עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

יפה מאוד, 

המערך שלך משתמש רק ב7.9 טרה מתוך 69, 

האם לא היה עדיף לכבה או לפחות להגדיר את הדיסקים שאין בהם שימוש כ SPIN OFF?

איך האסטרטגית הפיזור עובד במערך שלך?

• תגובות 140
  • צפיות 20.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

Most Popular Posts

• קודם כל, כי פחות חשוב לי, ודבר שני, גם ככה קשה לקרר את המארז הזה, וזה רק יוסיף חימום. אם הייתי הולך על מארז מרווח יותר, הייתי שוקל את זה. N2 נראה מעולה. יש גם סיכוי שאקבל אותו כדי לכתוב סקירה. או

• אז היום הזמנתי את החלקים על מנת לנצל את מבצעי יום השנה באליאקספרס, החלקים שהוזמנו : $133.74 JONSBO N2 $91.31 AMD Ryzen 5 5600G $15.47 JONSBO HP400S low Profile Cooling $19.55 XrayDisk Ram DD

• אני לא גר בישראל, אז לא הייתי צריך להתמודד עם דואר ישראל, או לשלם מע"מ...

תמונות מצורפות

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

יפה מאוד, 

המערך שלך משתמש רק ב7.9 טרה מתוך 69, 

האם לא היה עדיף לכבה או לפחות להגדיר את הדיסקים שאין בהם שימוש כ SPIN OFF?

איך האסטרטגית הפיזור עובד במערך שלך?

הם מוגדרים לעבור למצב שינה לאחר עשרים דקות של אי-שימוש. אני עובד במערך בדומה ל-RAID5. כלומר, HOT SPARE יחיד. לכן, גם כשהתקלקל לי הדיסק שהזכרתי, המערך המשיך לעבוד. לגבי כמות המידע על ה-NAS, אני מן הסתם מעדיף שיהיה לי הרבה מקום פנוי, אבל כך או כך, זה בעיקר סרטים סדרות ומוסיקה. ואני מוחק את רוב מה שכבר צפיתי בו.

פורסם

אם אתה מוחק את מה שכבר צפית בו, למה אתה צריך 70 טרה? :)

פורסם
  • מחבר
ציטוט של captaincaveman

אם אתה מוחק את מה שכבר צפית בו, למה אתה צריך 70 טרה? :)

קודם כל, כי אני כל הזמן מוסיף. דבר שני, אני מריץ מודלים של AI והם כבדים בנפח, ודבר שלישי, למה לא?

פורסם
  • מחבר

28/08/2024: סינולוג'י (יצרנית ה-NAS עליהם מבוסס שרת הקבצים שלי) הוציאה את עדכון 7.2.2 למערכת ההפעלה (DSM) שלה. ההבדל הגדול הוא ביטול יכולת ה-TRANSCODING, ואפליקציית ה-VIDEO STATION. בנוסף לעדכוני אבטחה נחוצים. הסיבה (בין השאר) שהם נתנו לכך היא שרוב המכשירים שמזרימים מדיה כיום משרת NAS מכילים חומרה חזקה יותר מאשר זו של השרת ומסוגלים לפענח את קידודי הווידאו בעצמם. (טאבלטים, מזרימי מדיה, אפילו טלוויזיות חכמות)

עם זאת, אני לא ממהר לעדכן לגרסה החדשה של מערכת ההפעלה שלהם. כשיש עדכון כזה רציני, יכולים לצוץ כל מיני באגים ובעיות. עדיף לחכות ולראות. בנוסף, ביטול יכולות זה לא כזה להיט.

נערך על-ידי ClassMulder

פורסם

TRANSCODING חיוני מאוד עבור צפייה מחוץ לרשת הביתית,

הוא מאפשר להוריד את איכות הוידאו בהתאם לפס הרוחב.

זה מהלך תמוה,

הם היו צריכים להשאיר את זה להחלטת המשתמש.

בUNRAID/TRUENAS לא יכול להיות מצב כזה, 

היות והם רק מערכת הפעלה, והמשתמש יכול לבנות את השרת כאוות נפשו. 

נערך על-ידי shimonta

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

TRANSCODING חיוני מאוד עבור צפייה מחוץ לרשת הביתית,

הוא מאפשר להוריד את איכות הוידאו בהתאם לפס הרוחב.

זה מהלך תמוה,

הם היו צריכים להשאיר את זה להחלטת המשתמש.

בUNRAID/TRUENAS לא יכול להיות מצב כזה, 

היות והם רק מערכת הפעלה, והמשתמש יכול לבנות את השרת כאוות נפשו. 

מעניין מה שאתה אומר. עם זאת, אני לא מזרים מדיה מחוץ לרשת הביתית, אז זה פחות רלוונטי עבורי (וכל הווידאו שאני מזרים ברשת הביתית ממילא הולך לקופסת אנדרואיד עם יותר ממספיק יכולות פענוח). אבל כן, TRUENAS/UNRAID בהחלט יותר גמישים. אולי אני אשקול להתקין PROXMOX ועליו TRUENAS או UNRAID. זה גם יאפשר לי להריץ מכונות אחרות במקביל (פלטפורמת VM).

פורסם

אם עדכון המערכת לא יצליח, לא תהיה לך גישה לקבצים שלך? קראתי באינטרנט שזה המצב.

וגם, אם לא תעדכן עכשיו, לא יהיו לך עדכוני אבטחה?

פורסם
ציטוט של ClassMulder

מעניין מה שאתה אומר. עם זאת, אני לא מזרים מדיה מחוץ לרשת הביתית, אז זה פחות רלוונטי עבורי (וכל הווידאו שאני מזרים ברשת הביתית ממילא הולך לקופסת אנדרואיד עם יותר ממספיק יכולות פענוח). אבל כן, TRUENAS/UNRAID בהחלט יותר גמישים. אולי אני אשקול להתקין PROXMOX ועליו TRUENAS או UNRAID. זה גם יאפשר לי להריץ מכונות אחרות במקביל (פלטפורמת VM).

אתה תמיד יכול לנסות, לדוגמא בUNRAID כל מערכת ההפעלה, היא על USB BOOTABLE

מה שמאפשר לך לנסות אותה על המערך שלך מבלי לשנות משהו.

המערך שלך מנצל פחות מדיסק קשיח 1 .

אם אני זוכר נכון מערכת הקבצים שלך היא SHR1 היות ולא מדובר במערכת קבצים זהה

לUNRAID שם יש תמיכה ZFS/XFS/BTRFS

אולי ניתן לעשות את המיגרציה של הנתונים בקריאת הפוסט הזה

אם תצטרך עזרה במעבר לUNRAID אשמח לעזור לך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

אם עדכון המערכת לא יצליח, לא תהיה לך גישה לקבצים שלך? קראתי באינטרנט שזה המצב.

וגם, אם לא תעדכן עכשיו, לא יהיו לך עדכוני אבטחה?

אני תמיד יכול לצרוב גרסה קודמת, או אפילו עם אותה גרסה להתקין מחדש עם DSM 7.2.1 במקום 7.2.2. לגבי עדכוני האבטחה, מן הסתם אם לא אעדכן עכשיו, לא אקבל אותם. אבל זה לא הכי קריטי עבורי. החומר תמיד יהיה נגיש דרך MIGRATION. מערכת ההפעלה יותר קשורה לאפליקציות ומעטפת.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

אתה תמיד יכול לנסות, לדוגמא בUNRAID כל מערכת ההפעלה, היא על USB BOOTABLE

מה שמאפשר לך לנסות אותה על המערך שלך מבלי לשנות משהו.

המערך שלך מנצל פחות מדיסק קשיח 1 .

אם אני זוכר נכון מערכת הקבצים שלך היא SHR1 היות ולא מדובר במערכת קבצים זהה

לUNRAID שם יש תמיכה ZFS/XFS/BTRFS

אולי ניתן לעשות את המיגרציה של הנתונים בקריאת הפוסט הזה

אם תצטרך עזרה במעבר לUNRAID אשמח לעזור לך.

החישוב הוא לא לפי "המערך שלך מנצל פחות מדיסק קשיח אחד". היות והחומר מתפרש על כל הדיסקים. אני לא ממהר לעבור למערכת אחרת. זה מהלך מאוד רציני ואני אצטרך לגבות את כל החומר שלי לפני כן.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
  • 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

המלצה קטנה, למי שמחליט/ה להתקין XPENOLOGY כמוני, יש אתר שנותן המון מדריכים להתקנת אפליקציות ודוקרים על מערכות SYNOLOGY (שתואמות מבחינת מערכת ההפעלה את XPENOLOGY באופן מלא):

https://mariushosting.com/

יש לשים לב שבזמן האחרון הוא התחיל לשים סוג של חומת תשלום במדריכים שלו, כאשר חלק קריטי מוגן על ידי סיסמא שהוא נותן רק למי שתורם לו. אבל עדיין יש הרבה מאוד מדריכים שאין בהם את ההגבלה הזאת.

פורסם
  • מחבר

23/10/2024: עדכנתי את המטען (LOADER) של השרת, ובאותה הזדמנות גם עדכנתי את מערכת ההפעלה עצמה לגרסה 7.2.2. יש לציין שהגרסה החדשה מורידה יכולת TRANSCODING משרתי סינולוג'י שתמכו בה חומרתית. לפי סינולוג'י, הסיבה היא שרוב מכשירי הקצה כיום (טלפונים, טבלטים, טלוויזיות, מחשבים) כבר מסוגלים לפענח את קידוד הוידאו בקלות בצד שלהם, וכך הם מורידים עומס מהשרת עצמו. לומר שזה לגמרי הגיוני? לא. כי זה פוגע ביכולות מסוימות של השרת. הם יכלו באותה מידה להציע אפשרות תוכנתית לכבות או להפעיל את היכולת. אבל בחרו שלא. עם זאת, העדכון כולל עדכוני אבטחה, והיות ואני ממילא לא צריך TRANSCODING, בחרתי (לאחר כחודש) לעדכן.

נערך על-ידי ClassMulder

פורסם

פרט לTranscoding (שהוא הכרחי בציפייה מחוץ לרשת הביתית כי הוא מתאים את איכות הוידאו למהירות הרשת)

להבנתי גירסה 7.2.2 מורידה יכולות נוספות:

הסרה של תמיכה בקודקים מתקדמים: HEVC, AV1, VC1 בוידאו, ו-HEIC (פורמט התמונות של אפל).

אין יותר אינדוקס והצגה של תמונות ווידאו בפורמטים המתקדמים

אין יותר יכולות מתקדמות ב-Surveillance Station שדורשות פיענוח וידאו, כגון זיהוי תנועה על גבי השרת.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים