עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

היי חברים

כבר תקופה ארוכה שאני מחכה שמחירי הלנובו ליג'יין פרו ירדו בחזרה אבל לא נראה שזה יקרה ולכן הגיע הזמן להתקדם הלאה ולנסות למצוא נייד שיתאים לי.

היתרון הכי גדול של הנייד הזה היה מסך מדהים עם 500 ניטס

החיסרונות - בטריה שהחזירה בקושי 3-3.5 שעות בשימוש קל (והיה צריך להטעין משהו כמו 3 שעות) והמשקל שהיה מעט כבד (2.3 קילו)

עברתי אתמול על מה שיש ב-ksp ולמעט נייד אחד שהוא עם 400 ניטס ומסך אולד, כל השאר עם 300 ודרומה. מכיוון שהנייד שלפני הליג'יין פרו הגיע עם 300 או 250 ניטס (לא זוכר איזה מהם) והרגיש לי כהה, אני מעדיף משהו עם בהירות גבוהה יותר. לכן הנטייה תהיה כנראה לוותר על כרטיס מסך.

אשמח לעזרתכם בכמה שאלות:

1. אני מבין שמשחקים חדשים לא ניתן יהיה לשחק בנייד כזה. האם יהיה ניתן לשחק במשחקים ישנים כמו Heros of Might and Magic, היטמן, מקס פיין, red alert, אולי חלק ממשחקי ניד פור ספיד הישנים יותר וכו'?

2. במידה והתשובה חיובית, מאוד חשוב לי מסך שהטריה תחזיק להמון שעות וזמן ההטענה יהיה כמה שיותר קצר. איך אני מוודא את הנושא הזה בהנחה שאין סרטון יוטיוב שבודק זאת? (זמן הטענה לא ראיתי שמראים, לפעמים מראים כמה זמן הבטריה מחזיקה מעמד). מה שרשום במפרטים לא קשור למציאות. על המחשב שלי היה רשום 8 שעות ובפועל כמו שרשמתי 3-3.5 שעות בשימוש הכי קל. עם משחקים זה אולי היה נותן 1.5-2 שעות.

פורסם
ציטוט של law89

עם משחקים זה אולי היה נותן 1.5-2 שעות.

כרטיס מסך של 80+ וואט , מעבד של 40+ וואט , סוללה של לכל היותר 80 וואט שעה , שעה וחצי זה די מדהים .

ציטוט של law89

והיה צריך להטעין משהו כמו 3 שעות

איזה דגם יש לך ? בליגיון 7 אמורה להיות טעינה מהירה:

Integrated Li-Polymer 80Wh battery, supports Rapid Charge Boost (get 2 hours of runtime with a 15-minute charge)

ציטוט של law89

על המחשב שלי היה רשום 8 שעות

זה נשמע הרבה מאוד , יש לך סוללה של 80 וואט אני מניח ? כי פחות מ 10 וואט לשעה זה די כלום . כך או כך , תהיה בטוח שזאת בדיקה ( כמו רוב הבדיקות הנ"ל ) שנעשתה כאשר המסך הוא על תאורה מינמאלית .

ציטוט של law89

מה שרשום במפרטים לא קשור למציאות

מאז ומעולם .

ציטוט של law89

האם יהיה ניתן לשחק במשחקים ישנים כמו Heros of Might and Magic, היטמן, מקס פיין, red alert, אולי חלק ממשחקי ניד פור ספיד הישנים יותר וכו'?

הכל יעבוד ...

אני לא נכנס איתך לדיון אבל עד כמה שאני יודע מסכי OLED מציעים תאורה גבוהה בצריכת חשמל טובה יחסית . אם יש צריבה, תדרוש החלפה באחריות

פורסם

זה מה PSREF של לנובו:

. All battery life claims are approximate maximum and based on results using the MobileMark® 2014, MobileMark® 2018, MobileMark® 25, JEITA 2.0, continuous 1080p video playback (with 150nits brightness and default volume level) or Google Power Load Test (PLT) battery-life benchmark tests. Actual battery life will vary depending on many factors such as product configuration and usage, software use, wireless functionality, power management settings, and screen brightness. The maximum capacity of the battery will decrease with time and use.

אפילו 2 סטיקים של זכרון בשביל דואל צ'אנל , שזה משהו שאנחנו מאוד רוצים , לוקח יותר חשמל.

ואם זה נייד שמפעיל XMP , אז עוד יותר .

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך של 80+ וואט , מעבד של 40+ וואט , סוללה של לכל היותר 80 וואט שעה , שעה וחצי זה די מדהים .

איך אתה יודע כמה וואט המסך ומהעבד?

שעה-שעה וחצי מבחינתי זה די עלוב. אם אני כל הזמן צריך להיות מחובר לנקודת חשמל, אז בפועל עדיף לי כבר מחשב נייח.

איזה דגם יש לך ? בליגיון 7 אמורה להיות טעינה מהירה:

Integrated Li-Polymer 80Wh battery, supports Rapid Charge Boost (get 2 hours of runtime with a 15-minute charge)

היה לי (בלשון עבר) את הליג'יין 5 ואת הליג'יין 5 פרו. הבדל שמיים וארץ בין המסכים.

היה לוקח לו להיטען משהו כמו 3 שעות. דגמי הליג'יין 5 פרו כיום כבר די מעבר לתקציב שאני מעוניין להשקיע (לא גיימר אבל אשמח לאופציה מדי פעם לשחק, זה לא שווה לי להוסיף עוד סכום מאוד מאוד משמעותי עבור הליג'יון 7).

זה נשמע הרבה מאוד , יש לך סוללה של 80 וואט אני מניח ? כי פחות מ 10 וואט לשעה זה די כלום . כך או כך , תהיה בטוח שזאת בדיקה ( כמו רוב הבדיקות הנ"ל ) שנעשתה כאשר המסך הוא על תאורה מינמאלית .

אכן, הסוללה היתה 80. מטען היה או 230 או 300, לא זוכר כבר.

הכל יעבוד ...

אני לא נכנס איתך לדיון אבל עד כמה שאני יודע מסכי OLED מציעים תאורה גבוהה בצריכת חשמל טובה יחסית . אם יש צריבה, תדרוש החלפה באחריות

משחקים חדשים יותר גם יעבדו או שאני תקוע רק עם ישנים?

טוני הוק HD וכו' יעבוד בלי כרטיס מסך?

בנוגע ל-OLED - פחות מעוניין לקחת את הסיכון. רוב הזמן המסך יהיה פתוח עם דפדפן, אופיס וכאלה כך שיחסית סטטי. מצד שני זה הנייד היחיד שהגיע עם כרטיס מסך + בהירות גבוהה מ-300 + מחיר סביר.

זה מה PSREF של לנובו:

ניסיתי להריץ בזמנו סרטון בלופ עם תאורה יחסית נמוכה. לא מתקרב למה שמוצהר.

בסוף, בפעילות הכי מינימלית, הוא היה מחזיק 3-3.5 שעות מ-100% בטריה לאזור האפס.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

החלטתי כן לתת מבט במחשבים עם מסכי אולד ויש כאן נייד די מסקרן מבחינתי:

https://ksp.co.il/web/item/314208

ראיתי שהזמן בטריה שלו מאוד ארוך.

מצד שני יש כאן כמה שאלות:

1. בראש ובראשונה המעבד- סנאפדרגון. מכיר את זה מפלאפונים. עד כמה המעבד הזה שווה משהו? ראיתי שאין תאימות לכל דבר. האם זה דיל ברייקר.

2. מסך אולד - סכנת צריבה

3. רזולוציה 3k זה די גבוה. בטח הכתב יהיה ממש קטן

4. המחיר ורק שנה אחריות. אם היה 3 שנים היה לי יותר קל לשקול לרכוש אותו (במיוחד שהוא מגיע ללא כרטיס מסך).

פורסם

רד מזה ...

פורסם
  • מחבר

המחשב לא טוב?

מאוד קורץ לי ה-14 שעות סוללה. אשמח לשמוע למה לדעתך הוא לא טוב.

יש טעם להסתכל בניידים עם סנאפדרגון?

בינתיים אשאל עוד 3 שאלות בנוגע לניידים שיצא לי להיתקל בהן:

1. ציינתי שבמחשב הקודם שלי היתה סוללה של 80 ומטען של 230. טעינה היתה לוקחת כ-3 שעות. בנייד שהבאתי כאן (של אסוס) יש סוללה של 70 ומטען של 90. הם לא רושמים כמה הטענה מ-0 ל-100, אבל לפחות החלק שהם כן מציינים (עד 60 אחוז) הוא ממש מהיר וזה נראה שהנייד הזה הולך להיטען מהר יותר. איך זה אפשרי?

2. כל נושא ה-AI - לא משתמש בזה ורוצה מחשב עם כמה שפחות קישקושים (לא אוהב את כל התוספות המעצבנות של הוינדאוס בשנים האחרונות). מה זה נותן לי נייד שמתאים ל-AI?

3. שאלת המשך ל-2 - למיטב זכרוני כאשר היו עדכונים לנייד (הגיע עם וינדואס build in) הוא היה צורב אותם על המחשב כך שגם שחזור הגדרות יצרן לא היה מחזיר אחורה. האם אני טועה כאן? אם זה המצב, האם ניתן לסרב לעדכונים?

4. וינדאוס הום אל מול פרו. יש הבדל מהותי ביניהם?

פורסם
ציטוט של law89

יש טעם להסתכל בניידים עם סנאפדרגון?

המעבד הזה כיום מאוד מגביל.

זה לא, וזה אולי וכו' וכו' - הכוונה לתוכנות.

בקיצור, ההייפ סביב הסנאפדרגונים לא היה מוצדק.

בוא, "סקירה" ב - N12 ?

על זה אתה מסתמך ?

אין חיה כזאת נייד גיימינג עם ובלי מרכאות

וזמן סוללה ארוך.

עודה שלמה, מקל בשתי קותיו וכו'.

זה או זה או זה ( בתקציב שפוי כמובן ).

בקשר לעדכונים -

הם לא נצרבים בנייד ולא כלום.

אפשר להתקין חלונות נקי ולראות שאין את

כל הגיבנות שהתווספו עם הזמן.

הבעיה היא כמובן שאותן גיבנות ייתווספו בהמשך שוב.

הכל לפי החשק של מיקוסופט.

זה מה יש כרגע.

נערך על-ידי A-10

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה על העזרה.

אז אמשיך לחפש. יש חיה כזאת נייד עם מעבד של אינטל ובטריה שמחזיקה כל כך הרבה זמן? (גם המסך עם בהירות אחלה. 300 ניטס היה לי נמוך).

מה דעתך על הזמן טעינה? אחרי שלנובו רשמו שהסוללה מחזיקה 8 שעות ובפועל זה לא נכון, אני כבר לוקח בעירבון מוגבל כמה זמן הבטריה מחזיקה וכמה זמן צריך לטעון אותה.

בנוגע לוינדאוס - הל'יגיין 5 פרו שלי הגיע עם וינדאוס. אני זוכר שבהתקנה הראשונה היה מלא עדכונים. ביקשו ממני מהתמיגה לבצע שחזור הגדרות יצרן וכשבדקתי אם יש עדכונים, לא היו. מה שגורם לי לחשוב שזה "נצרב" בצורה כזו או אחרת (כמו בטלוויזיה שאם תעדכן ותבצע שחזור הגדרות יצרן, לא יהיה לך עדכון אחר כך).

פורסם
ציטוט של law89

יש חיה כזאת נייד עם מעבד של אינטל ובטריה שמחזיקה כל כך הרבה זמן

יש, פלוס מינוס, אבל לא עם כרטיס מסך נפרד.

ולמה אינטל ?

ל - AMD יש אפילו יותר טוב.

אבל, שוב, תלוי מה אתה מחפש,

ועדיין, בתקציב שפוי צריך לעשות פשרות.

בעצם, בכל תקציב, אבל בשפוי - יותר.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים