עבור לתוכן

תגידו מישהו שמע פה על הגיזר בצפון?

Featured Replies

פורסם

כן שלום מי שלא יודע מצעו פה בצפון מאגר מים תת ימי עם כמות די גדולה של מים...לפני מס שבועות בחפירות זה התפרץ החוצה בצורה של גיזר.....

תחת לחץ של 13 אטמוספרות (כל אטמוספרה 10 מטר..) גיזר בגודל 130 מטר הגיזר הגדול בעולם אך הממשל בנה שם צינור מפלדה לשם שליטה על המים

וגם בגלל שרוב המאגר נמצא מתחת סוריה לא רוצים שסוריה תדע על זה....אז בנו על זה צינורת ונתנו לזה להתפרץ ביותר צניעות..... ורק לידע כללי...

יוצע משמם 900 אלף קוב מים לשעה........לבנתים המים מעושרים בגופרית אז הם אינם ניתנים לשתיה....אבל התחילו כבר בתיחנונים לתהר אותם.....לפני מס שבועות לאחר שבוע שבועיים לאחר הגילוי סגרו אותו אם גוש בטון ענק על הפתח המלאכותי......בשביל לא לבזבז את המים ולמנוע מהסורים לדעת.....

אז לבנתיים המקום סגור אך למזלי יצא לי לראות את המחזה הזה לפני שסגרו אותו...

פורסם

שמעת על כותרת ללא ריבוי "...." בו ?

אנא שנה אותה בהקדם למשהו כמו: "גייזר בצפון - מישהו שמע עליו? "

פורסם

אולי 900 קוב לשעה, או 900,000 לשנה

בקצב שאתה טוען הגייזר הזה היה ממלא את הכינרת בחצי שנה (4 מיליארד קו"ב) ומספק את כלל צריכת המים השנתית של ישראל (1.5 מיליארד קוב) ב 70 יום, איפה אתה חושב שהיו מחביאים את כל המים האלו ?

פורסם
  • מחבר

אני שמעתי שעה.......אבל זה גם לי לא נראה נכון.......זה לפי דעתי שנה..... אבל עדין אני רשמתי את הנתונים שאני שמעתי....

פורסם

בנאדם

ההודעה שלך היא עלבון לאינטילגנציה. >:(

זה מתחיל מניסוח מפגר (להתחיל ב"כן שלום בלה בלה"?!), ממשיך בפיסוק נוראי או לא קיים, עובר לשגיאות כתיב בכל משפט כמעט וגומר בטון מתלהם.

ועכשיו נעבור לעובדות:

אם אתה לא יודע מה זה אטמוספירה, אל תדבר. אטמוספירה זו מידה של לחץ (וגם האויר סביבנו ומעלנו, אבל זה לא קשור... :P). בגובה פני הים קים לחץ של אט' אחת. כשמדובר במקור מים פתוח, כל 10 מטרים שיורדים לעומק, הלחץ עולה בעוד אט'. ככה שבעומק 10 מטרים הלחץ 2 אטמ', ב-20 מ' - 3 אטמ' וכן הלאה.

מה הקשר בין זה לבין מקור מים תת קרקעי שהלחץ בו אחיד?! בכל עומק שהוא הלחץ יהיה שווה, כמו בתוך מיכל.

עכשיו למידות-מזתומרת "בגודל 130 מטר"? 130 מטר מה? אורך? עומק? רוחב? גובה של הגייזר? (ואנחנו חוזרים לניסוח הגאוני)

בקשר לכמות המים amiram כבר אמר....

והמים לא "מועשרים" בגופרית....... LOL..... אם כן זה אומר שמישהו שפך אליהם גופרית בכוונה להפיק מהם משהו....

הם אולי עשירים, או מכילים גופרית......

הערה: התגובה שלי לא הייתה כ"כ חריפה אם לא היית מציף את הפורום תוך שעה במליון הודעות, חלקן שאלות סתמיות וחלקן "הארות" לא קשורות. וזה בלי להזכיר את העובדה שהכתיבה של כולן היא ברמה של גן חובה, אם לא פחות.

פורסם

אם אתה לא יודע מה זה אטמוספירה, אל תדבר. אטמוספירה זו מידה של לחץ (וגם האויר סביבנו ומעלנו, אבל זה לא קשור...  :P).

יש קשר בין מידת הלחץ והאטמוספרה שמסביב לכדור הארץ: אם אני לא טועה אז לחץ של 1000 (או 100... לא זוכר עכשו בדיוק, אבל העיקרון זה מה שחשוב...) ק"ב אוויר זה 1 אטמוספרה...

המשפט שלפי דעתי מסכם את כל ההודעה הראשונה: "לפני מס שבועות לאחר שבוע "

ושאלה: אז מה אם סוריה תדע שיש מתחת לשטח שלה מאגר מים ענק?

לגבי גייזר באיזור שלנו: זה די סביר שיהייה איזור של גיזרים. אנחנו יושבים על איזור שפעיל מאוד מבחינה גאולוגית (השבר הסורי- אפריקאי...) ויש פה הרבה מקורות מים תת קרקעיים (כמות המישקעים שיורדים באיזור הגליל העליון, החרמון ולבנון די גדולה...).

ועוד שאלה: איפה זה בדיוק "בצפון"?

פורסם

יש קשר בין מידת הלחץ והאטמוספרה שמסביב לכדור הארץ: אם אני לא טועה אז לחץ של 1000 (או 100... לא זוכר עכשו בדיוק, אבל העיקרון זה מה שחשוב...) ק"ב אוויר זה 1 אטמוספרה...

ברור שיש קשר!

וגם אמרתי אותו (בערך) בפוסט שלי.

לא סתם קוראים למידת הלחץ "אטמוספירה".....

הקטע הוא שהוא כנראה זוכר איזה שבריר של משהו שפעם אמרו לו וסתם זורק שטויות (הקטע עם ה-10 מטר).

ובכלל כל ההודעה שלו......

וההצפה של הפורום....

פשוט מעצבן. >:(

פורסם

כל 10 מטר של מים מייצרים לחץ של 1 אטמ', בתנאים אידיאליים התפרצות ממאגר בלחץ 13 אטמ' תגיע לגובה 130 מטר.

זה הקשר בין לחץ לגובה הגייזר, הנתונים רלונטיים וקשורים אחד לשני.

פורסם

פאק!

ואני אמור להבין את זה מההודעה שלו?

וגם אם כן-למה שלחץ 13 אטמ' במאגר יצור גייזר של 130 מטר?

הלחץ משתחרר מהר מאוד מיידית לאחר הפריצה החוצה. חוצמזה ברגע שהגייזר פורץ החוצה הלחץ בו מהר מאוד מגיע ללחץ של האוויר בחוץ.

ועוד משהו-ככל שעולים לגובה הלחץ יורד. אומנם יותר לאט (במקום 10 מ' זה משהו כמו כמה מאות), אבל עדיין.

מסקנה: זה עדיין לא יתכן.

כדי ליצור עמוד של 130 מ' (130!! אתם קולטים כמה זה גבוה?! 43 קומות!) צריך לחץ הרבה, הרבה יותר גדול.

פורסם

מה שאתה אומר KMA12, הוא שיש גייזר ענקי, מהענקיים בעולם, בארץ (הגולן לפי התיאור שלך), ומסתירים אותו רק כדי שסוריה לא תדע שיש שם מים?

משהו פה חסר...

אגב, גייזר זה לא התפרצות של מים חמים?

פורסם

פאק!

ואני אמור להבין את זה מההודעה שלו?

וגם אם כן-למה שלחץ 13 אטמ' במאגר יצור גייזר של 130 מטר?

הלחץ משתחרר מהר מאוד מיידית לאחר הפריצה החוצה. חוצמזה ברגע שהגייזר פורץ החוצה הלחץ בו מהר מאוד מגיע ללחץ של האוויר בחוץ.

ועוד משהו-ככל שעולים לגובה הלחץ יורד. אומנם יותר לאט (במקום 10 מ' זה משהו כמו כמה מאות), אבל עדיין.

מסקנה: זה עדיין לא יתכן.

כדי ליצור עמוד של 130 מ' (130!! אתם קולטים כמה זה גבוה?! 43 קומות!) צריך לחץ הרבה, הרבה יותר גדול.

13 אטמ' = 130 מטר של מים

הם לא יגיעו לגובה הזה כמובן כי בלי צינור הלחץ לא נשמר אבל פיצוץ של 13 אטמ' זה לא עניין קטן.

בצינורות המים העירוניים יש אולי 3-4 אטמ' והם יכולים בלי בעיה להגיע ל 10 מטר.

בשביל להגיע לגובה האידיאלי ההתפרצות צריכה להיות מאוד ישרה ומרוכזת, וזה לעולם לא יקרה - אבל העיקרון ברור.

הנה מזרקה שפועלת ב 25 אטמ' ומגיעה לגובה 170 מטר, לא עד כדי כך רחוק מה 250 מטר האידיאליים (אבל פתח היציאה של המים תוכנן במיוחד ליצור זרם אחיד).

http://www.fountainhillschamber.com/fhchamber/Default.aspx?tabid=47

Vert_Fountain.jpg

נראה לך באמת שכל כמה מאות מטרים באויר אתה מאבד אטמ' ?

הרי כל הלחץ של כל האויר הוא 1 אטמ', בשביל לאבד את הלחץ הזה לחלוטין אתה צריך להגיע לגבול האפקטיבי האטמ' בגובה של כ 100KM

פורסם

לא מדויק, כי אפילו שהוא קל מאוד האויר עדיין מפעיל לחץ.

ולא צריך להגיע כל כך גבוה-מספיק בגובה טיסה נורמלי של 30 אלף רגל בערך (10 ק"מ) והלחץ יורד בצורה משמעותית (משמעותית=משהו שתרגיש אותו).

ואולי הגזמתי, אבל בהחלט הלחץ לא נשמר, אלא יורד ככל שעולים.

don't know what i was thinking בקשר להעלמות של אטמ' שלמות...... :-[

בקשר למים-הדרך היחידה שהלחץ ישמר זה בתוך כלי סגור, צינור או משהו, שמסוגל בכלל לעמוד בלחץ הזה.

ונכנסתי ללינק שנתת, ולא מצאתי שם את האטמ' שבהן משגרים את זה לאוויר..... :-\

פורסם
  • מחבר

כן גיזר זה התפרצות של מים חמים ......47 מעלות צלסיוס......וזה לגובה של 130 מטר........ ואני יגיד לכם שוב יא קופים מפגרים....אני אומר מה שאני קיבלתי ממדריך מסוים וממדען שהיה שם מתעם הצבע יומים לפני שסגרו את המקום אם את ם לא מאמינים לי אז תחכו יום יומיים ואני יביא לכם את המיקום המדיוק כך שבפעם הבאה שמישהו בא לטיול בצפון תלכו ותראו צינור פלדה באורך 50-100 מטר ומגיע למס צינורות פלדה באמצע שום מקום....

ואתם אפילו תראו שם מס אמבטיות שהניחו שם בהתחלה.......וכן אני כן אמרתי הגיזר הגדול בעולם....אבל השתלתו על זרימת המים בצינורות!!!!

כך שאתםלא תראו גיזר אתם רק תיראו זרם מים חמים וריח של גופרית....(למי שלא יודע יש גופרית במים...) ......ורק הבן-אדם שירד עלי שם...... צריך לקלוט שתי דברים דבר ראשון רשמתי בשעה 4בבוקר.......כי השתעממתי....... ודבר שלישי.......אני לא שם זין על איך שאני רושם פה אני סתם רושם...אם שגיאות כתיב .....ומצידי קללות ........אז לכל מי שחושב על זה בצורה רצינית שאני ממש שמנסה להשקיע אז....תלכו להזדיין!!! יא בני זונות!!!

פורסם

ROFL

;D ;D ;D ;D ;D

תמיד נחמד לראות את זה כשמישהו מקבל באן.........

ובקשר ל-so-called "השקעה"........

תרשה לי לצחוק...... :-*

פורסם

לא מדויק, כי אפילו שהוא קל מאוד האויר עדיין מפעיל לחץ.

ולא צריך להגיע כל כך גבוה-מספיק בגובה טיסה נורמלי של 30 אלף רגל בערך (10 ק"מ) והלחץ יורד בצורה משמעותית (משמעותית=משהו שתרגיש אותו).

ואולי הגזמתי, אבל בהחלט הלחץ לא נשמר, אלא יורד ככל שעולים.

don't know what i was thinking בקשר להעלמות של אטמ' שלמות...... :-[

בקשר למים-הדרך היחידה שהלחץ ישמר זה בתוך כלי סגור, צינור או משהו, שמסוגל בכלל לעמוד בלחץ הזה.

ונכנסתי ללינק שנתת, ולא מצאתי שם את האטמ' שבהן משגרים את זה לאוויר..... :-\

רשום שם 375PSI שבעזרת גוגל מגיעים למסקנה שמדובר ב 25 אטמ'.

http://www.google.co.il/search?q=375+psi+in+atm&ie=UTF-8&hl=en&btnG=Google+Search

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים