עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

היי

אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לגיימינג בדגש על GTA6 שיצא בעוד כשנה. (התקציב באיזור 10-11K)

השאלה שלי האם זה זמן טוב לקנות את המערכת בתקופה הקרובה או לחכות עם זה בסמוך ליציאת המשחק? (לקנות לקראת מרץ-אפריל 2026).

אולי יצאו דגמים חדשים של כרטיסי מסך / ירדו מחירים..

לצורך העניין נכון לעכשיו כיוונתי ל- 5080/9070XT בשילוב 9800x3d. (רזולוציה 4K)

כרגע אני די נוטה להמתין מהסיבות הנ"ל..

מה אתם אומרים?

נערך על-ידי KF

• KF changed the title to האם לקנות את המחשב עכשיו / להמתין?
פורסם

מדבריך ניתן לומר שאינך צריך כעת מחשב חדש

פורסם

עוד שנה לקונסולה למחשב יתכן שנתיים. איפה ראית שלמחשב יצא עוד שנה

פורסם
  • מחבר

האמת שלא ראיתי, חשבתי שבעוד כשנה זה יוצא לכל הפלטפורמות..

כרגע אני לא לחוץ ממש לקנות אחד חדש, בינתיים עם 6800xt ו amd x5900 אז אפשר עדיין לסחוב עוד קצת עד יציאת המשחק..

פשוט חשבתי שהמשחק יצא בעוד כשנה..

פורסם
  • מחבר

ובמחשבה שנייה, אם המשחק הולך לצאת רק בעוד שנתיים אז אולי כדאי לשדרג רק את הכרטיס מסך למשהו טוב יותר?

לא חייב דווקא מהסדרה החדשה אלא משהו שיהיה ניתן לסחוב איתו לעוד שנה וחצי בערך..

כרטיס שיהיה בשילוב טוב עם רייזן 5900X, כרגע אני משחק ברזולוציה 2K.

אשמח לקבל המלצות לכרטיס. (יש לי אפשרות לרכוש באילת עד יום חמישי הקרוב).

מקריאה ברשת הבנתי שאם אקנה 9070XT אני אאבד כ-20% FPS בערך בגלל המעבד. (ברזולוציה 2K וזה תלוי במשחק)

אז אולי כדאי לנסות לחשוב לכיוון 9070 /5070?

קחו בחשבון שבעת קניית המערכת החדשה (לקראת יציאת המשחק) אני אחליף את הכל כולל הכרטיס החדש..

בינתיים אם אחליט שאני רוכש כרטיס חדש כרגע אז אנסה למכור את ה-6800XT בשביל לצמצם עלויות.

@Jabberwock @rroonnii42 @A-10

נערך על-ידי KF

פורסם

אני מה אני שייך ? nixweiss

מילא יואבקה ...

לא ממני תבוא הישועה !

פורסם
  • מחבר

חחח, אשמח לשמוע את חוות דעתך גם.

@yoavke

פורסם

מה השאלה ?

פורסם
ציטוט של KF

אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לגיימינג בדגש על GTA6 שיצא בעוד כשנה. (התקציב באיזור 10-11K)

השאלה שלי האם זה זמן טוב לקנות את המערכת בתקופה הקרובה או לחכות עם זה בסמוך ליציאת המשחק? (לקנות לקראת מרץ-אפריל 2026).

נראה לי זו ^^^^ ....

פורסם
  • מחבר

אני אחדד את השאלה:

החלטתי לרדת מקניית מחשב חדש כי המשחק לא יצא בשנה הבאה , אלא סביר להניח רק במהלך 2027.

השאלה שלי , האם כדאי לשדרג רק את הכרטיס מסך בינתיים עד שאקנה את המערכת החדשה?

כרגע יש 6800XT ואני חושב לקנות את ה-9070XT באילת, רק חושש שיהיה צוואר בקבוק עם המעבד שלי 5900X. (משחק על 2K כרגע).

אני חושב שאם אשדרג את הכרטיס בלבד זה די יתן לי מרווח נשימה עד להחלפת המערכת (שנתיים בערך).

@yoavke

פורסם

9070XT יתן לך בערך 50% שיפור ביחס ל 6800xt ( לא בכל משחק ) על QHD .

אם אתה כרגע משחק ואתה רואה שכרטיס המסך מגביל אותך וזה מפריע לך , אז תקנה כרטיס חדש.

האם ה 5900X יהיה צוואר בקבוק ? כנראה שכן .

תצטרך לתת שם של משחק ספיצפי כדי שיהיה אפשר אולי להתעמק ולחפור לגבי הניחוש הזה .

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה @yoavke

לגבי הכרטיס עצמו אין ספק שהוא עושה את העבודה אבל ישנם משחקים בהם כבר הוא מגרד את ה-60fps ולפעמים גם יורד משם.

לכן נשקלה האופציה של השדרוג שלו ולמכור אותו יד שנייה על מנת לצמצם עלויות.

לגבי צוואר הבקבוק עם ה5900X- הבנתי שהוא אכן יהיה וזה תלוי בסוג המשחק כי ישנם משחקים שצורכים יותר כוח מהמעבד ואז זה משפיע לרעה.

אני לא יודע עד כמה זה קריטי ואם זה יורגש אבל אם זה המצב לא כדאי לנסות אולי לצמצם עלויות ולקנות 9070/5070 רגילים?

ומצד שני ברשת ראיתי הצעות לשדרוג המעבד לדגם 5700X3D בעלות של 990 שקלים (לחדש).

לפי מה שהבנתי זה מעבד שיותר מכוון לגיימינג והשילוב ביחד איתו יהיה הרבה יותר מוצלח ובטוח.

בכל אופן נראה לי שכרגע אתחיל עם שדרוג הכרטיס בלבד ובמקרה הגרוע אשקול להביא בעתיד את המעבד הנ"ל ביד שנייה / אליקספרס בחצי מחיר.

נערך על-ידי KF

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים