עבור לתוכן

מיכל 15 ליטר יחסוך את הצורך ברדיאטור?

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים?

אז ככה:

אני מתכנן כרגע בניית מערכת קירור מים, שאמורה לקרר בעתיד(בינתיים הכל בתיאוריה)

Amd Mobile XP 2600+

OCZ 433MHz 2-2-3-6 Platinum

Abit NF7-S

ואולי גם איזה כרטיס מסך בהמשך...

ראיתי את המערכת קירור החדשה שיצאה(נדמה לי של TT לא TT אלא זלמן Reserator) שם הם השתמשו במיכל בגודל 2 ליטר בערך ו"עטפו" את המיכל בצלעות קירור, והקירור היה סביר, אך לא יותר מזה.

מצד אחד אני רוצה אוברקלוק טוב, אבל מה שיותר חשוב פה הוא השקט.

אז השאלה היא אם מיכל בגודל של 14-15 ליטר בערך ושטח מגע של בערך  1800 סמ"ר עם האוויר, יקורר מספיק באופן פסיבי ויחסוך ממני את השימור ברדיאטור? או שאני אהיה חייב להוסיף איזשהו אמצעי קירור אקטיבי? (המארז פתוח מאחד מצדדיו באופן קבוע בכדי ליצור אוורור טבעי של הטמפ' הכללית במארז)

פורסם

ככל שהמיכל יותר גדול המים יתחממו פחות מהחום של המחשב. אבל הם עדיין יתחממו.

רדיאטור מחזיר את המים לטמפרטורה כמעט כמו של החדר. אם המיכל מעוד גדול אז נראה לי שזה בסדר לעבוד בלי רדיאטור

פורסם
  • מחבר

אם המיכל מעוד גדול אז נראה לי שזה בסדר לעבוד בלי רדיאטור

נתתי גודל מאוד ספציפי..... אני צריך לדעת אם זה בסדר הגודל הזה..

פורסם

תחכה לתשובה של אחד שמבין בזה.. (סליחה holy jc)

פורסם

על פי הזיכרון שלי מיכל של 8 ליטר אמור להספיק אפילו (נעגל ל10)

השאלה היא ממה יהיה בנוי המיכל?

פורסם

דבר ראשון ככל שיהיו יותר מים הטמפ לא תיהיה נמוכה יותר , פשוט יקח לה יותר זמן לעלות.

אין ממש דרך לדעת בטוח כמה הקירור יהיה אפקטיבי , אבל הייתי אומר ששטח של 1800סמר יספיק כדי לשמור על טמפרטורה סבירה בלבד , אל תצפה לניסים.

אגב , אם אתה עושה את זה אז אתה חייב ליצור זרימה בתוך המיכל אחרת זה היה בזבוז זמן.

פורסם

אם הדפנות של המיכל ממתכת כל שהיא או כל חומר אחר שמעביר חום (לא פלסטיק) אז כן

אם לא אז לדעתי זה יתחמם אבל מאד לאט

פורסם
  • מחבר

הדפנות הן מפרספקס ע"פ התכנון..... :-\

בשביל זה דאגתי שיהיה שטח מגע גדול ומיכל גדול כמעט פי 2 ממה שהמליצו פה...

וכמובן שתהיה שם משאבה שתגרום לזרימה שוטפת.. 8)

פורסם

טוב אז ככה, נסיתי את זה עם הבלוק של זלמן ומשאבה של 900 ליטר/שעה, זה עבד יחסית טוב הטמפרטורה הייתה בסביבות ה30 מעלות אבל היא הייתה עולה עם הזמן המתייצבת על בערך 40-42 במאמץ.

אני לא יודע את הגודל של המיכל אבל יש לי את התמונה שלו.

3.jpg

לדעתי עדיף ראדיאטור.

פורסם

הרעיון הוא זה מה שחשוב פה

כל הכבוד על ההשקעה

פורסם

הרבה יותר עדיף כמות קטנה יותר של מים(גם מיכל שתופס פי 4 פחות מקום) איזה גודל מיכל יושב לך שם FFS ...

ושיהיה רדיאטור...

לדעתי בכלל לא שווה מערכת קירור מים אם אתה לא מוריד את המים מתחת לטמפ' החדר כי אזה זה יוצא לך בערך כמו קירור אויר שהוא בטמפ' של החדר..

פורסם
  • מחבר

אם אתה מוריד את המים מתחת לטמפ' החדר אז אתה תגרום להיווצרות טיפות מים על גבי הצנרת והבלוקים, כתוצאה מהלחות באוויר והפרשי הטמפ'.

וטיפות שמסתובבות בתוך המחשב זה כמובן לא רעיון מאוד חכם...

והמטרה הראשית שלי פה היא שקט ומעבר לזה גם אוברקלוקינג טוב, ועם קירור אוויר אני פשוט לא מקבל את השקט הזה.

חוץ מזה שהעיצוב שאני מתכנן למארז לא מאפשר קירור אוויר...

ו FLIP-MODE: יפה מאוד :D

אני אקח את זה בחשבון בתכנון....

פורסם

A radiator will never reduce the water temperature to under room temperature, it stills only a set of copper/aluminum tubing with a fan, the best it can do is keep the water as close to the room temperature.

Unless you use ice water or all sorts of other substances, regardless, it's not wise, insolation problems can create a big mess like people said before.

פורסם

תודה

קירור מים הוא דבר נהדר, יעיל ובכלל לא יקר למי שטורח לקרא ולהשכיל (קירור מים שלי עלה לי 330 ש"ח ונתן ביצועים מעבר ל SP97).

נכון לעכשיו ויתרתי ועברתי ל ALX800 בגלל הרצון לחדש יותר מהכול, הבעיה העיקרית שאני מצאתי בקירור מים היא התחזוקה הדרושה שהיא בכלל לא רבה אבל יש יותר צורך מבקירור אוויר רגיל.

למי שמעונין לדעת יותר על איך להרכיב מערכת Ghetto כמו שלי יכול ליצור איתי קשר.

פורסם

אינטל עלו על רעיון בשביל לקרר את הפרסקוט. הם בנו היט סינק ששוקל בדיוק קילו ורובו זה פשוט גוש נחושת, בלי פינים ואליו מחוברים פינים מאלומיניום. הרעיון שלוקח לחמם את הגוש הזה הרבה זמן ואז הגוף קירור מתחמם בזמן פעולה ומתקרר במנוחה (צריך לשאול אותם מה קורה אחרי שעה של משחק). הרעיון שלך זה בערך אותו דבר, בגלל שהיכולת של המיכל להפטר מחום מאוד נמוכה.

בקשר ל"אמבטיה" באמצע החדר - אני יכול לנחש שכזה דבר מעלה את הלוחות בחדר, כנראה עד 100% ונכון שזה לא בעייה עם הקירור של המחשב, אבל זה בעייה עם הקירור של הבן אדם! מה שקורה עם האמבטיה זה מאוד יפה - יש כאן קירור אקטיבי של המים ואפשר, תיארטית, להגיע עם זה מתחת לטמפ. החדר. כשיש אידוי (לא הרתחה) של מים אז קומץ מולקולות הופך ממצב נוזל למצב גז. אבל, אנחנו יודעים שמים עוברים למצב גז רק ב100 מעלות, אז מה שקורה זה שהמולקולות שמתאדות לוקחות אנרגיה (חום) מהמים שלא מתאדים. ככה עובד התהליך של הזעה. כדי לייעל את התהליך הזה אפשר לשים מאוורר מעל האמבטיה (כמו ששמים מאוורר מול בן אדם מזיע).

לא לדאוג, אי אפשר להגיע למצב של עיבוי (דרך אגב, ההפך מעיבוי) במחשב עם האמבטיה, זה לא כזה מקרר, אולי עם מערכת יותר יעילה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים