עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

09/12/2024: אז קודם כל, המארז הפתוח מלמעלה. כפי שאפשר לראות, ה-N3 מכיל את הספק בחלק העליון שלו, מה שיוצר צפיפות מצד אחד, אבל מקום לכרטיס מסך רציני יותר מ-LOW PROFILE עבור סלוט יחיד:

20241209_091158.jpg

ואז החלק התחתון של המארז מוגן במכסה מגנטי שהוסר ומאפשר לגשת ולראות את מפרצי הכוננים, שכרגע מכילים רק חמישה מתוך שמונה דיסקים אפשריים, אם כי ייקח לי זמן להבין איך אני יכול לעשות את זה עם כרטיס מסך שתופס לי את חריץ ה-PCIE היחיד, וחריץ M2 יחיד שכבר תפוס:

20241209_091705.jpg

• ClassMulder changed the title to עדכון: פרויקט בנייה: JONSBO N3 Intel NAS Server
  • תגובות 140
  • צפיות 20.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

Most Popular Posts

• קודם כל, כי פחות חשוב לי, ודבר שני, גם ככה קשה לקרר את המארז הזה, וזה רק יוסיף חימום. אם הייתי הולך על מארז מרווח יותר, הייתי שוקל את זה. N2 נראה מעולה. יש גם סיכוי שאקבל אותו כדי לכתוב סקירה. או

• אז היום הזמנתי את החלקים על מנת לנצל את מבצעי יום השנה באליאקספרס, החלקים שהוזמנו : $133.74 JONSBO N2 $91.31 AMD Ryzen 5 5600G $15.47 JONSBO HP400S low Profile Cooling $19.55 XrayDisk Ram DD

• אני לא גר בישראל, אז לא הייתי צריך להתמודד עם דואר ישראל, או לשלם מע"מ...

תמונות מצורפות

פורסם

סה”כ העבודה נראת נקייה,

מה שהייתי מנסה הוא לדחוף את הכבלים באיזור הPCB בו מתחברים כבלי הSATA

וחלקם ומתחת ללוח האם.

לא הצלחתי להבין מה הבעיה מול חיבור הPCIE

נערך על-ידי shimonta

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

סה”כ העבודה נראת נקייה,

מה שהייתי מנסה הוא לדחוף את הכבלים באיזור הPCB בו מתחברים כבלי הSATA

וחלקם ומתחת ללוח האם.

לא הצלחתי להבין מה הבעיה מול חיבור הPCIE

התמונה שצירפתי היא לאחר שפירקתי החוצה את כרטיס המסך… איתו בפנים אין מקום לסיכה. ופירקתי אותו החוצה זמנית בגלל שחסר לי כבל ה-PCIE של הספק. אני מחכה לכבל חלופי אבל זה יקח שבועות. אני משיג מקורי מהיצרן. לגבי הכבלים - אין מקום מתחת ללוח האם לשים כבלים רחבים של ספק. לא יודע איך זה במארז שלך, אבל אצלי פשוט אין. וגם ב”חור” שמוביל כבלי SATA בין הפאנל ללוח, אין הרבה מקום.

פורסם
  • מחבר

13/12/2024: הזמנת המעבד בוטלה - לא על ידי, אלא על ידי החנות שהתעכבה במשלוח. בינתיים אשאר עם מה שיש לי.

• 5 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

11/01/2025: לאחר כרטיס מסך משומש אחד שהגיע (כפי הנראה) שרוף, וקשיים לא קטנים בזיהוי הכרטיס החדש (GeForce RTX 3060 WINDFORCE OC 12G) על ידי לוח האם של השרת שלי (התחלתי לחשוב שאולי הוא שורף כרטיסי מסך…), הצלחתי להתקין וגם לגרום לשרת לזהות אותו כמו שצריך.

המטרה הייתה ונשארה להאיץ דוקרים שיכולים להשתמש בשירותים של כרטיסי מסך. וזה בדיוק מה שאני עושה. אני מריץ OLLAMA על השרת, וכרטיס המסך מאפשר לי להאיץ את התגובה של המודלים.2000.thumb.jpg.06f105cca5360ebe4c0438a0bc4f29d8.jpg

פורסם

ספק הכח שלך עומד בדרישות הכרטיס?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

ספק הכח שלך עומד בדרישות הכרטיס?

כן, בהחלט. 650 וואט.

פורסם
  • מחבר

16.1.2025: הצלחתי להתקין סוף סוף את STABLE DIFFUSION WEBUI על השרת שלי. זה מצליח רק דרך שורת פקודה לצערי, ולא ב-PORTAINER שזו דרך הרבה יותר נוחה וקלה להתקין קונטיינרים על לינוקס. זה כמובן גם השרת הכבד ביותר שרץ על ה-NAS, ואוכל בין 15-25 אחוזים מהזכרון..

צירפתי כאן למטה כמה דוגמאות שיצרתי באמצעות טקסט לתמונה. תודות לאתר CIVITAI.COM

על הפרומפטים וההגדרות (גם אם שיניתי מעט מהן).

image(1).thumb.png.aa61af91048fc595917454e36b0a6c9c.pngimage.thumb.png.dd3cfaca2d56c2ebbb42907d893f82fb.png00009-290039223.thumb.png.14e45b96970039a1a5f3633dd2842da5.png

פורסם
  • מחבר

12.2.2025: עדכון קצרצר - הכול עובד (לאחר שהתרסק לי אחרי משחק לא מכוון עם הגדרות הלינוקס), אבל מערכת הלינוקס של השרת חסרה למדי. אין כלים מסוימים שמותקנים כברירת מחדל בהתקנות לינוקס מסודרות, וגם קשה יותר להגדיר PATH קבוע, מה שיוצר בעיות להתקנות דוקרים (קונטיינרים) ובכלל. עם זאת, כרטיס המסך מסייע לדוקרים שפשוט היו זזים הרבה יותר לאט בלעדיו, או שבכלל לא עובדים. בנוסף, המחסור ביציאות SATA נוספות מטריד אותי, כי רכשתי את המארז בשביל יכולת ההרחבה, ומה הטעם, אם התקנת כרטיס מסך כבר עוצרת אותי מהוספת יציאות SATA? מה שכן, אני לומד יותר ממה שרציתי על לינוקס ואיך לינוקס עובד. ובהערת צד, כל פעם שאני מריץ קונטיינר כמו זה שיצר את התמונות היפות למעלה, צריכת החשמל של השרת קופצת מ-70-80 וואט ל-200 וואט ומעלה. זה עדיין מספר נמוך יחסית לשרת, אבל מספר גבוה עבור שרת ביתי קטן.

פורסם

אני חושב שהגעת למיצוי היכולת ב synology.

אם יש לך אפשרות להוציא 2 דיסקים מהמערך שלך, לצורך בניה מערך חדש,

שלאחריו סיום התהליך תוסיף את הדיסקים הנוספים,

אז ממליץ לך לחשוב על מעבר לtruenas או unriad, אני יודע שבunraid העברת המידע אמורה להיות לא מסובכת בשימוש ב

krusader ו Unassigned Devices/plus

בנוסף המערכת עולה מusb כך, שתמיד תוכל לחזור למערכת הישנה, עד שתשלים את המעבר.

אם אתה מעוניין בunraid תפנה אליי בהודעה בפרטית אוכל להציע לך משהו נוסף.

נערך על-ידי shimonta

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

אני חושב שהגעת למיצוי היכולת ב synology.

אם יש לך אפשרות להוציא 2 דיסקים מהמערך שלך, לצורך בניה מערך חדש,

שלאחריו סיום התהליך תוסיף את הדיסקים הנוספים,

אז ממליץ לך לחשוב על מעבר לtruenas או unriad, אני יודע שבunraid העברת המידע אמורה להיות לא מסובכת בשימוש ב

krusader ו Unassigned Devices/plus

בנוסף המערכת עולה מusb כך, שתמיד תוכל לחזור למערכת הישנה, עד שתשלים את המעבר.

אם אתה מעוניין בunraid תפנה אליי בהודעה בפרטית אוכל להציע לך משהו נוסף.

לא ממש הבנתי את המטרה בבניית המערך מחדש. אני כרגע בשיא התפוסה מבחינת יכולת ההרחבה הקיימת של לוח האם שלי. זה כמו שמיכה קצרה מדי - אין לי חריץ NVME נוסף שהייתי יכול להשתמש בו כדי להוסיף עוד חיבורי SATA, וכמובן, חריץ ה-PCIE היחיד תפוס על ידי כרטיס המסך. אם הייתי מוותר על כרטיס המסך, הייתי יכול במהירות להוסיף עוד חיבורי SATA (יש לי כרטיס הרחבה פנוי בשביל זה). הבעיה היא שמבחינת לוחות אם ITX, הלוח הזה באמת נותן כמעט את המקסימום - בלוחות שאינם סיניים, ולכן גם לא מתחממים כמו למשל לוח Q670 הסיני, שייתן לי את כל היציאות שאני רוצה, אבל גם בעיות חדשות שקשורות כנראה לניהול VRM לא טוב.

יש חלופה אחת שהיא לוח תעשייתי (כנראה של ASROCK) אבל המחיר שלו גבוה מדי. ועוד אפשרות שאני לא בטוח שתהיה מעשית, שהיא להשתמש ביכולת ה-BIFURCATION של הלוח הקיים, ואז אפשר לפצל חריץ PCIE יחיד לשניים (מ-X16 לשני X8). הבעיה שאין ממש מקום בשביל המשחקים האלה.

לגבי מעבר ל-UNRAID או TRUENAS, כן יש יתרונות מסוימים. בעיקר בגלל שהם יושבים ומאפשרים מערכת לינוקס שלמה יותר. אבל זו עקומת למידה חדשה שלא ממש בא לי להתעסק איתה כרגע, בעיקר בגלל הגדרת הדיסקים שהיא כאב ראש - לעומת בסינולוג'י שהיא קלה ופשוטה לאין ערוך. אגב, אם הייתי רוצה, אני יכול להרים מכונה וירטואלית של אובונטו ישירות על השרת שלי. לא יודע אם יתאפשר PASSTRHROUGH לכרטיס הגרפי, אבל בכללי זה אפשרי.

פורסם
  1. אתה יכול להוסיף עוד 5 כניסות SATA אם תוציא את כרטיס הWIFI שלך כמו שאני עשיתי . הכרטיס

אני לא יודע איך זה בדיוק יעבוד עם המערכת שלך אבל בUNRAID זה עבד חלק.

* אצלי השתמשתי בכרטיס עבור שני פורטים של SATA עקב מגבלת מקום.

2. אמרת שיש לך "מערכת חסרה למדי" , ההמלצה שלי היא לעבור למערכת יותר מתקדמת ,ויותר פתוחה.

UNRAID הגדרת הדיסקים מאוד פשוטה, וכמו שציינת אתה במילא הולך להרחיב את המערך, תוכל להתחיל עם הדיסקים החדשים ולבצע מיגרציה .

נערך על-ידי shimonta

פורסם
  • מחבר
  1. ציטוט של shimonta
    1. אתה יכול להוסיף עוד 5 כניסות SATA אם תוציא את כרטיס הWIFI שלך כמו שאני עשיתי . הכרטיס

אני לא יודע איך זה בדיוק יעבוד עם המערכת שלך אבל בUNRAID זה עבד חלק.

* אצלי השתמשתי בכרטיס עבור שני פורטים של SATA עקב מגבלת מקום.

2. אמרת שיש לך "מערכת חסרה למדי" , ההמלצה שלי היא לעבור למערכת יותר מתקדמת ,ויותר פתוחה.

UNRAID הגדרת הדיסקים מאוד פשוטה, וכמו שציינת אתה במילא הולך להרחיב את המערך, תוכל להתחיל עם הדיסקים החדשים ולבצע מיגרציה .

1. זה בהחלט רעיון מעניין. אם כי זה יהיה קצת פרטצ'י. כלומר תלוי ולא מסודר (מה שגם אומר שהחיבור לא יהיה מאובטח במיוחד). יש חלופה אחרת שהיא לוח אחר עם ארבע יציאות SATA ושני חריצי M2. ואז אני יכול להוסיף כרטיס אחד ב-M2 שמוסיף שש או חמש יציאות SATA, ועדיין לשמר את ה-PCIE עבור כרטיס המסך. אני חושב על זה, אבל בינתיים זה כמה מאות דולרים ולא שווה לי את ההוצאה.

2. לא בדיוק "מערכת חסרה". גרסת הלינוקס היא מוגבלת באופן יחסי וחסרים בה כלים דוגמת APT. אגב, סיכוי סביר יותר שאעבור ל-TRUENAS בגלל שהוא חינמי. ועדיין, אין לי ממש הצדקה להכנס לכל זה. המערכת שלי עובדת. התלונות שלי הן "תלונות של עשירים", על פונקציונליות נוספת.

נערך על-ידי ClassMulder

פורסם
ציטוט של ClassMulder

ה בהחלט רעיון מעניין. אם כי זה יהיה קצת פרטצ'י. כלומר תלוי ולא מסודר (מה שגם אומר שהחיבור לא יהיה מאובטח במיוחד).

במתאם של שני חיבורי SATA זה בגודל של כרטיס הWIFI כך שניתן לקבע אותו עם הבורג לברקט שמכסה אותו,

במצב שלך, אפשר פשוט להשתמש בברקט ולקבע עם איזקון , זה לא שזה יזוז.

או פשוט לקנות איתו מאריך לחיבור :

כזה

או

כזה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

במתאם של שני חיבורי SATA זה בגודל של כרטיס הWIFI כך שניתן לקבע אותו עם הבורג לברקט שמכסה אותו,

במצב שלך, אפשר פשוט להשתמש בברקט ולקבע עם איזקון , זה לא שזה יזוז.

או פשוט לקנות איתו מאריך לחיבור :

כזה

או

כזה

אני מבין, ותודה, אבל אני צריך לפחות שלושה חיבורים (8 חיבורי SATA לדיסקים סך הכול) - משמע, מתאם M2 ל-SATA של 5-6 יציאות SATA.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים