GB).ספק כוח וקירור: דגש על שקט מוחלט (be quiet! / Noctua) וספק ATX 3.0 איכותי.התקציב הוא עד 10,000 ש"ח. אני אשמח אם תוכלו להציע מפרטים ספציפיים שייתנו את ה-VFM (תמורה למחיר) הכי טוב, וגם המלצות על חנויות אמינות שיודעות לבנות מערכות כאלו ולתת שירות טוב.תודה רבה!
הצטרפ/י לדיון
בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.