עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

הופיעה אצלי הודעת אזהרה שדיסק SSD לא תקין. (מצורפת תמונה)

מערכת ההפעלה היא לינוקס-אובונטו
מדובר בדיסק בן 5 שנים EVO 860 M.2 500GB
המחשב בנתיים מתפקד כרגיל אבל אני מעוניין להחליף את הדיסק הזה.
מהי הדרך המומלצת ללא התקנה מחדש של מערכת ההפעלה, לשכפל את הדיסק הקיים אל SSD חדש
כך שלאחר השיכפול המערכת תעלה רגיל עם הדיסק החדש?

boot-warning.jpg

פורסם

הכונן שאתה מדבר עליו לא מופיע ברשימה שהצגת . תוודא שזה באמת הכונן הלא תקין .

פורסם
  • מחבר

לא יודע מדוע ה SSD לא מופיע במסך הPOST.

הכונן שמופיע איננו ה SSD ואינו משמש ל BOOT

לאחר שלינוקס עולה הרצתי בדיקת בריאות של הכוננים ורק ה SSD מראה שיש נתוני SMART לא תקינים.

אז אני מניח שהבעייה ב SSD

נערך על-ידי kalda01

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yoavke

אם הבנתי נכון אז DD דורש חיבור 2 דיסקים במקביל ואז משכפלים אחד אל השני.

אני הייתי רוצה להשתמש בכלי שמאפשר יצירת IMAGE של ה SSD בקובץ חיצוני, ואז להתקין SSD חדש ולשחזר אליו מה IMAGE.

יש חייה כזאת?

פורסם

אתה יכול להשתמש בתוכנות כמו MINITOOL  התוכנה תעתיק מדיסק לדיסק ללא יצירת קובץ, אם זה דיסק המערכת (כמו במקרה שלך) המחשב יצטרך להעלות בוט של התוכנה בשביל התהליך (היא יודעת לעשות הכל לבד). 

תוכל להשתמש גם עם Acronis אך לדעתי הוא קצת פחות ידידותי , אאל"ט נדרש יצירת דיסק אתחול. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אלי ירדני

אתה יכול להשתמש בתוכנות כמו MINITOOL  התוכנה תעתיק מדיסק לדיסק ללא יצירת קובץ, אם זה דיסק המערכת (כמו במקרה שלך) המחשב יצטרך להעלות בוט של התוכנה בשביל התהליך (היא יודעת לעשות הכל לבד). 

תוכל להשתמש גם עם Acronis אך לדעתי הוא קצת פחות ידידותי , אאל"ט נדרש יצירת דיסק אתחול. 

כלומר, אם ה SSD הישן נקרא לו A, אני יכול לחבר דיסק חיצוני B, ולהעתיק את A אל B.  אחרי זה אני מוציא את A ומכניס במקומו SSD חדש שנקרא לו C, ואז מעתיק את B אל C.

האם עקרונית בשיטה כזאת C יכול להיות גדול מ A ?

פורסם
ציטוט של kalda01

כלומר, אם ה SSD הישן נקרא לו A, אני יכול לחבר דיסק חיצוני B, ולהעתיק את A אל B.  אחרי זה אני מוציא את A ומכניס במקומו SSD חדש שנקרא לו C, ואז מעתיק את B אל C.

האם עקרונית בשיטה כזאת C יכול להיות גדול מ A ?

לא.

אתה מעתיק ישירות לדיסק החדש, ובדוגמה שלך אתה מחבר את C למחשב בצורה חיצונית (אפשר לקנות מתאמים כאלה, בחול הרבה יותר זול) ומעתיק את A לC, מרכיב את C במחשב וזהו. במצב הזה הC יכול להיות גדול מA . 

פורסם

בחלק מהתוכנות שקישרתי אליהן יש אפשרות לבצע אימג' למחיצה .

תקרא את ה man שלהן , אולי יש אפשרות גם לבצע אימג' לדיסק שלם . 

לגבי אימג' של דיסק שלם :

לא יצא לי לנסות על כונן עם לינוקס אבל אתה יכול להעזר ב 

acronis true image .

זאת תוכנה בתשלום .

תוריד את גרסת הניסיון ותייצר איתה boot disk על USB. למיטב זכרוני זה מייצר דיסק עם פונקציונליות מלאה .

תבצע אימג' לכונן .

אפשר להגדיל מחיצות  באופן פרופורציונלי  להגדלת הדיסק.

נערך על-ידי yoavke

פורסם
  • מחבר

עשיתי נסיון עם פקודת DD של לינוקס, ויצרתי קובץ אימג' של כל הדיסק. (עשיתי BOOT באמצעות LIVE CD)

כשיגיע הדיסק החדש אנסה לשחזר מהאימג' ונקווה שמערכת ההפעלה תעלה תקין.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים