עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי לוח אם asus rog strix b660-f gaming wifi

וכן מעבד i5-13600K וזיכרונות Kingston FURY BEAST RGB 2x8GB DDR5 5600MHz CL40

עידכנתי את הלוח לגירסה האחרונה של הביוס, וזה אחרי ששמתי לו מעבד דור 12, אח"כ החזרתי את המעבד החדש דור 13, והופ המחשב עלה והצלחתי להתקין וינדוס, פעם אחרת שכיביתי והדלקתי את המחשב, נדלקה נורה צהובה שאומרת שלכאורה הזיכרונות לא מתאימים, דבר זה לא קורה במעבדים דור 12, נכון, באתר של asus לא כתוב שהזכרונות הללו מתאימים בקומבינציה של דור 13, אבל ניסיתי גם עם זכרונות אחרים שכן כתוב שמתאימים וגם שם זה קרה שהמחשב לא עלה, 

מה ניתן לעשות?

מישהו נתקל בזה?
תודה רבה

פורסם

לאפס ביוס ולבדוק אם עולה

פורסם
  • מחבר

האמת שבדיוק הרגע עשיתי את זה (ע"י שהוצאתי סוללה - מה שעד עכשיו לא עשיתי) אבל כעת מה שאני לא רואה זה את ה ssd NVME של סמסונג, ולכן לא יכול להתקין מערכת הפעלה (אני לא רואה בביוס כבר) , כל החלקים במחשב חדשים ככה שאין שם כלום בעצם מותקן

פורסם

בלוח שלך יש Clr CMOS button. לא צריך להוציא את הסוללה.

לגבי הבעיה הנוכחית עם ה-nvme, האם קודם ראית אותו בביוס?

פורסם
  • מחבר

אני חושב שפעם אחת כן אבל מאז לא זה בטוח, השאלה אם זה אומר משהו כי אני לא בטוח

פורסם
  • מחבר
ציטוט של captaincaveman

תודה רבה
ראיתי את זה בבוקר אבל הוא כותב שם בתגובות לאדם השני שהגיב, שזה לא אותו מקרה וששואל השאלה זה משהו של Raid ולמה שהציעו לאדם השני יכול אולי לעזור רק העניין שאיך אני אתקין את זה כשאין לי מערכת הפעלה בכלל להתקין עליה את הדרייברים?

נערך על-ידי I7210I

פורסם

did you try this?
Go to your bios and look for Intel storage and change the setting to the following if you are not using RAID.

Enable VMD Controller- Enable
Map PCIE Storage under VMD- Disable
Map SATA Controller under VMD: Disable

פורסם

also this:
 fixed the issue. I turned off the Intel Rapid storage, PCIE under VMD, and enabled the Network Stack. The drive then appeared as a NVME device. I turned the Network stack off and the Intel Rapid Storage back on and everything worked fine.

Frankly, I was grasping at straws. I had Googled the issue multiple times, but none of the solutions would work. I was using the onboard video so enabling the legacy storage was not an option. In this build installing a graphics card even temporarily would have been a major pain.

פורסם

I would ignore what that last dude says.

how can you update drivers when your machine won't boot? and what do drivers have to do with bios not detecting your hardware?

פורסם
  • מחבר

אגב פה אני אפילו לא רואה את זה ליפני הבוט

https://ibb.co/jZtZ2G3

ו intel rapid storage ב disable וכל שאר הדברים בכלל לא נמצאים בתפריט לאור זה.

https://ibb.co/x6vMMKN

היה צריך לעדכן את הדרייבר של הלוח מכיוון שהזיכרון בכלל לא זוהה 

עדכון, 
בסלוט אחר זה עובד, איך זה?

העברתי מ A ל B

https://ibb.co/LkN5YQf

מה השתנה? @captaincaveman

נערך על-ידי I7210I

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים