פורסם לפני 5 שעות 5 שעות היי לכולם, אשמח לעזרת המומחים כאן.יש לי מפרט קצה חדש, אבל אני מרגיש שהמעבד "חנוק" בבנצ'מרקים סינתטיים.המפרט:מעבד: Ryzen 7 9800X3Dכרטיס מסך: Palit RTX 5090 GameRock (טמפרטורה במאמץ: 60 מעלות)לוח אם: Gigabyte X870 Aorus Elite (ביוס מעודכן לגרסה הכי חדשה F3)זיכרון: 32GB DDR5 6000MT/s CL30 (מותקן בסלוטים 2 ו-4)הבעיה:בבדיקת Time Spy Extreme, אני מקבל ציון CPU של ~7550בלבד. לפי בדיקות ברשת ומשתמשים אחרים, המעבד הזה אמור להוציא סביב 8500-9000. ציון הכרטיס (Graphics Score) מצוין ועומד על 26,300, אבל הציון הכללי נמוך בגלל המעבד.מה כבר הגדרתי ובדקתי:BIOS: הגדרתי PBO על Advanced, Curve Optimizer -30, ו-Boost Override של +200MHz.FCLK: מוגדר ידנית על 2000MHz ויציב.זיכרון: פרופיל EXPO מופעל, כולל High Bandwidth Mode ו-Low Latency Support בלוח של ג'יגהבייט.Windows 11: בידוד ליבה (Core Isolation) כבוי, פרופיל Ultimate Performance.ParkControl: כל הליבות מוגדרות על 100% (אין Core Parking).NVIDIA: ה-Vertical Sync כבוי (Off) בלוח הבקרה.טמפרטורות: המעבד מגיע ל-85 מעלות בבדיקת ה-CPU (תקין ל-X3D תחת PBO).נראה שיש איזה "פלאק" או הגדרת ביוס ספציפית בלוחות ה-X870 של ג'יגהבייט שחונקת את הביצועים. מישהו נתקל בזה או יודע על הגדרה כמו DDR5 Auto Booster או משהו ב-AGESA שגורם לזה?תודה מראש לעוזרים!
פורסם לפני 2 שעות 2 שעות תבדוק עם עוד תוכנות ותשווה.מה לגבי מהירות שעון במאמץ לכל הליבות?לפי מה שאומרים ברשת הרוב עושים -20 ב-CURVE. כי -30 לא יציב.אל תשכח להתקין דרייברים של הצ'יפסט.ביוס F3 הוא לא האחרון...?יש רויזן שונה גם, איזה שלך? נערך לפני 2 שעות 2 שעות על-ידי Jabberwock
הצטרפ/י לדיון
בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.