עבור לתוכן

מהי שפיות???

Featured Replies

פורסם

שאלה ברורה למדי אך בתאכלס לא פשוטה כלל...

כשפוי כבר שנים רבות אני מודע לזה....

רק רציתי לברר

מה אתם חושבים מהי שפיות?

ומי הוא השפוי האמיתי?

אלו שנותנים תרופות על סמך שיחה פשוטה?

או אלו שסתם מדברים?

פורסם

אחרי כמה שעות איש עוד לא ענה לך, משמע שאין הגדרה ספציפית והקוים מאד דקים. מה שכן, אני יכולה להגיד לך שהאנשים שהכי שפויים (לא "שפויים" אלא הכי שפויים) אלו האנשים הלא כ"כ חכמים שלא רואים מה דפוק בעולם שלנו ולכן פחות מתוסכלים ממנו או לא רואים מה לא בסדר.

אבל כעקרון הכוונה לבנאדם בעל חשיבה ומעשים רציונאליים אם כי לא חסרים מטורפים שמדברים ומתנהגים בצורה הגיונית, אבל לא הגיונית לנורמות מסויימות ונורמה כידוע, היא תפיסה משתנה מאדם לאדם.

פורסם
  • מחבר

כעיקרון לדעתי האישית השפויות אינה קיימת כלל...

בגלל זה שאלתי..

זה קו דימיוני חברתי...

שתלוי אך ורק באיך שאתה עצמך מגדיר אותו...

לדעתי שפיות זה לעשות אך ורק את מה שאתה נהנה ממנו...

כי המטרה בחיים היא להנות..

וזהו...

ומי שלא עובד לפי מטרתו הוא בהחלט לא שפוי...

פורסם

מטרתי היא לכבוש את העולם (או לפחות את אירופה) ואני לא אגיד לך איך אני אעשה את זה.

לדעתך אני שפויה? :P

פורסם

לא נראה לי שיש הגדרה מדוייקת וגם אם יש תמיד נוכל למצוא דוגמאות מתחכמות שיינגדו את הגדרה...

פורסם

לפי דעתי .... שפיות קווי התנהגות שקבעה החברה לפני המון המון שנים.....

ועל פי זה אנשים חיים כיום.... רק שבמשך השנים קמו חברות יותר מתקדמות ומתפתחות שהוסיפו ערכים על הקיים...

פורסם

זה הכל יחסי.

אם כולנו היינו מטורפים (וחלקנו כן ::)) אז אי שפיות הייתה בעצם ההתנהגות שהיום אנחנו מחשיבים לנורמלית.

פורסם

שפיות ע"פי דעתי - זהו כלי של החברה לבוא ולקבוע אלו אנשים הם בעלי שיפוט דעת ויכולת הבנה של הסביבה שלהם ופעילות רציונלית לפיה - בצורה מופשטת יותר - כלי של החברה לבוא ולהגדיר לאיזו אנשים כדאי להתייחס ואילו לא אם המחשבה שלהם פועלת בצורה שונה מרוב האנשים.

זה מה שיצא לי לחשוב עליו כרגע....

מתוך המילון Dictinoary.com:

Sanity:

The quality or condition of being sane; soundness of mind.

Soundness of judgment or reason.

בתרגום לעברית (על ידי):

האיכות או מצב שבו אדם שפוי; צלילות מחשבה.

צלילות של שיקול הדעת או ההיגיון.

פורסם
  • מחבר

הנה משהוא למחשבה

sound in mind=sane

אם בן אדם שומע קולות בראש שלו הוא לא מוגדר ע"י החברה כשפוי...

שפיות ע"פי דעתי - זהו כלי של החברה לבוא ולקבוע אלו אנשים הם בעלי שיפוט דעת ויכולת הבנה של הסביבה שלהם ופעילות רציונלית לפיה - בצורה מופשטת יותר - כלי של החברה לבוא ולהגדיר לאיזו אנשים כדאי להתייחס ואילו לא אם המחשבה שלהם פועלת בצורה שונה מרוב האנשים.

זה מה שיצא לי לחשוב עליו כרגע....

מתוך המילון Dictinoary.com:

בתרגום לעברית (על ידי):

האיכות או מצב שבו אדם שפוי; צלילות מחשבה.

צלילות של שיקול הדעת או ההיגיון.

פורסם
  • מחבר

מטרתי היא לכבוש את העולם (או לפחות את אירופה) ואני לא אגיד לך איך אני אעשה את זה.

לדעתך אני שפויה?  :P

כן..

אם את חותרת לקראת מטרה זו אז כן

פורסם

לדעתך אני שפויה?  :P

תלוי בעיני מי... הייתי מתייעץ עם מוסוליני וצ'יאנו כי הם שמעו את היומרה הזו באה מפי מישהו יותר מפעם אחת בחיים. ;D

פורסם

שפיות היא מה כלי של הטבע להשאיר אותך בחיים. פשוט מאוד. היא מה שדואג שלא תקפוץ מצוק או תשחק תופסת עם נמר רעב.

מוסכמות חברתיות אפשר לחלק לשניים. מוסכמות שאובות מטבע האדם ומוסכמות אחרות. בקבוצה הראשונה תמצאו דברים שנחוצים להשרדות וניהול תקין של להקה כמו איסור רצח/אונס/גנבה ומצאות דברים כמו היררכיה חברתית והנהגה. הקבוצה השנייה מיותרת למדיי והתפתחה בצורה לא טבעית וכלולים בה נימוסים, הטאבו על עירום וכו'.

לדעתי שפיות היא מה שגורם לאדם למלא חלק מהקבוצה הראשונה.

פורסם

צלילות המחשבה!

לדעתי אם מישהו ירצה להשתלט על אירופה אז הוא אידיוט.

אבל אם יש לו תוכנית ענק והוא יכול אז הוא גאון, עם רעיונות דפוקים כמו להשמיד את כל היהודים.

דרך אגב מה שמך MAROON אני אוהב את הסגנון כתיבה שלך ואת באמת נשמעת אינטיליגנטית ביותר.

בן אדם שיש לו כסף לא מוגבל לFX53-3800+ וילך ויגנוב את זה הוא לא שפוי, סתם יגנוב את זה! לא בגלל חוסר ריגוש ואנדרנלין בחיים אלא סתם! צלילות המחשבה של הבן הזה לא כל כך צלולה.. וזה באמת מעשה טיפשי.

הרי לכל אחד יש את הסיבות שלו למעשים שלו, אבל תארו לעצמכם בן אדם בלי סיבות למעשים שלו, אז המעשים יהיו באמת חסרי הגיון אפילו לאותו בן אדם שעשה את הדברים האלה. או בן אדם עם סיבות נסתרות בתת מודע שלו שיעשה דברים שנקרא להם אי שפויים, הסיבות הנסתרות שלו מבלבלות את ההתנהגות ה"נורמה"לית ואת הפילטרים שיש לו.

פורסם

"אבל כעקרון הכוונה לבנאדם בעל חשיבה ומעשים רציונאליים אם כי לא חסרים מטורפים שמדברים ומתנהגים בצורה הגיונית, אבל לא הגיונית לנורמות מסויימות ונורמה כידוע, היא תפיסה משתנה מאדם לאדם"- נראה לי שחניבל לקטר הוא הטיפוס

לגבי מהי שפיות מסכים עם  DeadTeddy

ואישית לא אכפת לי ללכת ערום בקיץ מה שפוי ב"למות" מחום עם בגדים?

פורסם

בן אדם שיש לו כסף לא מוגבל לFX53-3800+ וילך ויגנוב את זה הוא לא שפוי, סתם יגנוב את זה! לא בגלל חוסר ריגוש ואנדרנלין בחיים אלא סתם! צלילות המחשבה של הבן הזה לא כל כך צלולה.. וזה באמת מעשה טיפשי.

היתכן כי הסיבה שיש לו הרבה כסף היא בגלל שהוא גנב את כל מה שיש לו ( רכושו הגישמי - מחשב, טלויזייה ... ) ואת הכסף הניח למשמרת מתחת לשטיח ?

לפי דעתי - ההגדרה של שפוי היום מתיחסת במיוחד ליכולת ההבחנה של האדם כאשר הוא מבצע דברים אשר פוגעים בסביבה האנושית (אורח חיים תקין) והאם הוא יודע להבחין בן טוב לרע במעשיו ולכן יותר מידי אנשים משתמשים בטענה של חוסר שפיות כדי להתחמק מאחריות למעשיהם.

חוסר שפיות - אני מאמין במצב אשר בו האינסטינקט החייתי שלנו נכנס לפעולה ומנגנונים שונים אשר טבועים בנו גורמים לנו לנהוג בצורה אשר גורמת לנו לא לחשוב על ההשלכות או להתעלם מהם.

ניתן להגיע למצבים אלו ע"י לחץ, תזונה לא נכונה, טראומה וגם ע"י הרצון להיות שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים